Tukholman raitiotiet

Liittynyt
18 Maaliskuu 2006
Viestit
2,001
Kävin eilen työmatkallani hieman pällistelemässä Valhallavägenillä. Jostain kumman syystä en ole aiemmin juuri tätä pätkää (Lidingövägeniltä Lindarängsvägenille) kävellyt ja näin ollen on jäänyt näiltä melko tarkoiltakin silmiltä huomaamatta pitkät pätkät raitiotietä. Paikoittain rataa pilkottaa kymmeniäkin metrejä katkeamatta kumpaakin suuntaan. Ja ne kohdat, joissa rata katkeaa, ei ole kuin parin metrin pätkiä siellä täällä. Jotakuinkin näin maallikon silmissä jäljellä olevat raiteet näyttävät käyttökelpoisilta eikä pysäkitkään ole pahemmin muhkuralla. Aika hyvin säilynyttä vuodelta 1966 joka tapauksessa.

Ja tässäpä linkki kuviin, jotka ei tuossa keväisen iltapäivän auringossa niin hyvin onnistuneet.
 
Ja todettakoon, että Vesan juttu on totisinta totta aprillipäivästä huolimatta... ;)
 
Nuo pätkät olivat toki käytössä ihan loppuun saakka eli syyskuuhun 1967. Ratkaisevinta kuitenkin on, että suuri osa Valhallavägenin radasta valmistui muistaakseni vasta loppuvuodesta 1952. Eli ehti olla käytössä vain 15 vuotta.
 
Kuvissa näkyy erinomaisesti myös hyvä syy siihen, miksi raitiotiet on ollut hyvä lopettaa. On saatu paljon parkkipaikkoja!

Antero
 
Katkokset Valhallavägenin radassa johtuvat siitä, että radasta on otettu mm. vaihteita ja muita erikoisosia Djurgårdslinjenin rakentamiseen ja varaosiksi.

Nykyisen runkobussilinjan 4 suunta on "Spårväg City":n jälkeen ajankohtaisin raitiotiehanke Tukholman keskusta-alueella.
 
Takaisin
Ylös