Turku - Uusikaupunki lisää liikennettä

Liittynyt
30 Kesäkuu 2005
Viestit
744
Paikallislehti Turkulainen 15.3.:

Varsinais-Suomen ELY-keskus, Valmet Automotive ja Turun kaupunki järjestävät yhteistyössä uusia joukkoliikennevuoroja Turusta Uuteenkaupunkiin kehittääkseen joukkoliikennettä ja tukeakseen työvoiman sujuvaa liikkumista.

Tarkoituksena on tarjota vaihtoehto oman auton käytölle työmatkoilla. Kesällä käynnistyvä liikenne on kaikille avointa, mutta vuorot on ajoitettu autotehtaan työaikoihin sopiviksi ja reitti kulkee Uudenkaupungin linja-autoasemalle tehtaan portin kautta.

Pilottihankkeella pyritään osaltaan vastaamaan Varsinais-Suomen positiivisen rakennemuutoksen tarpeisiin. Joukkoliikennekokeilu kestää maksimissaan kaksi vuotta. Tavoitteena on, että kokeilun jälkeen työmatkaliikenteen joukkoliikenneyhteys järjestyy markkinaehtoisesti.
 
Kokonaisuutena Turku - Uki -välin liikenne tuskin kuitenkaan lisääntyy, koska Vainion Liikenne on hakenut useita supistuksia tuolle välille.
 
Yleensä kannettu vesi ei kaivossa pysy, mutta tässä Kekkosen aikainen aluepolitiikka tekohengittää edelleen Varsinais-Suomen vähemmän väkirikkaita seutuja.

Tai tiedä sitten, olisiko Suomi isompikin autoteollisuusmahti, jos tehdasta ei olisi aikoinaan sijoitettu perähikiälle, vaan esimerkiksi johonkin Turun liepeille, Raisioon tai Kaarinaan.
 
On aika omituista, ettei Vainio saman tien ano koko vanhanmallisen Vakka-Suomen liikenteensä lakkauttamista ja mahdollisiin hillosilmäpaikkoihin perustettavaksi pikavuoroja. Onhan toki selvä, että Uudestakaupungistakin on kysyntää suoralle yhteydelle Helsinkiin, ja tässähän Vainiolla voisi olla saumaa kisassa VR-yhtymää ja skotteja vastaan.
Yhtä omituista on ainakin minusta ollut se, ettei tähän mennessä alueelle ole luotu yhteiskuntavetoista kilpailutettua liikennettä. Onhan selvää, ettei Suomen autoistuneimmalla seudulla markkinaehtoisella bussiliikenteellä ole kovin suurta jakoa.
 
Takaisin
Ylös