zigen joukkoliikennekuvat

Tällä hetkellä matkataan P 273:lla kohti Oulua. Tähän mennessä otetut kuvat löytyvät tästä ja tästä. Jälkimmäiseen linkkiin tulee muutkin kuvat sitä mukaa kun niitä ilmestyy.

Kaksi videotakin on ehtinyt tulla: P 273 lähtee Helsingistä kohti Rovaniemeä ja IC 78 peruuttaa Helsingin asemalta Ilmalan varikolle.

Nyt on sitten kaikki kuvat eiliseltä/tän päiväseltä reissulta laitettu ja löytyvät ylläolevista linkeistä. Lisäksi yksi video lisää: Dr16 lähtee viemään autovaunua Oulun asemalla (yllätyksenä tuli että valakko hoiti autovaunuhommat)
 
Nyt on vanhempia kuvia vähän siirrelty "arkistoon" vuosiluvun mukaan.

Sitten muistutetaan vähän hyvistä tavoista sun muista.. Jos on kuvien/kuvasivuston yhteydessä mainittu, ettei kuvia käytetä ilman lupaa niin se pätee myös! Omia kuviani olen löytänyt muutamia sellaisista mistä ei pitäisi löytyä. Olen antanut ainoastaan Suomen Raitioseuralle (SRS) Raitio -lehteen sekä SRS:n nettisivuille alkuperäisten kuvien käyttöoikeudet (eli ilman vesileimaa), joten toivon etten enään löydä kuviani muualta kuin SRS:n omistamista kohteista (Liikenneuutiset, nettisivut, Raitio-lehdet jne.).
 
Moottorivaunut, veturit, ratakuorma-autot jne (uudet paksunnettu):

Dm7
Dm12
Dr12
Dr13
Dr16
Dr35
Dv12
Dv16
Hv1
Hr1
Sm1
Sm2
Sm3
Sm4
Sm5
Sm6
Sr1
Sr2
Tk3
Tka7
Ttk1
Ttr1 (tunnetaan paremmin radantarkastusvaunu Emmana)
Tve4
Vr1

Vaunuja (uudet paksunnettu):
A 16 (Elli)
salonkivaunu A 41
Ggk
BGo
Fo


Nyt pitäisi sitten kaikki junakuvat löytyvät ylläolevilla tunnisteilla oikein. Seuraava projekti on laittaa kaikkiin kuviin vaunujen osalta tunnisteet. Tämän teen vain nykykalustosta, museokalustosta vain jos tiedän niiden tyypin (ja harvemmasta tiedän). Eli ainakin seuraavat vaunutunnisteet tulevat todennäköisesti löytymään: IC: Ex, Expt; IC2: Ed, Edb, Edfs, Edm, Eds; Teräskori: Cemt, EFit, EFits, EFiti, EFs, Ei, Ein, Eip, Eipt, Fots; Ravintolavaunut: Rk, Rkt, Rbkt, Rx.
 
Viimeksi muokattu:
Moikka kaikille,

Mun hybridi lähtee tänään huoltoliikkeeseen reissulle, joten ainakin n. viikoksi keskeytyy kuvasivuston muutokset, kuvien ja videoiden päivistys, kommenttien katsominen jne. Jatketaan hommia taas kun laite palautuu takaisin huollosta, toivottavasti tällä viikolla jo :smile:
 
Kuvia sitten tulikin kun oli pakko käydä kuvaamassa ja saada tänne laitettua jotenkin esille erikoisesta tilanteesta kuvat (kolmen Sm5-yksikön kokeilu kaupallisessa liikenteessä) (kuva linkki; video linkki on alla)

N. 70 uutta kuvaa junista Tapanilan lähistöltä sekä Puistolan asemalta.

Kiitokset muuten H 9501:n kuljettajalle (K-juna klo 16:51 Helsingistä) kolmelle harrastajalle vilkuttamisesta Puistolan asemalla! :smile:

Videot: Kolmen yksikön Sm5 ohittaa Tapanilan aseman K-junana
H 235 ohittaa Tapanilan aseman poikkeuksellisesti Sr1-vedolla
 
Tuli otettua pari kuvaa samalla haastattelun yhteydessä eilen, eli uusia kuvia 15.3.

Ja haastatteluun linkit ja lehdistä kuvakaappaukset löytyy täältä: http://zige94.1g.fi/blog/11/Lehtihaastattelu/

Suora linkki netissä olevaan uutiseen: "Junabongari vaanii kiskojen varrella" - Vantaan Sanomat

Juttu siis tuli tämän päivän lehtiin: Helsingin Uutisiin, Vantaan Sanomiin ja Länsiväylään. Helsingin uutisissa oli "etusivulla" iso kuva ja intro-teksti haastatteluun ja lisäksi pikkusen supistettu haastattelu sivulla 9. Vantaan Sanomissa oli etusivulla pieni kohta ja täysmittainen juttu sivulla 6-7, täysin sama juttu samalla sivulla myös Länsiväylässä.
 
Aloitin viime yönä uuden projektin. Perustin kuvasivustolleni facebook-sivun, jonne tulee reaaliaikaista tietoa esim. uusista kuvista ja videoista, lisäksi myös suoraan reissun päältä. Projekti alkoi neljän aikaan aamuyöllä mutta unisena sekä facebookin tökkiessä jäi vähän kesken. Nyt päivän mittaan lisäilty profiilikuva ja kansikuva, sekä tietoja täydennetään jne.

Lisäksi kuvasivuston osoite on muuttunut, ja tulee kääntymään englanniksi tai osittain englanniksi ainakin. Tämä on pitkä projekti ja voi kestää jonkun aikaa. Tavoite on saada esimerkiksi kuvatekstit sekä suomeksi että englanniksi.

Nimen muutokset yhteydessä osa sivuston asetuksista nollaantui, eli kummallisuuksia saattaa näkyä ainakin huomiseen. Yritetään saada kuntoon pian..

Huomioithan että KAIKKI AIKAISEMMAT LINKIT EIVÄT TOIMI ENÄÄN osoitteen vaihduttua. Haulla löytyy kaikki kuvat normisti hakusanoilla esim. Sr1, Sm5, Hr1, Ttr1 jne.

Youtube-osoite pysyy entisellään, samaten videot jne. Ainoastaan youtube-kanavan ulkoasu on muuttunut.
 
Takaisin
Ylös