Näytetään tulokset 1-7/7

Viestiketju: Raitiovaunujen poikkeusreitit 7.5.2006

 1. #1
  Tunnistettu jäsen Rattivaunu avatar
  Liittynyt
  24.06.2005
  Viestejä
  4852

  oletus Raitiovaunujen poikkeusreitit 7.5.2006

  3B, 3T ja 6 olivat poikkeusreitillä sunnuntaina 7.5.2006. Kolmosten sähköisissä kilvissä saattoi toisinaan lukea väärä määränpää (kumpikin kolmonen ajoi Aleksin osuuden kahdesti per kierros) tai kilvestä saattoi Varioiden ollessa kyseessä puuttua suuntaa osoittava kirjain. Kuvia täällä.

 2. #2
  Suljettu tunnus
  Liittynyt
  01.07.2005
  Viestejä
  507

  oletus Vs: Raitiovaunujen poikkeusreitit 7.5.2006

  Mitenkäs on näiden pysäkeille asetetuiden aikatauluinformaatiota jakavien näyttötaulujen suhteen? Rautatieaseman pysäkillä oli kyllä A4-kokoiset tiedotteet linjojen 3B, 3T sekä 6 poikkeusreitistä (eivät aja Kaivokatua lainkaan), mutta silti näytöt näyttivät seuraavien vaunujen saapumisaikoja pysäkille ja kyytiin nousijoita olisi riittänyt.

 3. #3
  Tunnistettu jäsen Rattivaunu avatar
  Liittynyt
  24.06.2005
  Viestejä
  4852

  oletus Vs: Raitiovaunujen poikkeusreitit 7.5.2006

  Aleksilla sähköiset näytöt kertoivat ne vuorot, jotka menivät siellä "oikeata" reittiään, ts. 3B:t Kauppatorin ja Eiran suuntaan sekä 3T:t Lasipalatsin ja Töölön suuntaan. Sähköisten näyttölaitteiden tiedotusikkunassa juoksi teksti, jossa kerrottiin poikkeusliikenteestä lyhytsanaisella vakiotekstillä. Sama teksti juoksi myös Rautatieasema-pysäkillä Kaivokadulla vastaavassa tiedotusikkunassa.
  Rautatieasema-pysäkin katokseen oli lisäksi kiinnitetty paperilappu, jossa mainittiin, etteivät linjat 3B, 3T ja 6 aja RT:n kautta lainkaan 7.5.2006. Olisi kiva tietää, ketkä kaikki maallikot ymmärtävät koodin RT... Me harrastajat toki tiedämme, että se on Rautatientorin virallinen koodi. Itse kerroin paikalla seisseille raitiovaunun odottelijoille, ettei vaunuja ole tulossa kyseistä reittiä. Kuulemma muuan puliukko oli niin ikään osoittanut vastaavaa ystävällisyyttä (minä olen eri henkilö).

 4. #4
  Tunnistettu jäsen 339-DF avatar
  Liittynyt
  08.08.2005
  Viestejä
  7830

  oletus Vs: Raitiovaunujen poikkeusreitit 7.5.2006 ja niistä tiedottaminen

  Ne RT-tiedotteet olivat paikoillaan vielä tänään iltapäivälläkin. Näyttää vähän siltä, että joku innokas on monistanut HKL:n sisäisen (kuljettajien käyttöön tarkoitetun ??) tiedotteen ja jakanut sen pysäkeille. Siellä oli myös HKL:n standardin mukainen pokkeustiedotelappunen. Noita lappusia ei yleensäkään kovin moni katso. Olisiko parempaa tiedottamista, jos keskellä rataa seisoisi betoniporsas, johon olisi kiinnitetty liikennemerkkitolppa ja merkissä poikkeusinfo (kuten mm autojen siirtokehotukset)? Sen ainakin huomaisi, eikä olisi iso vaiva jakaa niitä kuormurilla ainakaan silloin, kun järjestely koskee vain paria pysäkkiä?

 5. #5
  LVi
  LVi ei ole kirjautuneena

  Liittynyt
  03.01.2006
  Viestejä
  48

  oletus Vs: Raitiovaunujen poikkeusreitit 7.5.2006 ja niistä tiedottaminen

  Lainaus Alunperin kirjoittanut 339-DF
  Olisiko parempaa tiedottamista, jos keskellä rataa seisoisi betoniporsas, johon olisi kiinnitetty liikennemerkkitolppa ja merkissä poikkeusinfo (kuten mm autojen siirtokehotukset)? Sen ainakin huomaisi, eikä olisi iso vaiva jakaa niitä kuormurilla ainakaan silloin, kun järjestely koskee vain paria pysäkkiä?
  Possu voisi olla ennemmin keskellä pysäkkikoroketta, sillä usein hälytysajoneuvot ohittavat muuta liikennettä "raitiotiekäytävien" kautta.

 6. #6
  Tunnistettu jäsen
  Liittynyt
  28.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  477

  oletus Poikkeusliikenteestä tiedottaminen

  Suunnitellusta poikkeusliikenteestä, joka muuttaa vaunujen reittejä noin radikaalisti, pitäisi jakaa matkustajille informaatiota monella eri tavalla. Kirjalliset tiedotteet verkkosivuilla, poikkeusinfossa, pysäkeillä ja lehdissä ovat vähintä mitä voidaan tehdä. Myös poikkeusreitille siirtyvien linjojen kuljettajien pitäisi jakaa matkustajille tietoa poikkeuksesta kuulutuksin. Tällä tasolla suomalaiset joukkoliikenneviranomaiset yleensä ovat toimineetkin, joskus onnistuneesti ja joskus vähemmän onnistuneesti.

  Silti jää osa käyttäjistä yhä vaille informaatiota. Heitä täytyisi varten pysäkeillä tulisi olla joukkoliikenneviranomaisen henkilökuntaa opastamassa ja neuvomassa vaihtoehtoisia kulkureittejä. Jos korvattava osuus on pitkä ja pysäkkejä paljon, voi henkilökunta palvella useampaa pysäkkiä esimerkiksi autopartion muodossa. Tällainen toiminta on varsin tavallista esimerkiksi Tukholmassa ja keitä nämä opashenkilöt sitten ovat. No matkalipuntarkastajia tietenkin. Merkittäviä liikennepoikkeuksia on niin harvoin, että lipuntarkastajien toimintakenttää voisi laajentaa tällaiseenkin.
  --
  Lauri Räty

 7. #7
  Moderaattori
  Liittynyt
  24.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  7335

  oletus Vs: Raitiovaunujen poikkeusreitit 7.5.2006

  Ainakin viime kesänä rautatieaseman ratikkapysäkin ollessa poissa käytöstä Kaisaniemessä tehtyjen vaihdetöiden takia siihen oli käyty vetämässä lippunauha ratikkakiskojen poikki merkiksi siitä, että ratikat eivät kulje. Tosin eihän siinä kovin kauaa kestänyt, kun joku kävi huvikseen katkaisemassa sen nauhan.

  Poikkeustilanteissa näkyy, kuinka paljon on ihmisiä jotka eivät seuraa tiedotusta (puhumattakaan pysäkeillä suhteellisen huomaamattomasti olevista poikkeustiedotelapuista). Joka kerta kun on tälläisiä ennalta ilmoitettuja poikkeusreittejä, on pois käytöstä olevilla pysäkeillä silti suuri joukko matkustajia odottamassa. Joidenkin matkustajien optimistisuus menee huvittavuuksiin asti, esim. silloin viime kesäisten Kaisaniemen vaihdetöiden aikana Varsapuistikon pysäkillä oli kymmeniä ihmisiä odottamassa ratikkaa, vaikka parinkymmenen metrin päässä kaivinkoneet repivät kiskoja irti maasta.

  Poikkeustilanteiden aikana näkyy myös, miten paljon Helsingissä on vannoutuneita ratikankäyttäjiä. Busseihin tulee silloin suuret määrät matkakortin kaudella kulkevia matkustajia, jotka eivät tiedä että busseihin noustaan sisään etuovesta ja matkakorttia pitää näyttää lukijalle.

Vastaavia viestiketjuja

 1. Poikkeusreitit ja niistä tiedottaminen
  kirjoittanut Waltsu foorumissa Turun paikallisliikenne
  Vastauksia: 6
  Viimeisin viesti: 03.12.2009, 17:46
 2. HKL: Poikkeusreitit Madonnan konserttipäivänä 6.8.
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 2
  Viimeisin viesti: 05.08.2009, 11:22
 3. Poikkeusreitit yms. 13.5.2006
  kirjoittanut Rattivaunu foorumissa Kuvat
  Vastauksia: 1
  Viimeisin viesti: 13.05.2006, 20:12
 4. 14.8.2005 poikkeusreitit
  kirjoittanut Rattivaunu foorumissa Kuvat
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 14.08.2005, 17:48
 5. 13.8.2005 poikkeusreitit
  kirjoittanut Rattivaunu foorumissa Kuvat
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 13.08.2005, 19:05

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •