Uusia linja-autoja Lauttakylään ja Porvooseen

Liittynyt
4 Heinäkuu 2005
Viestit
1,069
Koiviston auto yhtymä on tilannut 10 uutta Iveco Crossway merkkistä linja-autoa.
pituus 12,8m
leveys 2,5m
Ovet 1+1+0 (Ovet on yksi lehtisiä)
Vaihteisto Voith D854,5 Auto
Perävälitys 5,12
Keskitetty ilmastointi matkustajilla ei erillisiä suuttimia
Toimitus Huhtikuussa 2007
Lauttakylän autolle 5 ja Porvoon liikenteelle 5
Porvoon liikenteellä autot sijoitetaan reitille Porvoo-Helsinki
 
Viimeksi muokattu:
Jaa... Mihinkähän Lauttis tarvitsee tällaisia autoja - ja peräti 5 kpl...? No, ehkä muutama menee Vesilahden linjalle 54. Muista en osaa sanoa. Porvoo-Helsinki linja on kuitenkin aika selkeä ja kenties järjellinen sijoituspaikka tällaisille autoille.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Eppu sanoi:
Jaa... Mihinkähän Lauttis tarvitsee tällaisia autoja - ja peräti 5 kpl...? No, ehkä muutama menee Vesilahden linjalle 54. Muista en osaa sanoa.
Lauttakylän Auton vakiovuororeitistö on sen verran laaja ja uudistustarpeita on hyvinkin paljon. Yhden voisi sijoittaa suoraan Kankaanpäähän. Hieno homma, että kehitystäkin tapahtuu!
 
Olisin toivonut, että KA-konserni olisi tilannut kyseisiä autoja enemmänkin. Tarvetta uusille vakiovuorautoille olisi kaikissa konsernin yksiköissä (pl. Koskilinjat). Ehkä tämä on jonkinsortin koe-erä ja lisää samanlaisia tulee myöhemmin... Porvoon Liikenteelle olisin suonut hankittavan muutaman auton 15-metrisenä. Käsittääkseni Porvoo - Helsinki -reitillä osa vuoroista kulkee seisomalastissa. Vanhuudenpäiviään autot voisivat sitten aikanaan siirtyä viettämään Kilpilahden ajoihin.

En olisi lainkaan yllättynyt, jos tietoja näiden uusien Irisbus Crossway / Arway -bussien tilauksista muillekin yhtiöille alkaisi vähitellen tulla. Edellinen malli Axer on ilmeisesti ollut varsin toimiva peli, mutta karsea ulkonäkö on varmasti karkottanut osan ostajista. Uudet mallit ovat nykyaikaisen näköisiä eivätkä kovin paljon Axeria kalliimpia. Hintaetua kotimais-ruotsalaisiin vastaaviin tuotteisiin (korina siis lähinnä Volvo 8700, Lahti Flyer tai Kiitokori OmniStar) kertyy ilmeisesti jopa kymmeniä tuhansia euroja. Olisi kyllä hienoa saada uusia vakiovuoroautoja vähän huonommin kannattavaankin liikenteeseen.
 
Lisätään vielä sen verran, että Porvoon autot ovat 51 paikkaisia ja Lauttakylän 59 paikkaisia.
 
Miksi ei tilattu Kapyysejä?


Aikoinaan Porvooseen tarjottiin kaukoliikenne Kabusseja mutta niitä ei huolittu sinne,kyseiset autot meni Kuopioon ja Kuopiosta siirrettiin parempaa kalustoa Porvooseen. Kaukoliikenne Kabus soveltuu paremmin pitkille matkoille, eikä Porvoo-Helsinki välille.
 
Aikoinaan Porvooseen tarjottiin kaukoliikenne Kabusseja mutta niitä ei huolittu sinne,kyseiset autot meni Kuopioon ja Kuopiosta siirrettiin parempaa kalustoa Porvooseen.

Mitä autoja Kuopiosta siirrettiin Porvooseen? En näin äkkiseltään muista yhtään...
 
Aikoinaan Porvooseen tarjottiin kaukoliikenne Kabusseja mutta niitä ei huolittu sinne,kyseiset autot meni Kuopioon ja Kuopiosta siirrettiin parempaa kalustoa Porvooseen. Kaukoliikenne Kabus soveltuu paremmin pitkille matkoille, eikä Porvoo-Helsinki välille.

No tarina ja totuus ovat kaksi eri asiaa. Porvooseen tulossa olleet Kabussit eivät menneet Kuopioon vaan Lahteen. Lahdesta Porvooseen siirrettiin 5 Scania Carrusta, KA 281, 282, 283, 266 ja 267.
 
Eilen iltasella harmaalla alaosalla varustettu, muuten valkoinen Crossway rek nro TJY-461 rautatientorilla Tsadissa, ilmeisesti tilurilla kun joku paperinen norppalogo siinä ikkunalla oli. Ja kamera kotona. Mutta ilmeisestikkin näitä Porvoon uutukaisia.
 
Eilen iltasella harmaalla alaosalla varustettu, muuten valkoinen Crossway rek nro TJY-461 rautatientorilla Tsadissa, ilmeisesti tilurilla kun joku paperinen norppalogo siinä ikkunalla oli.

Tänään samanlainen TJY-431 oli linjalla Aleksis Kiven kadulla Helsingissä, mitään muuta väritystä tai tekstejä ei ollut kuin hopeinen helma. Linjakilpenä oli tälläkin kertaa A4 tuulilasilla, joka kertoi määränpään olevan Helsinki.
 
Viimeksi muokattu:
Mikäli ennakkotiedot pitää paikkansa, voinee maanantaina 28.5. nähdä Crosswayn 15:15 linjan 54 Tampere-Forssa Lauttakylän Auton vuorossa.
 
Takaisin
Ylös