Assamiehen kaukobussien bongaukset

Seuraava tilausbussiretki suuntautuukin sitten Nääzwilleen eli tuonne Tampesteriin. Paikka varattu & matka maksettu. Operaattori ei vielä tiedossa.

Kaikkein ensimmäisin osallistuja olin ollut. :biggrin:

Retkellä yöpyminen hotellimajoituksen muodossa, yksi yö viivytään kohdepaikkakunnalla. :cool:
 
Ei taida olla eriksensä aivan omaa ketjua tilausajoille, niinpä olen yhdistellyt niitä sitten tähän ketjuun. :confused:

Viime su näkyi kaupunkikeskustassa, Lävistäjän paikkeilla & klo 21 aikoihin tasan: Revon Turistiliikenteen/R-Linesin #12. Malli näytti olevan *Kotka-sarjalainen* (Falcon/Eagle/Flyer) etumaskin sekä profiilin perusteella.

Tilausajossa olevan bussin kyltti näkyi olleen käytössä. Revon kotipaikkana Muhos.
 
Ei taida olla eriksensä aivan omaa ketjua tilausajoille, niinpä olen yhdistellyt niitä sitten tähän ketjuun. :confused:

Viime su näkyi kaupunkikeskustassa, Lävistäjän paikkeilla & klo 21 aikoihin tasan: Revon Turistiliikenteen/R-Linesin #12. Malli näytti olevan *Kotka-sarjalainen* (Falcon/Eagle/Flyer) etumaskin sekä profiilin perusteella.

Tilausajossa olevan bussin kyltti näkyi olleen käytössä. Revon kotipaikkana Muhos.

Lahti Flyer 520 korinen auto tuo Revon Turistiliikenteen #12.
 
Anteeksi vain nyt tässä, että ketjut pääsevät hieman sekoamaan toisiinsa.

Pidän näitä *Kotka-sarjalaisiksi* kutsumiani, sangen mainioina vehkeinä. Ehkä etenkin n. 50-80 km mittaisille seutumatkoille.

Yksi tällainen oli juuri alkusyksyn retkemme Rokualle. En ole laskenut tarkkaan, mutta Oulun keskustasta saattaa kertyä Rokuan kuntokeskukselle n. täydet 100 km. Näitä entisiä Mörön autojahan pääosin tuolla *täyspäiväreissulla* käytettiin, ja osa näistä edelleen kulkee samoissa pirteissä väreissä.

Maaseutumatkalla näkyvyys bussin ikkunoista on hyvä, se on eduksi kun sopivia pysäkkejä koetetaan tunnistaa. Ja aivan oikein, näössäni on vikaa. :oops:

Viimeksi pääsin reitistä erehtymään Oulunsalon lentoasemaa lähestyttäessä: sillä linjalla ei korkealattiaisia ole käytössä yleensä. Poikkeuksiakin toki tapahtuu. ;)

---------- Viesti lisätty kello 7:36 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu kello 7:24 ----------

Muistelin sitä niin, että juuri tämä A124 olisi ollut allani Rokuan retkellä. Se oli se bussi, joka jatkoi Kuntokeskuksesta kohti Evl.Srk:n leirikeskusta.

HIS-224 oli sisäisessä tilauksessa #2. Oma bussini oli #4, OGX-116 alias A126: se on ollut usein Hailuodon reitillä 66. Nykyään tuota linjaa hoitelee enimmäkseen A122.

Yksi ajatukseni olisi, käydäkin Hailuodossa linjalla 66. Sitä en olekaan vielä ennen tehnyt. Nyt on jo korkea aika tuokin temppu toteuttaa. :cool:
 
Viimeksi muokattu:
Tällä hetkellä ainoa *mainosbussi* Ol kaupunkiliikenteessä saattaa olla #99: se mainostaa Vvo:ta.

En tiedä siitä, että onko #39 käynyt maalautuksella. Sen mainosteema on ollut "Ol inspiroi"...

Ainakin 2x vuodessa on Vvo tilannut Koskareilta tilausajon, asukkaitensa liikuntapäivää varten. Syksyllä retki Rokualle, keväällä Pikku-Syöttelle.

Retkillä käytetty mm. entisiä A.Mörön linjabiilejä. Osa näistä vielä alkuperäisväreissä, tämän kirjoitushetkellä. :cool: Ai, että mistäkö tiedän tämän kertoa: miettikääpäs sitä... :twisted:
 
Viimeksi muokattu:
Tällä hetkellä ainoa *mainosbussi* Ol kaupunkiliikenteessä saattaa olla #99: se mainostaa Vvo:ta.

En tiedä siitä, että onko #39 käynyt maalautuksella. Sen mainosteema on ollut "Ol inspiroi"...

Hyvä assamies! Kun kirjoitat kalustohavaintoja niin voisitko kirjoittaa havainnosta hieman selvemmin ja jättää turhia lyhennöksiä pois jotta teksti olisi ymmärrettävämpää niillekin jotka eivät asu Oulun korkeudella, esim Oulua on aivan turha lyhentää muotoon Ol (ilmeisesti tarkoitat tuolla Oulua?) Paikkurihavaintosi ei aukea minulle kun käytät koodeja, esim A124, L16 tai L24-A4 ei kerro minulle mitään, olen kiinnostunut Oulun paikkuriliikenteestä siksi, koska siellä on edelleen ajossa mm. entisiä Espoon auton laatikko-wiimoja joiden liikkeistä olisi hauska lukea jos vain havainnot olisivat selkeämpiä.
 
Kiitos kommentista, & kritiikki otetaan huomioon.

Autojen A-lyhenne on Koskilinjojen käytänne. L-lyhenne tarkoittaa aina linjaa.

Ennemmin oli #-merkki ilmaisemassa linja-autosta liikennöitsijän käyttämää numeroa/tunnusta.

Pääsääntö tämä: ensin linja, sitten auto. Se ei ole muuttunut.

Yst.terv. *assamies*

---------- Viesti lisätty kello 13:25 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu kello 13:19 ----------

Eilen näkyili A30. En ensin tahtonut ottaa selvää linjasta, mutta 62 näytti olevan. Luojankiitos, pitkähköllä Y:ki-reitillä ei yleensä noita kinkkisiä Kabuksia käytetä... :twisted:

Tuiraan menee nykyisellään autoja aika vähän. Linjoja, jotka menevät Ylä-Tuiraan /Itä-Tuiraan: 8, 29, 39. Kuntarajat ylittävät: 61, 62 & 65.

Tässä vertailussa tarkoitetaan vertausta ns. Meri-Tuiraan eli Ala-Tuiraan/Länsi-Tuiraan. Sitä rakennettiin kiivaasti, buumi laajentunut nyt Salmelanrantaan. :rolleyes: :roll:
 
Viimeksi muokattu:
Todella hirweästi ärsyttävä, syvästi turhauttawa tilanne! :evil:

Samalle päiwälle kaksi eri reissua, samaan destinaatioon!
Olen suunniltani! *grr*:eek:
===
Toisen operaattori on satawarmasti Weljekset Salmela. Pidän Salmelan busseista & leppoisista, mukawan isäntä-henkisistä (lue: isällisistä) ajureista. :)

---------- Viesti lisätty kello 8:41 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu kello 8:38 ----------

Kylmäsen Liikenteen YVP-440 lopulta ajettua. Tätä ei entuudestaan ennen taida olla. Auton sisätekstit viittaavat siihen, että auto hankittu Ruotsista. Kts. kalustolistalta.

Tutuhko mukava kuski, tosi mukava oli ookata. :cool:
 
Viimeksi muokattu:
Tänään Tivoliin.:cool: Kyyti ei vielä selvillä. Taitaa olla pyhäaikataulun mukaan linjat tänään. :confused:

Budjetti == 5 laitelippua/15€.:wink: Riittänee meikun tarpeisiin nähden. Wuoristorata aiwan ehdoton etappi!:biggrin:
 
OH! :( Olen näköjään laitellut postauksia tykkänään wääriin ketjuihin! Oi, mikä moka! :oops:

No, se toinen reissu on selwinnyt: Paluu nkl. 16.30. Ruokailu/lounAS nkl. 12.30 Perä-Pohjolan Opistolla, Tornion Kivirannalla. Mainitulla paikalla, käytiin ensimmäiset katkerat taistelut suomalaisten sekä saksalaisten sotajoukkojen välillä. Ne tulivat Röyttään tehdyn maihinnousun jälkeen.

Ostosaikaa Haaparannalla 2t. Retki on ehdottoman päihteetön. ;)

Retken h. == 5€: warsin kohtullista. :redface:
 
Viimeksi muokattu:
Päätin sitten kuitenkin walita sen toisen retken. Sitä rahoittaa jokin tietty rahasto, jonka tarkkaa nimeä en tiedä. Sinne voivat esim. perikunnat & muut sellaiset, kuten säätiöt sekä hyväntekewäisyyttä harjoittawat tehdä.

Ruokailu kuuluu kuwioon, se tapahtuu Simon Wanhassa Pappilassa, meren äärellä Simoniemessä. Sielläpäin myöskin, Simon keskustassa: Welj. Salmelan kotipaikka lts. päätukikohta.

Tätä reissua operoi juuri nimenomaan Welj. Salmela. Autot owatten antiikkisia, ainakin edeltäneillä reissuilla. Bussikuwia on otettu. :cool:

Eräs tärkeä syy walintaani on ollut, lämmin, lempeän rempseä izäntä-henkinen ote Salmelan shauffööreillä. Siint' mie tykkään... :biggrin:

Huom. -toisen reissun operoija oli epäselvä. Joskus ollut Koskilinjat, talwella Pohjolan Matka. Kummastakin wain pelkkää positiivista käsitystä/kokemusta tullut. :redface:

Tarkennetaan tähän vielä sen verran, että Oulun kaupungin asumisenohjaajapalvelut tämän reissun järjestävät. Mukaan päästäkseen, on oltava tukiasiakas. Matka on täysin maksuton & päihteetön.

Netossa tulemme myöskin käymään, mikä pääetappina lieneekin (Netto == Netto Lågpris, Prispressaren: kuulu pikkukauppa Haaparannalla) ;D
 
Viimeksi muokattu:
Ikean sivustalla bongasin samaan aikaan toisaalta lähteneet matkakaverimme. Á 2x Koskilinjojen bussia: sisältäen n. 100 matkustavaista. Nämä olivat tilauksessa Haaparannalle tänään: A81 & A116. Tilauksessa eritelty toisistaan: A & B.

En ollut tuolla reissulla. Kukkolankoskella kävivät & ruokailu heillä tapahtui PPO:lla (Peräpohjolan opisto, Humak, Kiviranta).

Kuntoutuskeskus Kipinän wäki oli kesäreissulla samaan destinaatioon.

---------- Viesti lisätty kello 19:09 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu kello 19:06 ----------

Tiwolin karkkibussin kävin tänään tsekkaamassa. Rek.nr. on HSE-583. Sisu-Ajokki vaikuttaisi mallikilpien mukaan olevan. Mallista en mitään sanoa osaa. :oops:
 
Viimeksi muokattu:
Juups. :redface: Ja TKL:lla taisi olla. :tongue:

Wiimme kaukoajoni warmistettiin. Ajotilaus tehty Welj. Salmelalta, asumisohjaajani tämän minulle kertoi.

Kyseessä oli mahdollisesti Volvo-alustainen peli, olisikohan ehkä Delta. Pelkkää arwailua tämä. Ensin luulin Star:ksi, waan se ei ollunna se. :confused:

Oli wielä entisissä wäreissä: siis Kaj Forsblomin #6 (kotipaikka Porvoo/Borgå). Siirretty ilmeisesti uudelleen maalaamattomana Salmelan ajokalustoon. :roll: :rolleyes:
 
Takaisin
Ylös