Näytetään tulokset 1-3/3

Viestiketju: Kuvavinkkejä Portugalista?

 1. #1
  Kotkalainen avatar
  Liittynyt
  06.01.2006
  Sijainti
  Ylivieska
  Viestejä
  348

  oletus Kuvavinkkejä Portugalista?

  Olisin menossa kesäkuun puolella Portugaliin. Tällä hetkellä olisi tarkoituksena olla pää osa ajasta Lissabonissa, mutta olisi tarkoitus käydä Estorilissa ja Portossa. Matkalla kylläkin mietityttää mitä kaikkea siellä voi kuvata? Ainoastaan tiedän siellä olevan Lissabon-Porto välillä (Alfa) Pendolinoja. Kaikki kuvaus vinkit olisivat tervetulleita.

 2. #2
  Tunnistettu jäsen
  Liittynyt
  28.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  7552

  oletus Vs: Kuvavinkkejä Portugalista?

  Mistä olet kiinnostunut?

  Lissabonissa on modernisoituja 2-akselisia ratikoita sekä moderneja osamatalanivelvaunuja. Raideleveys 900 mm. Lissabonissa on myös laajahko metro.

  Portossa on yksi maailman moderneista uusista raitioteistä. Mutta myös pari museolinjaa.

  Molemmissa kylissä on raitiotiemuseot.

  Jonkinlainen museorautatievarikko on Lissabon-Porto -välisellä risteysasemalla, jossa Madridin-Lissabonin yöjunasta vaihdetaan pohjoiseen Portoon meneviin juniin. Nyt en vain saa päähäni kyseisen aseman nimeä.

  Coimbran yliopistokaupungissa ajelee trollikoita. Coimbra on myös matkan varrella, noin tunnin päässä Portosta etelään.

  Sekä Lissabonin että Porton seudulla on paikallisjunaliikennettä. Kalusto on aika lailla kirjavaa eli eri aikakausilta.

  Pendolinolla matkustin sieltä risteysasemalta Portoon. Eipä se ihmeellinen kyyti ollut. Ostin lipun Suomesta, sain halvemmalla kuin paikallisesta kioskista. Mutta paikalta piti ostaa 4 euron paikkalippu.

  Kun juna tulee etelästä Portoon, se ajaa aikansa Atlantin rantaa ja hieman ennen pääteasemaa todella komeasti lähes 100 metrin korkeudessa Duoro-joen kanjonin poikki. Kannattaa varata kamera esille. Atlantin puolella näkyy lähinnä hieno käytöstä poistetu entinen rautatiesilta ja vähän pidemmällä Ponte de Luis 1 -terässilta, jonka yläkansi on nykyään rauhoitettu ratikoille ja jalankululle.

  Portossa ja Lissabonissa on käytössä matkakortti, joka on pahvia ja maksaa 50 senttiä (muistaakseni). Se tarvitaan myös turistilipun ostoon, sillä turistilippu ostetaan matkakortille. Suosittelen pistäytymään ratikalla Matosinhosissa. Siellä pääsee myös kävelemään Atlantin rantatuulta haistelemaan.

  Antero

 3. #3

  Liittynyt
  20.07.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  1394

  oletus Vs: Kuvavinkkejä Portugalista?

  Eräs tuttuni oli vaihtarina Portossa ja hänen mukaan Porton seudulla vuoristoon kulkevat kapearaiteiset paikallisradat olivat varsin hulppea kokemus. Ihan maisemiensa puolesta. Tuttuni ei ole mikään rautatieharrastaja.
  Ville

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •