Uudet kaukoliikennevuorot

Hågan Eriksson Kb on hakenut linjaliikenneluvan ja aloittaa 30.7.2007 ajamaan kahta työmatkalaisille suunniteltua suoraa vuoroparia Porvoon ja Vantaan välillä.

Porvoon Liikennehän on ainakin ajanut Porvoo, Linja-autoasema-Espoo, Keilaniemi väliä juuri työmatkalaisille. Keilaniemessähän on mm. Nokian ja Fortumin pääkonttorit. Mihinhän tuo Porvoo-Vantaa yhteys menee Vantaan puolella?
 
Mihinhän tuo Porvoo-Vantaa yhteys menee Vantaan puolella?

Vuoron päätepiste on lentoaseman teknisellä alueella. Vantaalla reitti kulkee kehä III pohjoispuolta Jokiniementietä ja Tikkurilantietä. Lisäksi reitti kiertää Tikkurilan aseman kautta. Aikataulun mukainen matka-aika asemalle on 45 min.

Porvoon ja Vantaan välillä vuorot menevät moottoritietä, mutta poikkeavat vanhalle tielle Söderkullan kohdalla.
 
Vuoron päätepiste on lentoaseman teknisellä alueella. Vantaalla reitti kulkee kehä III pohjoispuolta Jokiniementietä ja Tikkurilantietä. Lisäksi reitti kiertää Tikkurilan aseman kautta. Aikataulun mukainen matka-aika asemalle on 45 min.

Matkahuoltoon noita vuoroja ei ole vielä ohjelmoitu, yritin hakea matkahuolto.info:lla, mutta ei löytänyt mitään. Toivottavasti tämä uusi vuoro otettaisiin mukaan U-linjaksi, jolloin sillä voisi matkustaa myös pääkaupunkiseudun lipuilla. Lisämatkustajat avittaisivat vuoron kannattavuutta ja olisihan se lisätarjontana tuolla reitillä Vantaan puolella. Muita vuoroja, mitä kannattaisi mielestäni ottaa U-linjoiksi, olisivat Paunun syöttövuorot Helsinki-Vantaa - Kehä III - Keimolanportti. Nämä kulkevat Kehän läpi ja kyllä niihinkin varmaan jokunen kulkija eksyisi 540:n tapaan. Sama juttu Etelä-Suomen linjaliikenteen vakiovuoroilla, jotka kulkevat Mäntsälästä vanhaa 140-tietä ja Keravan liittymästä menevät moottoritielle. Näillekin löytyisi varmaan kysyntää Keravalta 738-linjan täydentäjänä.
 
Viimeksi muokattu:
Matkahuoltoon noita vuoroja ei ole vielä ohjelmoitu, yritin hakea matkahuolto.info:lla, mutta ei löytänyt mitään.
Ne ovat tuossa työpöydällä. On aika paljon muutakin "ohjelmoitavaa"; nämä vuorot löydät matkahuolto.infosta tämän viikon kuluessa mitä todennäköisimmin...
 
...nämä vuorot löydät matkahuolto.infosta tämän viikon kuluessa mitä todennäköisimmin...
Nyt löytyvät. Itse asiassa jo eilen klo 15:38 valmistui yksi sivu, klo 15:39 toinen sivu, ja paluusuunnat klo 16:02 - 16:03. Lentoasemalla vuorot käyttävät päättärinään - kuten Alur kertoikin - Teknistä aluetta (eli eivät käy terminaaleilla).
 
Muita vuoroja, mitä kannattaisi mielestäni ottaa U-linjoiksi, olisivat Paunun syöttövuorot Helsinki-Vantaa - Kehä III - Keimolanportti. Nämä kulkevat Kehän läpi ja kyllä niihinkin varmaan jokunen kulkija eksyisi 540:n tapaan.

Näillä tosin on se ero, että 540:n reitillä ei ole ytv:n omaa liikennettä, KehäIII:lla ja Lentoasemalta Länsivantaalle on ytv:n oma liikennettä, eli ketähän tuo u-linja sitten palvelisi? Ehkä Nurmijäri-Hyvinkää suunnalta tulijoita, mutta varsinkin Keimola-Lentoasema suunnassa vuoron aikataulu on todella "viitteellinen", Tampereelta tuleva pikavuoro saattaa olla vartinkin aikatauluun painetun ajan jälkeen Keimolassa. Ehkä järkevämpää liikennettä saataisiin sitten kun/jos Klaukkala/Nurmijärvi liittyy ytv-alueeseen, jolloin voitaisiin saada Martinkyläntien/3-tien liittymään toimivat vaihdot koko Vantaan alueelle pohjoisen suunnasta. Vaatisi vain pientä pysäkkijärjestelyä. Tällä hetkellähän pohjoisen suunnasta vaihtamiseen ei varmaan innosta se että ytv:lle ei kelpaa matkahuollon liput.
 
Takaisin
Ylös