Porvoon Liikenne

Porvoon Liikenne näkyy saaneen "uuden" Carrus Fiftyn. Sellainen ajeli firman väreissä menneellä viikolla kohti Porvoota. Lienee näitä Ruotsista tuotuja käytettyjä, mitä KA-konsernille on viime aikoina tullut?

Juu, niitä Ruotsista uitettuja on tullut vähän joka firmaan. Kas kun eivät ole roskalaatikkotehtaalla keksineet vielä sellaista fiftyn kaltaista noin tunnin mittaisille sivuille soveltuvaa vakiovuoroautoja. Mahtaisi olla metkan näköinen Kabussi.. :)
 
Eikös se pitkälti matkisi tollaista Crosswaytä, joita Porvoon Liikenteellä nykyään piisaa? Madalletaan vain kauko-Kabusin matkatavaratilaa.
 
Oletteko muuten huomioineet että Porvoon Liikenteellä ei ole yhtään Kabusia... Jännä yksityiskohta, eikös kaikissa muissa KA:n yksiköissä ole? Vai eikö...
 
Historiallinen aikataulu-uudistus Porvoon–Helsingin bussiliikenteessä

28.07.2009 8:05

Porvoon ja Helsingin välisessä linja-autoliikenteessä tehdään 10. elokuuta alkaen historiallinen aikataulu-uudistus, joka lisää tarjontaa ja parantaa joukkoliikenteen kilpailukykyä. Etenkin matkustajien toivomia moottoritievuoroja tulee lisää ja aikataulut selkiytyvät.

Uudet vielä painossa olevat aikataulut kannattaa siis poimia talteen. Ne jaetaan kaikkiin koteihin Porvoossa ja ne löytyvät piakkoin myös Matkahuollon ja liikennöitsijöiden nettisivuilta.

Uusia aikatauluja on soviteltu yhteistyössä liikennöitsijöiden kesken. Pöydän ääressä ovat istuneet Porvoon Liikenteen, Pukkilan Liikenteen, Pohjolan Liikenteen ja Savonlinjan edustajat. Moottoritievuorot ajavat lähinnä Porvoon Liikenne ja Pukkilan Liikenne, kun taas pikavuorot lentokenttäyhteyksineen ovat lähinnä Pohjolan Liikenteen ja Savonlinjan vuoroja.

Porvoon Liikenteen liikennepäällikkö Dick Wallenius uskoo, että pitkälti matkustajien toiveiden mukaan toteutetut uudet aikataulut houkuttelevat lisää matkustajia linja-autoihin ja yhä useampi henkilöauto jää kotiin tai liityntäparkkiin Porvooseen.

http://www.uusimaa.fi/Uutiset/Kaikk...-uudistus-Porvoon-Helsingin-bussiliikenteessa
 
Tuossa olen kattellu noita uusia aikatauluja 7- ja 170-tien ja Porvoon alueen suuntaan. Ihan hyvältähän tuo näyttää. Tarkempaa perehtymistä toki sitten kun liikenne rupeaa pyörimään.

Linjanumerointi on myös ihan hyvä lisä linjoille, pientä hiomista toki kaipaisi nuo linjanumerot. Etelä-Suomen Linjaliikenne ajaa linjaa 870 päättyen Loviisaan tai Kotkaan. Porvoon Liikenteen ainoa Loviisan vuoro kulkee numerolla 840. ESLL ajaa linjaa 850, päätepisteinä ainakin Lapinjärveä ja Inkeroista. Sitten vielä löytyy Porvoon Liikenteeltä Myrskylä-Artjärvi-Kouvola-akselille päättyviä 840-vuoroja.

Mun mielestä noita voisi yhdenmukaistaa silleen että yhdellä tunnuksella ei ajettaisi moneen eri paikkaan, esim. samaan tyyliin kuin Porvoon Liikenteen moottoritievuorot; 810 Helsinki-Porvoo, 812 Helsinki-Porvoo-Haikkoo ja 813 Helsinki-Porvoo-Kevätkumpu.

Linjan 812 reitti kulkee Porvoon päässä välillä Porvoo-Haikkoo ihan uutta reittiä. Osittain jopa muutama uusi reittikatu mistä en itse ainakaan tiedä vielä minkään linjan ajaneen eli Tori-Aleksanterinkatu-(uudempi silta)-Aleksanterinkaari, siitä sitten Tolkkistentietä ja Haikkoontietä Haikon Kartanolle. Pysäkeitähän Aleksanterinkadulta ja Aleksanterinkaarelta löytyy jo joten ainakin teoreettista paikallismatkustusta voi ehkä tulla.

Paikallisliikenteen aikatauluja silmäilin nopeasti ja ykkös- ja kakkoslinja on oikeastaan muuttumaton viime talveen nähden. Neloslinjalle välille Tori-Kevätkumpu tarjonta lisääntyi linjan 813 myötä. Nelosen lähdöt torilta Kuninkaanporttiin on samat lukuunottamatta viimeistä lähtöä joka siirtyi 2110 > 2125. Haksin vuoroja ei ole mainittu eikä myöskään nelosen lähtöjä Kuninkaanportista torille.

Pienenä parannuksena linjan neljä voisi laittaa kiertämään Kuninkaanportin yritysalueen Ruiskumestarinkatu-Ratsumestarinkatu sen sijaan että vuorot kääntyvät nyt tällä hetkellä em katujen risteyksessä. Kadut muodostavat ympyrän ja Ratsumestarinkadulla on pysäkki katoksineen tehtynä valmiiksi.

Linjalla viisi on melkeinpä sama tarjonta kuin viime talvena, joskin viimeinen vuoro torilta aikaistui 1815 -> 1735 ja kiertää Myrskyläntien ja Alhon kautta Kerkkooseen, vuoro tulee myös takaisin Porvooseen 1755 Huhtisten kautta kun aikaisemmin se lopetti Kerkkooseen ja viimeinen bussi millä pääsi Kerkkoosta keskustaan, lähti 1530 jälkeen.
 
Porvoon Liikenteelle saapui eilen Ruotsista Göteborg Spårvägarin #251, Volvo B10M-Carrus K204 City 110-ovilla.
Aika erikoinen CityL muuten, kun sinä on yhtenäinen tuulilasi ja tuollaiset nykytyyliset lasinpyyhkimet. Tietenkin kulmikkaat ajovalotkin ovat hieman outo näky, mutta taitaa olla aika normaalia ruotsalaisissa CityL:issä. Miltähän vuodelta tuo onkaan?
 
Aika erikoinen CityL muuten, kun sinä on yhtenäinen tuulilasi ja tuollaiset nykytyyliset lasinpyyhkimet. Tietenkin kulmikkaat ajovalotkin ovat hieman outo näky, mutta taitaa olla aika normaalia ruotsalaisissa CityL:issä. Miltähän vuodelta tuo onkaan?

Mikä CityL, en mä tiedä mistään CityL:stä mitään... Ainakin eilen tuo auto oli vielä korkealla City-korilla. Vuosimalli on -98.
 
Tuossa olen kattellu noita uusia aikatauluja 7- ja 170-tien ja Porvoon alueen suuntaan. Ihan hyvältähän tuo näyttää.

Indeed. Minusta Hki-Porvoo on nyt aika tyylikkäällä mallilla kun liikennöitsijät on kerrankin saatu kunnon aikataulujen järkeistämiseen ja uusjakoon. Tältä näyttää symmetriseksi saatu aikataulurunko suurelta osin aktiviista päivää:

Arkisin

Helsingistä: 00Vak 08Mo 15Pika 30Vak 38Mo
Porvoosta: 00Mo 15Vak 30Mo 45Vak 55Pika

ja viikonloppuisin

Helsingistä: 00Vak 15Pika 30Vak
Porvoosta: 15Vak 45Vak 55Pika

Mo = Hki-moottoritie-Porvoo (810/812/813)
Vak = Hki-Itäkeskus-Söderkulla-Porvoo (840/850/870)
Pika = Hki-Itäkeskus-moottoritie-Porvoo


Varsinkin pikavuoroja on runkoa runsaammin, mutta edelleen vähän synkkaamattomasti. Varsinkin Pohjolan Liikenne tuntuu lisänneen pikoja tuntuvasti, kun SL-yhtymä taas on tehnyt Porvoon Liikenteen kanssa tuntuvaa uusjakoa vakioreitillä Hki-Porvoo-Kotka.
 
Porvoon Liikenne - kalustoa

Porvoon Liikenteelle on syksyn aikana tulossa 10 uutta (siis tehtaalta) Volvoa pääosin Hki-Porvoo-motariliikenteeseen.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
861:llä näkyi tänään numerolla 63 GMZ-846, aikaisemmin Kuopiossa vaikuttanut OnniBus Flex -värinen OmniExpress.
 
Porvooseen näyttää kerääntyvän HelBin ja Oulun vacnhat Scalat, viimiksi tänään näin HalBin teli-Scalan HSL:N runkolinjaväreissä 1+2+1 ovilla.
 
Takaisin
Ylös