Näytetään tulokset 1-5/5

Viestiketju: Suomussalmen junabussit

 1. #1
  Jouni Seilonen avatar
  Liittynyt
  19.09.2007
  Sijainti
  Oulu / Ristijärvi
  Viestejä
  847

  oletus Suomussalmen junabussit

  Helsingistä kello 16.00 Kajaaniin lähtevä IC 77 on perillä 22.40 ja siltä on välitön (lähtö 22.45 rautatieasemalta) jatkoyhteys pienoisbussilla Suomussalmelle. Junan lähtöaika Helsingistä saattaa sopia jopa sellaiselle matkustajalle, joka haluaa käydä Helsingissä yöpymättä perillä. Ongelmana on tällöin menomatka Helsinkiin. Vaihtoehtoja olisi lähinnä kaksi. Kajaanista lähtee kello 4.00 Pendolino Helsinkiin, joka on perillä 9.48. Suomussalmelta (tai Hyrynsalmelta tai Ristijärveltä) lähtevän pitäisi herätä keskellä yötä ja ajettava omalla tai taksiautolla Kajaaniin. Jos lähtee omalla autolla Kajaaniin, niin silloin varmaan ajaa sillä illalla takaisinkin eikä käytä alussa mainittua pienoisbussia. Toinen vaihtoehto olisi yöjuna Oulun kautta: Kontiomäeltä lähtee kello 22.03 P 707, joka on Oulussa 23.49. Yöjuna lähtee Oulusta 23.55 ja saapuu Helsinkiin 8.37.

  Päästäkseen Suomussalmen suunnalta yöjunaan on ensin päästävä Kontiomäelle. Suomussalmelta lähtee kello 18.15 pienoisbussi välipaikkakuntien ja Kontiomäen aseman kautta Kajaanin lentoasemalle. Se on Kontiomäellä jo 19.25, joten junaa pitäisi odottaa kaksi ja puoli tuntia. Mielestäni odotusaika on pitkä, vaikka asemaravintolakin on käytettävissä. Lisäksi odotusaikaa olisi lyhennettävissä ilman suuria lisäkustannuksia. IC:n jatkoyhteytenä oleva pienoisbussi palaa tyhjänä takaisin Kajaaniin. Mielestäni ainakaan polttoainekulut eivät kasvaisi, jos pienoisbussi lähtisi Kajaanin sijasta kierrokselleen Suomussalmelta (vaikkapa kello 20.30), ajaisi välipaikkakuntien kautta ja toisi yöjunalle aikovat Kontiomäen rautatieasemalle (kello 21.40) ja jatkaisi Kajaaniin, josta sitten lähtisi IC:n saavuttua takaisin Suomussalmelle.

  Eikö olisi parempi liikennöidä parittoman vuoron sijasta sellaista vuoroparia, jonka aikataulu sopii kumpaankin suuntaan junan jatkoyhteydeksi ja jonka päätepysäkkiaika eli odotus Kajaanissa on vain puolisen tuntia?

 2. #2

  Liittynyt
  27.10.2007
  Viestejä
  353

  oletus Vs: Suomussalmen junabussit

  Paras ratkaisu olisi, että Helsinki-Kouvola-Kontiomäki-Oulu yöjuna palautettaisiin ja Suomussalmelta järjestettäisiin bussi tai juna Kontiomäelle. Esim. niin että illalla Ämmänsaaresta lähtisi Dm12 joka saapuisi Kontiomäelle sopivasti ennen kuin yöjuna saapuu Oulusta. Tai sitten jos Pesiökylä-Taivalkoski osuus korjattaisiin ja Taivalkoskelle ajettaisiin yöjuna niin Suomussalmelta voitaisiin järjestää bussi Pesiökylään.

 3. #3
  ultrix avatar
  Liittynyt
  22.10.2005
  Sijainti
  Tampere Järvensivu (Jvs)
  Viestejä
  3345

  oletus Vs: Suomussalmen junabussit

  Hartsan ehdotus on mielestäni hyvä. Vielä kun Dm12 sahaisi Ämmänsaari-Kontiomäki-Kajaani-väliä koko päivän, jolloin yhteydestä olisi myös maakunnallisessa liikenteessä hyötyä.

  Liikenteen tilaajana toimisi Kainuun maakuntahallituksen joukkoliikenneyksikkö, tuottajana VR Oy tai maakuntahallituksen kilpailuttama liikennöitsijä. Kaluston haltija voisi jälkimmäisessä tapauksessa olla Kainuun maakuntahallitus tai valtiollinen junakalustoyhtiö.

 4. #4

  Liittynyt
  02.09.2007
  Viestejä
  86

  oletus Vs: Suomussalmen junabussit

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Hartsa Näytä viesti
  Tai sitten jos Pesiökylä-Taivalkoski osuus korjattaisiin ja Taivalkoskelle ajettaisiin yöjuna niin Suomussalmelta voitaisiin järjestää bussi Pesiökylään.
  Jos Dm12:lla voidaan liikennöidä vain Ämmänsaareen tai Taivalkoskelle, niin eikös Ämmänsaari olisi rationaalisempi pääteasema? Kun Suomussalmen asukasluku on yli kaksinkertainen Taivalkoskeen nähden, ja matka lyhyempi. Rata kun ei harmi kyllä jatku Kuusamoon...

 5. #5
  Jouni Seilonen avatar
  Liittynyt
  19.09.2007
  Sijainti
  Oulu / Ristijärvi
  Viestejä
  847

  oletus "Lääninhallituksen" huono sääntö

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Jouni Seilonen Näytä viesti
  Helsingistä kello 16.00 Kajaaniin lähtevä IC 77 on perillä 22.40 ja siltä on välitön (lähtö 22.45 rautatieasemalta) jatkoyhteys pienoisbussilla Suomussalmelle.
  Tämä Helsingistä Kajaaniin nykyään 22.34 saapuvan ilta-IC:n jatkoyhteys Suomussalmelle muuttuu 5.6. alkaen kutsuliikenteeksi. Tilaus tehdään soittamalla samana päivänä klo 19 mennessä Kajaanin Tila-autojen numeroon 0447373600.

  Linjalla ajetaan vain Kajaanista lähteviä. Mielestäni tämä on huono sääntö seuraavanlaisessa poikkeustilanteessa. Juna Oulusta saapuu 22.29. Jos se on esim. puoli tuntia myöhässä, tilattu auto odottaa Kajaanin asemalla etelästä tulleet kyydissään, mikä hidastaa kaikkien matkaa aivan turhaan. Oulusta tulijat voisivat jäädä junasta jo Kontiomäellä, josta auto ottaisi heidät kyytiin, mutta silloin he eivät olekaan Kajaanista lähteviä. Ainakin allekirjoittaneelle on epäselvää, kuinka joustavasti "lääninhallituksen" sääntöä voidaan tulkita.

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •