Videoiden esittäminen linja-auto matkalla?

Eikös tilausajossa asiakkaan videon esittäminen ole ns. yksityistilaisuus, eli ei tarvii sen kummempia lupia. Sinänsä muistelen linja-autoliiton tehneen joku vuosi sitten kaupan jonkun suuremman videolevitysfirman kanssa sen leffojen esittämisestä kaikessa liikenteessä, siis myös linjalla. Mutta yleisesti teostosta, mun mielestä se on yks verenimijä. Nimittäin 60-luvulla kun teostomaksu tuli busseihin, sen peruste (ihan tosi) oli että matkustajia houkutellaan busseihin radion avulla. Siitä seurasi, että Someron Linja repi kaikki radiot irti busseista ja Paikallislinjat pisti tarroja "vain uutislähetyksiä" vaikka siihen aikaan maksu oli 10 markkaa per bussi. Nykyisin moni bussiyhtiö ostaa ainoan radiokaiuttimen kuskin korvan viereen, jolloin musiikki on vain kuljettajaa varten eikä Teosto saa verirahojaan.
 
Nykyisin moni bussiyhtiö ostaa ainoan radiokaiuttimen kuskin korvan viereen, jolloin musiikki on vain kuljettajaa varten eikä Teosto saa verirahojaan.

Eli FM-vastaanottimella saa kuunnella matkustaja omaa radiotaan ilmaiseksi, mutta bussin kaiuttimien kautta kuunneltuna se maksaa. Menenkin yleensä istumaan kuskin lähelle, niin kuulee musiikkiakin ajanvietteeksi!
 
Syy miks tän videon, dvd:n, tms. esittämisen otin esille on, että mun ois tarkoitus suorittaa linja-autonkuljettajan ammattitutkinto tänä vuonna. Näytössä olis hyvä osata toimia oikein ja lakeja noudattaen.
 
Takaisin
Ylös