Gallerian säännöistä

Harmi, kun kuvia ei voi kommentoida. :(

Jokin kommentointisysteemi on kuitenkin olemassa. Kuvan yhteydessä on "arvio" ja sen yhteydessä vaihtelevia lukemia nollapistenollasta johonkin saakka, kenties kymppi on suurin mahdollinen luku?

Harjoituskuvani kuvienlisäämistä opetellessani oli helsinkiläinen ja todellinen joukkoliikenneveteraani vuodelta 1949 (valmistaja Valmet Oy) ja joka kulkine oli vieläpä tienaamassa normaalissa reittiliikenteessä ja vakiovuorossa viime kesänä. Kuva on saanut mielestäni aika hyvät "arviot", yli kahdeksan, kiitos siitä Teille arvioijille.

Arviointisysteemin käytöstä en ole kuitenkaan huomannut mitään ohjetta.

Samoin olen nyt huomannut, että avainsanoja olisi voinut laittaa muitakin kuin kuvallani nyt oleva naisennimi. Se nimi taisi sitäpaitsi mennä siihen ilman sen kummempia laittamisia, ilmeisesti otti antamastani kuvanimestä tuon avaimen. Voisikos niitä jotenkin jälkeenpäin tässä harjoitellessa vielä täydentää? Näkyvät nimittäin toiset laittavan ummet-lammet avainsanoiksi ja nyt vasta sen siis hokasin ja hieman parantelisin!
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Ihan hyvä sääntö. Vaunut.org:ssa tilanne meni jo joku aika sitten siihen suuntaan, että sivustolle suurin piirtein tyhjennettiin koko muistikortti kotiin palatessa.

Näinpä hyvinkin. Tällä saadaan myös estettyä aivan ala-arvoisten kuvien eksyminen galleriaan tuhlaamaan levy- ja kaistatilaa.

Harmi, kun kuvia ei voi kommentoida. :(

Kuvista voi keskustella täällä foorumin puolella. Tätä varten on gallerian jokaisen kuvan alla valmis linkki jolla saa liitettyä pikkukuvan ketjuun. Mielestäni ei ole syytä hajauttaa keskusteluja vielä erikseen foorumilta gallerian puolelle.

Kuvan yhteydessä on "arvio" ja sen yhteydessä vaihtelevia lukemia nollapistenollasta johonkin saakka, kenties kymppi on suurin mahdollinen luku?

Kyllä, asteikko on 1-10. 0.0 tarkoittaa, ettei kukaan ole vielä kuvaa arvioinut.

Arviointisysteemin käytöstä en ole kuitenkaan huomannut mitään ohjetta.

Tuskin arviointisysteemistä erillistä ohjetta tarvitsee, se ei nyt sen kummallisempi ole kuin että klikkaa asteikolta sopivasta kohtaa painiketta, jolloin arvio on annettu.

Samoin olen nyt huomannut, että avainsanoja olisi voinut laittaa muitakin kuin kuvallani nyt oleva naisennimi. Se nimi taisi sitäpaitsi mennä siihen ilman sen kummempia laittamisia, ilmeisesti otti antamastani kuvanimestä tuon avaimen. Voisikos niitä jotenkin jälkeenpäin tässä harjoitellessa vielä täydentää?

Kyllä, jos avainsanoja ei ole erikseen kirjoitettu, käyttää ohjelmisto avainsanoina kuvan otsikon sanoja. Tämä harvemmin on järkevää, joten kannattaa kirjoittaa sanat erikseen niille varattuun kenttään.

Jos avainsanoja tai mitään muita kuvan tietoja haluaa kuvan lisäämisen jälkeen korjata, tulee näistä lähettää viesti ylläpidolle ja/tai moderaattoreille. Korjaamme tiedot mahdollisimman pian. Toki kuvaa lisätessä tulee pyrkiä kirjoittamaan kuvaan kaikki oikeat ja tarvittavat tiedot, tämä myös nopeuttaa kuvien hyväksymistä.
 
Tuo pysäkkikilven väri onkin aika hyvä jaotteluperuste ihan oikeasti. Tosin se ei anna tosiaan vaunun ominaisuuksista varmaa tietoa (kaupunki/maaseutuvaunu), mutta tukee jaotteluajatusta.

Joku tyhmä voisi kysyä U290:nen kohdalla kumpaan kagekoriaan kuuluu, kun pysähtyy kerta Helsingissä ja Espoossa kaikilla seutuliikenteen pysäkeillä. Mutta ilmeisesti sekin menee kaukoliikenteeseen, kun jatkaa välillä vaikka kuinka pitkälle..

Se vielä piti kysyä, että miksi tuo kuvan koko rajoitettu 500 kt:teen? Ei mahu edes 3 megapikselinen kuvitus.. :(
 
Se vielä piti kysyä, että miksi tuo kuvan koko rajoitettu 500 kt:teen? Ei mahu edes 3 megapikselinen kuvitus.. :(

Kuvat pienennetään joka tapauksessa maksimissaan 1024x1024 pikselin kokoisiksi, joten ei ole mitään hyötyä lisätä esim. 3506x2336 pikselin alkuperäisiä kuvia joita mm. oma kamerani ottaa. Tuo 500 kilotavuakin on ruhtinaallisesti, se voisi hyvin olla vaikkapa 200 kilotavuakin, johon mahtuu normaali, hieman pakattu 1024x768 pikselin jpg-kuva hyvin. Parhaan tuloksen saa kun pienentää kuvat itse ennen lisäystä niin, että kuvan pidempi sivu on maksimissaan 1024 pikseliä tai 800 pikseliä.
 
Tuo 500 kilotavuakin on ruhtinaallisesti, se voisi hyvin olla vaikkapa 200 kilotavuakin, johon mahtuu normaali, hieman pakattu 1024x768 pikselin jpg-kuva hyvin. Parhaan tuloksen saa kun pienentää kuvat itse ennen lisäystä niin, että kuvan pidempi sivu on maksimissaan 1024 pikseliä tai 800 pikseliä.
Kyllähän 200 kilotavuakin riittää aivan mainiosti. Tuollainen 800 pikselin kuva ottaa hieman kuvasta tietysti riippuen 90-130 kilotavua, ja on silloin nettikäytössä edelleen aivan loistava. Kuvankäsittelyohjelmat (esim. Photoshop Elements, "köyhän miehen Photoshop") osaavat pakata kuvat nätisti "save for web" -toiminnolla.
Eihän näiden kuvien kanssa ole tarkoitus kirjapainoon mennä :smile: .
 
Joku tyhmä voisi kysyä U290:nen kohdalla kumpaan kagekoriaan kuuluu, kun pysähtyy kerta Helsingissä ja Espoossa kaikilla seutuliikenteen pysäkeillä. Mutta ilmeisesti sekin menee kaukoliikenteeseen, kun jatkaa välillä vaikka kuinka pitkälle..
Kaukoliikennettä tuo U290 edustaa. YTV-alueen puolella liki kaikilla tuon linjan pysäkeillä on sininen ja keltainen läpyskä samalla pysäkkialueella / pysäkillä. Oopperan pysäkillä on vain sininen ja parilla muulla tuon linjan pysäkillä taas vain keltainen.

Kannattaa myös huomata, että MVW:n kaukolinjat pysähtyvät Salmisaaressa ja Lauttasaaren itäosassa (raja Lemissaarentien kohdalla) keltaisilla pysäkeillä, koska sinisiä ei ko. alueelle ole asennettu. Myös ko. linjaston käyttämä Maininki-pysäkki Espoon Kivenlahdessa on pelkästään keltainen.
 
"Ylläpito tai moderaattorit hyväksyvät kuvat, ennen kuin ne ovat julkisesti nähtävillä."

Miksi näin tiukka sääntö?
Jo mainitun kuvien tarkastamisen lisäksi ylläpito tai moderaattorit tarkistavat, että kuvien otsikko, kuvateksti ja avainsanat ovat sääntöjen mukaiset.

Kuvia lisätessä voi aluksi pitää vaikka säännöt auki yhdessä ikkunassa ja toisessa ikkunassa jonkun galleriassa jo olevan kuvan tekstit, niin oikeanlaisten tekstien tekeminen onnistuu. Kun asiaan tulee rutiini, tulee oikeat tiedot varmaan sitten jo ihan ulkomuistista. Kuvaa ei hyväksytä, jos tekstit eivät ole sääntöjen mukaiset. Tähän mennessä hyväksymättä on jäänyt jo useita kuvia, joissa tekstit eivät ole olleet sääntöjen mukaisia (eikä ylläpito tai moderaattorit ole voineet itsekään täydentää tekstejä oikeiksi, koska osaa tiedoista ei voi edes päätellä kuvasta).
 
Kuvista voi keskustella täällä foorumin puolella. Tätä varten on gallerian jokaisen kuvan alla valmis linkki jolla saa liitettyä pikkukuvan ketjuun. Mielestäni ei ole syytä hajauttaa keskusteluja vielä erikseen foorumilta gallerian puolelle.

Käyttäjäystävällisessä käyttöliittymässä kuvista pitäisi pystyä keskustelemaan siellä missä se kuva on. Lisäksi Gallerian selaileminen olis mielekkäämpää, kun kuvien yhteydessä olisi juttua niistä, nyt keskustelua ei oikein tahdo syntyä, kun harva rohkenee tuoda ajatuksiaan esille foorumin puolella tai ei osaa tehdä sellaista kuvakeskusteluviestiketjua joka liittyisi yhteen kuvaan.

Galleriasofta kun mahdollistaa kuvien kommentoinnin, niin toivoisinkin että tämä toiminto otettaisiin käyttöön ja mahdollisimman nopeasti. Itse foorumin puolella voidaan jatkaa keskustelua edelleen asioista, ei se keskustelu sieltä siirry kuviin, vaan nyt se keskustelu joka jää käymättä stulee kuvien yhteyteen.
 
Samaa mieltä Paawolan kanssa, kommentointi vorgimaisesti kuvan yhteyteen.
Juu, mieluummin tosiaan sanoja kuin jotain hassuja numeroita nollasta kymppiin. Näin siitäkin huolimatta, että suurin osa esim. ratikkakuvistani on tainnut saada niitä kymppejä. Olisin kiinnostunut tietämään, mistä hyvästä ne numerot tulevat...
 
Takaisin
Ylös