zigen joukkoliikennekuvat

Juhannusjunan jälkeen minuun on tullut tutustumaan monia junaharrastajia, ja lehtijutuilla (21 eri paikallislehdessä) ollut asiaan myös vaikutusta. Tämän avulla olen huomannut miten etenkin junaharrastajien keskuudessa vallitsee suurempi tiivis piiri. Saman huomannut myös parilla SRS:n jäsenajelulla (kiitokset asianosaisille!) Katsotaan miten vaikuttaa uusin vähän suurempaan paikkaan menevä haastattelu, josta lisää ensi viikolla kun se julkaistaan..
Eikös muuten olisi hyvä myös sellainen joukkoliikenneharrastajien Big Brother -talo, joka olisi tietysti rautatieasema tai linja-autoasema, jolla vietettäisiin puoli vuotta kameroiden keskellä? Sitten me sohvaperunat äänestettäisiin kännyköillämme että ketä haluamme nähdä vielä lisää lisää lisää ihq lol omg
 
Kyllä nuo ovat ihan hienoja kuvia, etenkin tuo toinen miellyttää omaa silmääni. :) Ja kannattaa hankkia jalusta, jos aiot enemmänkin kokeilla valotuskuvia.

Jalusta on, osa kuvista otettu 10-30s valotusajalla joka ei siis onnistuisi käsivaralla ;)

---------- Post Merged at 20:09 ----------

SR50 (ASEA 1909) tutustuminen SRS:n jäsenille oli tänään. Kuvat löytyvät täältä: http://zige94.1g.fi/kuvat/Raitiovaunuja/SR50+(ASEA+1909)/
Ja videokin tulossa vähän myöhemin.

Pakko kyllä kehua että oli mahtava vaunu :) Odotellaan syksyyn että Daniel ja kumppanit saavat vaunun täysin lopulliseen kuntoon (muutamia pikkujuttuja oli enään) että päästään vielä ennen säiden kylmenemistä jäsenajelulle vaunulla :smile:
 
Nyt aletaan käyttää oikein kunnolla hyödyksi VR:n Veturi -asiakkaiden syystarjousta.

Tällä hetkellä vuorossa seuraavat:

La 25.8. Helsinki - Pasila (kauttakulkuasema Oulu)

IC47 Helsinki - Oulu klo 13:06-20:04.
P270 Oulu - Helsinki klo 23:15-08:24.

La 1.9. Helsinki - Pasila (kauttakulkuasema Kuopio)

IC71 Helsinki - Kuopio klo 08:12-12:43
S76 Kuopio - Pasila klo 13:56-17:41

Seuraavat suunnittelematta vielä, mutta varmasti tullaan hyödyntämään tuota. Ehdotuksia kauttakulkuasemiksi? Missä meneekö jossain vielä deeveri-taajiksia? Tai edes sinisiä-taajiksia?
 
Viimeksi muokattu:
Uusia kuvia lisätty taas. http://zige94.1g.fi/

---------- Viestit yhdistetty klo 22:01 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 19:25 ----------

Pistetään nyt elokuun tilastoista poimintoja:

Sivuston näyttökerrat: 127 361

Suosituimpia kuvia ovat olleet selkeästi tämän kansion kuvat, joka sisältä Ruoholahden villan ongelmakohdasta kuvia.. Kansiotahan linkitettiin mm. moneen eri blogiin...

Syyskuu saanut mukavan alun myös.. N. 38 000 näyttökerta ollut 9päivän aikana, suosituimpina on ollut syyskuun pakettikatkonkuvat, jotka ovat keränneet kävijöitä todella paljon ilmeisesti vaunut.org -sivuston kautta..

Paljon kävijöitä tullut myös kuvat.fi -palvelun käyttäjien suosituimpien kansioiden näkymästä, jossa juna-kuvani olivat pari viikkoa listoilla suosituimpien joukossa.

Kiitos kaikille kävijöille, näillä luvuilla on ilota jatkaa kuvaamista, vaikken sitä kävijöiden vuoksi teekkään :smile: Ja junakuvat ovat selkeästi muutenkiin olleet suosituimpia, enkä kyllä yhtään ihmettele.. :smile:
 
Viimeksi muokattu:
Ja nyt on taas lisätty kuvia, tällä kertaa meidän melkein 2000kilsan reissultamme. http://zige94.1g.fi/kuvat/Junakuvat/Muut+junat/

KUVAT OVAT SENSUROIMATTOMIA, ELI JOUKOSTA VOI LÖYTYÄ TODELLA HUONOJA JA EPÄTARKKOJA KUVIA. 57tuntia edellisistä kunnollisesta yöunista (junissa torkuin eri junissa yht. ehkä n. 5tuntia), joten kuvian tarkastaminen EI OLE ensisijainen asia tällä hetkellä.. :smile: Kuvatekstit tulevat myös ajallaan, ja pyrin täydentämään kuvatekstit kaikkiin junakuviini, joista ne vielä puuttuu (osittainen syy on noussut kävijämäärä, joten käyttäjän on mukavempi selata kuvia kun tietää mistä on kyse, ja sama koskee itseäni). Ja jotkut ovat menneet pieleen johtuen ihan siitä että unohdin säätää ISO -herkkyyden takaisin automaattiseksi, joten moni kuvista on kuvattu ISO 100...
EDIT klo 19:27: Hoidin kuvien sensuroinnit nyt, eli huonot kuvat ovat poistettu.

Kuvissa mm. eri junia eri asemilla (eli junia joilla kuljimme), lisäksi muutamia satunnaisia junia ja vaunuja, EFs ja Edm -vaunut sisältä.


Kaiken lisäksi unohdin P405:een kamerajalkani hattuhyllylle. Tajusin asian vasta P266:ssa vähän ennen Oulun asemaa.

Ja videot vielä:

S41 tekee ylimääräisen pysähdyksen Riihimäelle, kuvattu junan sisältä (tämä video ladattu jo matkalla, kuvattu Samsung Galaxy S III:lla, ladattu youtubeen Samsung Galaxy Note 10.1. -tabletilla)
P262 lähtee Oulusta Helsinkiin
P904 lähtee Turun päärautatieasemalta Turun satamaan
IC2 950 saapuu Turun satamasta Turun päärautatieasemalle
 
Viimeksi muokattu:
Vaihdetöiden vuoksi Pasilan raiteet 3, 4 ja 5 ovat suljettuina la 22.09.2012 klo 18:00 - 24.09.2012 klo 05:30. Kaukojunat sekä H, R ja Z käyttävät kaupunkirataa Helsinki - Oulunkylä välillä kumpaakin suuntaan. Yöpikajunat käyttävät normaalia reittiään, paitsi Pasilassa raidetta 5B. Tottakai olin kuvaamassa tätä poikkeustilannetta heti sen alettua, eli kuvat löytyvät seuraavasta linkistä: http://zige94.1g.fi/kuvat/Junakuvat...muudet/Ratatyö+Pasilan+asema+22.9.-23.9.2012/
 
Vaihdetöiden vuoksi Pasilan raiteet 3, 4 ja 5 ovat suljettuina la 22.09.2012 klo 18:00 - 24.09.2012 klo 05:30. Kaukojunat sekä H, R ja Z käyttävät kaupunkirataa Helsinki - Oulunkylä välillä kumpaakin suuntaan. Yöpikajunat käyttävät normaalia reittiään, paitsi Pasilassa raidetta 5B. Tottakai olin kuvaamassa tätä poikkeustilannetta heti sen alettua, eli kuvat löytyvät seuraavasta linkistä: http://zige94.1g.fi/kuvat/Junakuvat...muudet/Ratatyö+Pasilan+asema+22.9.-23.9.2012/

Ja lisää kuvia ylläolevasta aiheesta. Pasilan asemalla vähän töitä kuvattu ja Oulunkylän asemalla raiteilta 3 ja 4 ohittavia junia.

SR50:lle oltiin SRS:n jäsenajelulla tänään sateisissa merkeissä. Vähän uusia kuvia SR50:stä: http://zige94.1g.fi/kuvat/Raitiovaunuja/SR50+(ASEA+1909)/ Tämä on ehkä kaikkein onnistunein otos tänään SR50:stä Aleksanterinkadulla :smile:

Ja muita ratikoita: http://zige94.1g.fi/kuvat/Raitiovaunuja/


Videoita on eiliseltä ja tältä päivältä, mutta tällä hetkellä käytössä 3G netti (valokuituverkkomme on jostain syystä katki), niin videot tulevat sitten joskus kun tulevat.
 
Viimeksi muokattu:
Nyt aloitettu uusia asia, eli vaunukuvaston kokoaminen. Sinne siis yritän kerätä jokaikisestä matkustajavaunusta sisäkuvat sekä ulkokuvan. Kuvasto aloitettu seuraavilla vaunuilla: Edm, EFs ja Rkt. Tässä yön aikana vielä kerään kuvistani Eil, Eilf ja Eifet ja siirrän ne tuonne. Eli tämän kuvaston löydät täältä: http://zige94.1g.fi/kuvat/Junakuvat/Vaunukuvasto/ Parannusehdotuksia, vinkkejä jne. otan mielelläni vastaan tuosta. Muutamia puitteita on, jotka tullaan kyllä korjaamaan heti kun mahdollista.

Lopuksi, eilen tuli taas käytyä Rovaniemellä. Lähtö 29.9. S41 Hki - Ol, P405 Ol - Roi ja paluu P266 Roi-Tkl (ja N-juna Tkl-Tna, vaihtoaika aikataulun mukaan 0min, mutta 266 oli onneksi etuajassa Tikkurilassa joten juosten ehti vaihtaa). Uudet kuvat löytyvät tuttuun tapaan täältä, ja ovat merkitty vihreällä "uusi" -merkinnällä: http://zige94.1g.fi/kuvat/Junakuvat/Muut+junat/

---------- Viestit yhdistetty 1.10.2012 klo 0:09 ---------- Previous Post was on 30.9.2012 at 22:03 ----------

Nyt onkin tämän viestin kirjotus hetkellä jotain ongelmia kuvasivuston kanssa, kun kuvat.fi -palvelu väittää ettei käyttöaikaa mukamas ole, ja vaikka siellä pitäisi olla, ei palvelu anna sitä lisää ostaa... Toivottavasti asiaan tulee selko pian..
 
Viimeksi muokattu:
Takaisin
Ylös