Aaro R - Paikallisliikennekuvasto

Liittynyt
12 Elokuu 2009
Viestit
177
Joo, elikkä olen tuossa noin vuoden nyt valokuvaillut busseja. Olisi siis jo aika saada vähän kuvia näytille. Toistaiseksi kuvat ovat jaettu kahteen kansioon (vuosiluvun perusteella), mutta tähän tulee muutos kun saan nyt jonkun tolkun tähän touhuun ensin:D. Toistaiseksi, kaikki kuvat ovat Tampereen seudulta.

Kommenttia saa laittaa.
Itse kuvatukset löytyvätkin sitten täältä: http://paikkurit.1g.fi/kuvat/
 
Parin tunnin tahkoamisen jälkeen, tuo sivun rakenne alkaa olla jo selkeämpi ja tämän vuoden kuvat ovat jaoteltu liikennöitsijän mukaan. Loputkin ottamani kuvat tältä vuodelta sain sinne lisättyä. Mukaan on lisätty myös "Sekalaiset" kansio, josta löytyy muita bussiaiheisia kuvia, yms. Edellisvuoden kansio sai myös täydennystä "huoltotöiden" myötä. En kuitenkaan sinne viitsinyt tehdä alikansioita, johtuen kuvien vähäisestä määrästä.

2010: http://paikkurit.1g.fi/kuvat/Kuvat 2010/
2011: http://paikkurit.1g.fi/kuvat/Kuvat+2011/
 
Kesäkuu siis käytiin, ja viimeiset kuvat kuluvalta aikataulukaudelta otettaneen seuraavan parin päivän aikana. Toukokuun loppupuolen "spurtin" ansiosta, kyseisen kuukauden kuvasaldo oli lopulta 68 kuvaa. Mukaan mahtui vielä pari kuvaa TKL:n Y-linjoista (29.5), sekä koululaislinja K5:stä (30.5). Kuluva kuu lähti siis käyntiin kuvien osalta jo aamuseitsemän jälkeen, 8 kuvan voimin. Kuvastossa on mukana nyt myös muitakin kuin paikallisliikenteen busseja.

Kesäkuu: http://paikkurit.1g.fi/kuvat/Kuvat+2011/Kes%E4kuu/
 
Pienen hiljaiselon jälkeen, muutama kuvakin on tullut otettua. Kesäkuun kansio sai vähän täydennystä, ja nyt myös Heinäkuu sai oman kansionsa. Toistaiseksi Heinäkuun kansiossa on vain muutama kuva, mutta suunnitteilla olisi kuvausreissu Pirkkalaan, kunhan helteiset kelit palaavat.

Heinäkuu: http://paikkurit.1g.fi/kuvat/Kuvat%202011/Hein%E4kuu/
 
Näin tamperetta tuntematta täytyy sanoa että hyvin on kuvattu. Eli näkee minkälaista paikalliskalustoa on Tampereen suunnalla. ko. paikkakuntaa en tunne ollenkaan.
 
Heinäkuun kuvat ovat nyt paketissa (26 kuvaa). Mukaan mahtui muutamia kuvia vanhemmastakin kalustosta, jota on vuosi vuodelta entistäkin vaikeampi nähdä näin kesällä. Elokuun osalta, hommat lähtevät kunnolla käyntiin talviaikataulukauden alkaessa (8.8).

Heinäkuu: http://paikkurit.1g.fi/kuvat/Kuvat+2011/Hein%E4kuu/
 
Taas ollaan takaisin kuvioissa. Syyskuun kansio on nyt saatu päätökseen. Mukaan mahtuu myös pimeällä otettuja kuvia, sekä syksyn värit pääsevät oikeuksiinsa parissa kuvassa. Linja 5 (Hervantakeskus - Vuores) mahtuu myös mukaan. Sen verran on ollut muuta ohjelmaa, että kuvien määrä on jäänyt Elokuun "huippukaudesta" selvästi. Seuraavat kuvat tulevat sitten taas ajallaan, mutta tulevatpahan kuitenkin...

Syyskuu: http://paikkurit.1g.fi/kuvat/Kuvat+2011/Syyskuu/
Lokakuu: http://paikkurit.1g.fi/kuvat/Kuvat+2011/Lokakuu/
 
Marraskuu käyntiin. Lokakuun kansioon lisäsin 2 kuvaa uudesta TKL #4:stä (linjalla 28). Ikävä kyllä, tulevaisuudessa on viivettä tiedossa, ainakin kuvien päivittämisen osalta, sillä tietokoneeni virtalähde otti ja sanoi sopimuksensa irti. Oli virtaa tai ei, Marraskuun kansiosta löytyy toistaiseksi 8 kuvaa. Katsellaan josko piakkoin saataisi vähän lunta maahan, niin kuvaaminenkin olisi hieman kiinnostavampaa tämän viime aikaisen harmauden sijasta.

Marraskuu: http://paikkurit.1g.fi/kuvat/Kuvat+2011/Marraskuu/
 
Ketjun päivitykset ovat olleet vähän kortilla viime aikoina, vaikka itse kuvasivustoa olenkin päivitellyt normaalisti. Lisäsin myös Videot-kansion Vuodelle 2012, sinnekin olisi itsellä heittää yksi klippi. On päästävä melko ripeän nettiyhteyden ääreen ennekuin voin uploadata videon, sillä kyseessä on lähes 10 minuutin pituinen HD klippi, mutta kyllä se sieltä ennen pitkää tulee nähtäville.

Vuoden ensimmäinen satsi:

Tammikuu: http://paikkurit.1g.fi/kuvat/Kuvat 2012/Tammikuu/
 
Hyvin kuvattuja, Aaro. :)
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös