Kuvagalleriasta

Liittynyt
27 Huhtikuu 2006
Viestit
2,697
Jonkin aikaa toiminut galleria mielestäni oikein positiivinen lisä. Saa lisätä omia kuvia muiden nähtäville. Nyt siellä on myös näköjään tavarajunista. Oikein positiivistä, että vähän aiheen sivusta myös. Sen sijaan esitän vielä kolmannen kerran kysymyksen: Miksei minun kuviani hyväksytty, kun laitoin ne sinne?!
 
Varmaan kannattaa mieluummin laittaa YV ylläpidolle kuin täällä kysyä, jos itsellä tosiaankaan ei ole käsitystä syystä. Ylläpidolla on tuskin aikaa laittaa selitystä jokaisesta hylkäyksestä. Sen sijaan voisi ylläpito vaikka laittaa tänne selvityksen yleisimmistä ja ilmeisimmistä syistä hylkäykseen. Ihan vain ehdotuksena.
 
Sen sijaan voisi ylläpito vaikka laittaa tänne selvityksen yleisimmistä ja ilmeisimmistä syistä hylkäykseen.

Vaikken olekaan ylläpito, niin ison osan gallerian kuvista hyväksyneenä osannen vastata tähän.

Lähes kaikkien hylättyjen kuvien syynä on heikko taso. Kun kerran jo gallerian säännöissä sanotaan, että kännykkäkuvia ei hyväksytä kuin erikoisemmista tapauksista, on turha odottaa niiden pääsevän läpi. Osassa kuvista heikko taso ei johdu tekniikasta, vaan kuva on muuten epäonnistunut (esim. pahasti vastavaloon, kuvattava liikenneväline on jo ehtinyt mennä ohi kuvaa ottaessa tai näkyy kuvassa vain hyvin pienenä). En ole itse hylännyt Aleksi.K:n tarkoittamia kuvia, mutta niissäkin hylkäämisen syy on ollut kuvien heikko taso.

Kuvatekstien puutteellisuuden tai virheellisyyden takia kuvia ei ole enää tarvinnut hylätä viime aikoina. Kuvatekstien ollessa puutteellisia kysyn kuvan lähettäjältä yleensä lisätietoja, tämä tosin voi kestää kauankin. Sitten vasta jos samalta käyttäjältä tulee puutteellisia kuvatekstejä vielä senkin jälkeen, kun samojen puutteiden takia kuvista on kysytty jo aikaisemminkin, aletaan kuvia hylätä tekstien takia.
 
Vs: Sensuuri foorumilla

Olen tässä huomannut, että tuon kuvagallerian taso on aika lailla laskenut. On tärähtäneitä, auton perästä otettuja, todella rakeisia. Myöskään osa ei liity oikeastaan mitenkään joukkoliikenteeseen. Mielestäni ylläpidon tulisi katsoa, ettei semmoisia tuonne laitteittaisi..
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Kiristämme seulaa. Tämä viesti saa samalla toimia huomautuksena niille, jotka ovat lähettäneet heikkotasoisia kuvia. Jatkossa seula on siis tiukempi, joten ei tarvitse ihmetellä, jos kuvaa ei hyväksytä.

(Auton) ikkunan läpi otetut kuvat hylätään aina, jos niistä näkyy, että kuva on otettu lasin läpi.
 
Gallerian sääntöjen kohta 4, kuvilla tulee olla jotakin arvoa myös pidemmän ajan päästä, lienee aika tulkinnanvarainen? Tänään otettu "yhdentekevä" kuva on aivan jotain muuta 30 vuoden kuluttua.
Offtopiccia: (ylläpito poistaa)
Nyt toki kuvataan paljon. Mutta kuinkahan paljon tämän päivän digikuvia on tallella vuonna 2050. Varmuuskopiointi on helppoa, kun käyttää jotain "on-line" varmuuskopiointiohjelmaa (esim: Memeo) ja ulkoisia kiintolevyjä (siis monikossa).
"Kotipolttoon" ei kannata luottaa.
 
Gallerian sääntöjen kohta 4, kuvilla tulee olla jotakin arvoa myös pidemmän ajan päästä, lienee aika tulkinnanvarainen?

No jos tuota sääntöä mentäisiin niin kuin siinä lukee, niin voisi noista gallerian kuvista puolet pistää roskiin... Mutta käytetään nyt tervettä järkeä myös jokainen. Ei laiteta niitä suttuisia ja rakeisia kännykällä auton tuulilasin läpi otettuja Ikaruskuvia..
 
Minustakin ne tuhruiset ja kaikki missä näkyy joku perä vähän tai esim. bussi on jo puoliksi mennyt niin niitä ei pitäisi hyväksyä. En ymmärrä miksi on hyväksytty jotain kuvia missä on joku puska/puu tai joku johtolinja? Myöskään niitä ei pitäisi hyväksyä kun on laitettu joku laivan tai junan kuva kaupunkiliikenteen busseihin.
 
Voiskohan siihen lisätä semmosen "kommentointikentän"? Siis ei mitään sen kummempaa "foorumia", mutta jonkun semmoisen mihin voisi laittaa esimerkiksi "onpas herra A saanut hienon kuvan".
 
Voiskohan siihen lisätä semmosen "kommentointikentän"?

Eikös jo ole numeroarvosteluasteikko? Johon jlf:läiset yleensä laittavat aika surkeita numeroita, joka taas edelleen "motivoi" kuvaajaa harkitsemaan enempien kuvien lisäämisiä. Johtavassa kuvagalleriassa vaunut.orgissa on ollut takavuosina pisteytysjärjestelmä, josta onneksi on jo aikoja sitten päästy eroon. Toivon hartaasti, että täältäkin tuollaiset nimettömiksi jäävät nolla-arvostelut saataisiin kitkettyä. Siis asteikkoarvostelu pois, tai jos ei, niin saatan antaa nollaa kaikille kuville, jotka eivät ole "makuuni". Kavereiden kuville annan toki kympin :)
 
Kyllä kavereille kuuluukin antaa pisteitä! Jos ei kuvaosio miellytä, voi aina tehdä omat sivut. Eräässäkin paikassa on täysin ilmainen kuvasivusto kommentointimahdollisuudella. Mikä junafaneja vaivaa että pitää kokoajan haukkua toisten kuvia? Kun enemmistö kuvaajista on aikuisia ihmisiä ja silti kiukutellaan kuin räkänokkaiset kakarat. Muitten alojen harrastelijat osaavat kyllä vastaavilla kuvapalveluillaan käyttäytyä kunnolla.
 
Pieni kysymys kuvien lisääjille: Onko ihan välttämätöntä laittaa monia kuvia samasta autosta?
Nytkin galleriassa on kolme eri kuvaa Pohjolan Liikenteen autosta 951, jotka kaikki on saman käyttäjän lisäämiä ja suunnilleen samassa paikassa otettuja.
 
Voisikohan sitä seulaa galleriassa todella kiristää? Sinne on nyt ilmestynyt joku laikaisukone jonka nokassa lukee isolla "SISU". Se että siinä lukee kyljessä pienellä präntillä "hkl" ei välttämättä tarkoita sitä, että se olisi joukkoliikenneväline. Ainakaan minun mielestäni.
Sama kun laittaisi semmosen Concordian Toyota Yariksen, jolla kuljettajat menevät kuljettajavaihtoon. Vaikka siinä kyljessä on kuinka Concordian teipit ei siinä käy kuitenkaan esimerkiksi matkakortti..;)
 
Se että siinä lukee kyljessä pienellä präntillä "hkl" ei välttämättä tarkoita sitä, että se olisi joukkoliikenneväline.

Tuonne "Muut joukkoliikennekuvat" -alueelle saa laittaa muitakin kuin joukkoliikennevälineitä. Huoltoautoista näkee jo heti thumbnailista, mistä on kyse, joten kuvaa ei tarvitse katsoa tarkemmin, jos se ei kiinnosta.
 
Takaisin
Ylös