Kroatia: Busseja Dubrovnikissa ja Splitissä, laivoja niiden välillä, kesä 2006

Niksu

Tunnistettu jäsen
Liittynyt
28 Kesäkuu 2005
Viestit
12
Sainpa viimein pukattua loputkin joukkoliikennekuvat nettiin viime kesän Kroatian matkalta. Joten tässä katsottavaa:

Busseja Dubrovnikissa:
http://niksu.1g.fi/kuvat/joukkoliikenne/2006/0606-dubrovnik/

Busseja Splitissä:
http://niksu.1g.fi/kuvat/joukkoliikenne/2006/0606-split/

Laivoja näissä kaupungeissa ja niiden välillä:
http://niksu.1g.fi/kuvat/joukkoliikenne/2006/0606-kroatian_laivat/

Laivakuvat ja Dubrovnikin bussit ovat saattaneet olla aiemminkin esillä, mutta Splitin kama on "tuoretta", suoraan kesäkuulta 2006.
 
Kiitos, Niksu!
Mieleeni tuli oma lomamatkani Dalmatiaan kolmisen vuotta sitten.
Kuriositeettina voin kertoa koskien Dubrovnikia että siellä on ollut 1970-luvulle saakka kapearaiteinen raitiotie. Vielä 80-luvulla, ennen Kroatian itsenäistymistä muistan että raiteiden paikka oli näkyvissä, nyt ei enää. Vanha ratikkakin on Jäätelökioskina viereisessä Cavtatissa.
 
Joo, asia kävi ilmi kun Dubrovnikin joukkoliikennelippujen kääntöpuolella oli aikanaan liikennöineen raitiovaunun kuva. Sen enempää tietoa ei paikan päällä kuitenkaan löytynyt.

Ja onhan siellä ollut myös köysirata viereisen vuoren päälle, mutta tätä sodassa tuhoutunutta kapinetta ei ole vielä korjattu. Molemmat pääteasemat ovat enemmän tai vähemmän raunioina, vaunun kori ainakin ala-asemalla maassa kumollaan ja keskellä rinnettä olevassa välitolpassa roikkuu katkenneita vaijerinpätkiä.
 
Jaaha. VöV I -bussit näyttävät lyöneen itsensä läpi Kroatiassa. Olen itsekin käynyt ex. Jugoslavian alueella (Sloveniassa ja Kroatiassa)) ja silmiinpistävää oli lisenssillä valmistettujen tai käytettynä ostettujen saksalaisbussien suuri osuus kaupunkibussilkalustossa.
 
Niksu, Dubrovnikin vanhassakaupungissa on matkailuesitteissäkin mainittu arkisto, jonka myymälästä löytyy erikoisia ja persoonallisia matkamuistoja, ja tietoa myös raitiotiestä.
Ja lisäksi vanhoja ratikoita löytyy museoista ainakin Gratzissa ja Zagrebissa.
 
Dubrovnik oli minusta varsin mielenkiintoinen kaupunki. Vanhoja sodan haavoittamia taloja ja kapeita katuja. Ja erittäin vilkas bussiliikenne jäi mieleen. Kaupunki ei sinänsä ole kovin laaja-alainen, mutta melko laaja bussiverkosto sinne on kuitenkin suunniteltu. Kapeat kadut ja jyrkät vuoren rinteet tuovat lisäväriä reiteille.
 
Kroatia: Zagrebin ratikoita

Muutama kuva Zagrebin ratikoista tältä viikolta. En ollut yhdenkään kyydissä, joten tiedän noista juuri sen verran mitä kuvista silmällä näkee.
 
Takaisin
Ylös