Vanhat värit walttia Oulussa

Liittynyt
19 Syyskuu 2007
Viestit
841
Tähän kuvaan
http://jlf.fi/galleria/showphoto.php?photo=1363
tulleessa kommentissa toivotaan kuvaa Koskilinjojen näköisestä autosta Hailuodossa linjalla 66. Toivetta on vaikea toteuttaa. Ainakin tänään Hailuodon päivävuoro ajettiin mörövärisellä autolla. Mörön tiedot oli tosin peitetty ja kylkeen oli lisätty numero (olikohan 126 vai 129) Koskilinjojen fontilla, joka on selvästi erilainen kuin vaikkapa Kuopion Liikenteen fontti Ouluun 14.45 tänäänkin Savonlinnasta saapuneessa kabussissa. Tänään näkyi mörövärisiä Koskilinjojen autoja (Mörön nimellä tai ilman mitään nimeä, kylkinumeroltaan ainakin 115 ja 125) myös linjoilla 61, 62, 63 ja 65 Muhokselle ja Ylikiiminkiin. Ainoa havaitsemani koskilinjat-värinen auto näillä linjoilla oli linjalla 61.

Koskilinjat ajoi aiemmin Oulu-Muhos linjaa joen eteläpuolta linjanumerolla 60 ja pohjoispuolta numerolla 61. Nyt ajetaan rengaslinjaa siten, että eteläpuolta Ouluun tullut auto jatkaa pohjoispuolta takaisin Muhokselle ja vastaavasti pohjoispuolta Ouluun saapunut jatkaa eteläpuolta Muhokselle. Linjanumerona on käytetty 61. Tämä lienee aiheuttanut jotain hämminkiä, koska nyttemmin näköjään ajetaan tunnuksella 61E vuorot, jotka lähtevät Muhokselta eteläpuolta, ja tunnuksella 61P ne vuorot, jotka lähtevät Muhokselta pohjoispuolta. Osa 61P-vuoroista ajaa eteläpuolta Muhokselta Laukan sillalle asti, joten tällä välillä on varmaan tarve erottaa 61E ja 61P-autot toisistaan. Nämä kiertolinjat eivät Oulussa poikkea linja-autoaseman pihassa, vaan pysähtyvät vierestä kulkevan Ratakadun varren pysäkeillä.

Muutakin vanhaa väriä näkyy. Tänään 14.30 lähti Kokkolaan Pohjolan Matka 378(LGU-273), joka on Antti Kankaan värissä. Vaikka kyljessä lukee Pohjolan Matka, niin on siinä myöskin tyylitelty kirjainyhdistelmä AK. Samannäköinen auto on nähty usein myös 11.30 lähdöllä Kajaaniin. Onpa sellainen näkynyt jokunen vuosi sitten Suomussalmi-Kajaani-linjalla ja rahastuskuitissa liikennöitsijän osoite oli Alavieska!

Tästä kuvasta näkyy Karhun Liikenteen vanha väri:
http://jlf.fi/galleria/showphoto.php?photo=1593
Tänään nimittäin 14.00 lähti Ruukkiin auto, jossa kyljessä luki Karhun Liikenne ja 48, mutta jolla oli "konserni"- eli oulaistenliikenne-tyylinen väritys. Näin muistinvaraisesti tuon konsernin autoissa on useampaa väritystä, jotka silti ovat selvästi samaa "tyyliä". Ero on kuitenkin suurempi kuin vain kylkiviivan värissä eräässä toisessa "konsernissa".

Veljekset Salmelalla on ainakin autossa 55 kyljessä kuvio, joka tuo kovasti mieleen Expressbussien nuolikuvion, vaikka värit eivät ole aivan samat. Kyljessä on myös suurikokoinen teksti, joka kertoo, mistä nettiosoitteesta Salmelan aikataulut löytyvät. Sellaista kylki-informaatiota en ole sattunut muualla näkemään, pelkkiä nettiosoitteita kylläkin. Tämä auto lähti tänään 14.45 Kemiin. Salmelallakaan kaikki autot eivät ole samanvärisiä.

Linjan 51 klo 14.05 vuorolle Oijärvelle lähti Alamäen (45?) ORT-611, joka on Alamäen vanhemmassa värissä. Uusimmat ovat hieman erinäköisiä.

Uutta väriä Oulussa ovat Aniaksen autot. Viime kesän alussa alkoi Anias ajaa (ostoliikennettä?) Alavieska-Oulu-Oulainen-Oulu-Alavieska. Ei ole tainnut koskaan ennen ollakaan vaihdotonta bussiyhteyttä Alavieskan ja Oulun välillä. Aikaisemmin Oulaisten Liikenne ja Karhun Liikenne ajoivat Oulun ja Oulaisten välillä kaksi vuoroparia samoilla Oulun ajoilla kuin Anias nyt: tulo 8.45 ja 14.20, lähdöt 9.10 ja 15.00. Tänään 15.00 lähti (ei sentään Jakobstads Bollklubb vaan) JBK-940. Kylkinumeroa ei näkynyt tässä Aniaksen autossa.

Linja-autoasemalla näkyi tänään myös Oulun Seudun Ammattiopiston auto, jolla harjoiteltiin ainakin laituriin ajamista.

Lisään näistä tämänpäiväisistä muutaman kuvan, kunhan saan ne "kehitettyä".:smile:
 
Viimeksi muokattu:
Jostain syystä Mörön autojen maalaaminen Koskilinjojen sinikeltaisiin väreihin vaikuttaisi keskeytyneen... onko sitten niin, että ne autot, joita ei ole maalattu, ovat menossa myyntiin eikä niitä ole siksi katsottu aiheelliseksi maalata.
 
Lisään näistä tämänpäiväisistä muutaman kuvan, kunhan saan ne "kehitettyä".:smile:

Lisäsin tänään 9.11. kymmenen kaukoliikennekuvaa Galleriaan. Karhun Liikenteestä ja Aniaksesta on kaksi kuvaa. Kirkkaan syysauringon ja kuvaajan taidottomuuden takia kuvien laatu ei ole paras mahdollinen.
 
Viimeksi muokattu:
toivotaan kuvaa Koskilinjojen näköisestä autosta Hailuodossa linjalla 66. Toivetta on vaikea toteuttaa. Ainakin tänään Hailuodon päivävuoro ajettiin mörövärisellä autolla.

Nyttemmin on nähty Hailuodon linjalla "tilausmatkabussi", viimeksi eilen illalla. Koskilinjojen tilausajobussithan ovat perinteisesti eri maalissa kuin kaupunkiliikennebussit. Jos tämä ero ei ole tuttu, niin se näkyy tänään Galleriaan lisäämistäni parista kuvasta.

Kuinkahan yleistä on, että saman liikennöitsijän tilausajobussit ovat erivärisiä tai erikuvioisia kuin reittiliikennebussit?
 
Kuinkahan yleistä on, että saman liikennöitsijän tilausajobussit ovat erivärisiä tai erikuvioisia kuin reittiliikennebussit?

Eiköhän tuo ole hyvinkin yleistä, että katureissa käytetään yksinkertaisempaa väritystä kuin tilausajobusseissa. Katureissa on usein kylkimainoksia, jolloin kuviot jäisivät niiden alle. Lisäksi monissa matalalattiabusseissa suurinta osaa kyljistä peittävät ikkunat.

Tässä muutama esimerkkikuvapari, osa vuosien takaa (kuvalinkit Bussidata-sivustolle):

Espoon Auto: keikkaväritys katuriväritys

Oy Liikenne Ab -konserni: keikkaväritys katuriväritys

Paunu: keikkaväritys katuriväritys

Vantaan Liikenne: keikkaväritys puolituristiväritys katuriväritys
 
Tosin Väinö Paunullahan tuo väritys oli aikoinaan myös kaukoliikenteen autojen väritys, eikä pelkkä tilausajokaluston väritys. Tämä siis aikana ennen EB-hömpötystä.

Tämä väritys on edelleenkin Paunun vakiovuoroautoissa sekä toisinaan autoja käytetään myös pika- ja EB-vuoroissakin. "Katuväritystä" käytetän pääasiassa paikallisliikenteessä.
 
Viimeksi muokattu:
Tuo Koskilinjojen tilausajo bussien väristys on lienee meleko sama kuin ennen Veljekset Pohjolan ostoa eli siitä johtuu että on eriväriset kuin linjaliikenne autot.
 
Tuo Koskilinjojen tilausajo bussien väristys on lienee meleko sama kuin ennen Veljekset Pohjolan ostoa eli siitä johtuu että on eriväriset kuin linjaliikenne autot.

Koskilinjojen tilausajobussien väritys on erilainen kuin kaupunkiliikennebusseilla ennen Veljekset Pohjolan kauppaa ollut väritys, joka oli (vaalean)sininen. Ikävä kyllä minulla ei ole valokuvaa sellaisesta, mutta olisikohan jollain muulla?
 
Tänään 13.55 vuorolle Hailuotoon lähti sama mörövärinen OGX-116, jonka kuva on Galleriassa Marjaniemen majakan edustalla 27.4.2006, lisätty 15.3.2008. Kylkinumerona on Koskilinjoilla 126. Ehkä näemme vielä Koskilinjojen värejä Hailuodossakin. Vai olisiko niin, että näkisimme peräti KA-värejä tällä Koskilinjojen ainoalla "kaukoliikenteen" reitillä?

Ylikiimingin kaupunginosaan liikennöivät eilen perjantaina mm. nro 115 linjan 62 vuorolla 11.55 Oulusta ja nro 125 linjan 65 vuorolla 14.00 Ylikiimingistä. Nämä kumpikin olivat mörövärisiä. Kuitenkin Ylikiimingin linjoilla on nähty myös koskilinjat-värisiä busseja. Myös Muhokselle ajaa molempia värejä.

Kuljettajan mukaan Ylikiimingin päätepysäkki on torin kohdalla, jossa on myös pysäkkikatos, vaikka MH:n aikatauluhaun mukaan se olisi S-marketin edutalla noin sata metriä kauempana.
 
Takaisin
Ylös