Assamiehen kaukobussien bongaukset

Ke 23.5.-18 eko- & roskismatkailua + tulvabongausta! :D

Charter-ajo Tornioon & Haaparantaan. Mitä erityistä: erikoista oli se, että jäin kyydistä pois jo Torniossa. Vietin siellä aikaa samoillen saaren seli keskustan maisemissa. Kävelin n. 2½t. (h.) harhailtuani Haaparannan puolelle. Lounaspaikka oli tällä kertaa Mustaparran Päämaja. Tuo ravintolahotelli kantaa 1851 syntyneen merikapteeni & valtiopäivämies Iisakki Mustaparran legendaa.:)

Itseasiassa olin jo kävellä ohitse autolle saapuessani, mutta auton profiilin pohjalta huomasin oman bussini, joka oli IKEAn kaluste- & sisustustavaratalon edessä. Koska auto oli kokovalkoinen Carruksen Classic ts. Carrus Star, niin sen linjakas muotoilu oli suhteellisen helpohko bonjata seli bongata tuon perusteella.:cool:

---------- Viestit yhdistetty klo 17:02 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 16:58 ----------

Tulvannousemalta alueelta keräilin noin yhden täyden muovikassillisen verran roskia. Net löytyivät keskustan alapuistosta eli Keskus-Grillin ja ravintola Umpitunnelin läheisestä joenrantamaisemasta. Kävin myös Pikisaaressa ja olin likeltä huljahtaa jokheen! :oops: Pikisaaren kävelin ympäri ja keräilin roskia toki sielläkin (tok' tietennii).;)

---------- Viestit yhdistetty klo 17:08 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 17:02 ----------

Vaikka matka muutoin olikin ollut tosi mukava ja sekä onnistunut, niin ehkä auton liian pienellä ollut tuuletus seli ilmanvaihto sai olon tuntumaan ajoittain jonnii verta tukalalta..:-( Auton kuulutukset seli AV-järjestelmä toimi kylläkin moitteetta.
 
Viimeksi muokattu:
^Auton identifikaatiot; operaattori AM Tilausmatka, ajopeli/bussi rno. VSY-905,v ei operaattorin sisäistä järjestystunnusta. Alusta: Scania 9700. Kori: Carrus Classic/Star.:cool:
 
Viimeksi muokattu:
Katsottiin Onnibusin tarjoamia yhteyksiä ja palveluja. Itse en niitä voi h.k. käyttää. Syy: minulla ei ole tarvittavia nettipankkitunnuksia. Voin maksaa vain & ainoastaan Visa Electron-maksukortilla/elektronisella ominaisuudella varustetulla pankkikortilla (suoramaksu pin-koodia käyttäen taikka lähiluku-ominaisuudella) tai sitten raa'asti kylmällä käteisellä. Junissa ei voi maksaa Visa Electonia käyttäen.:icon_frown:
 
Charterilla ts. tilausajolla: la, 11.11.-18. Klo: 09.00 - n. 17.45. Destinaatio: Hpr/Hpa. Ajo tapahtui OTP:n teliautolla #21. Suensaaren suuntaan nähtiin kääntymässä niin ikään telillinen OTP:n #35. IKEA:n parkissa nähty useita charter-busseja, muttei näitä voitu havainnoida tuon tarkemmin /syy: huomio täytyi jonnekin aivan muualle.

Mitä erityistä: kävin Tor r-as. Siellä kunnostetaan tiloja asuinkäyttöön punatiilisessä asemarakennuksessa. Kuvia otettu.

Mitä erityistä 2: kävin usean sillan kautta.;) Pikisaaressa ei nyt vierailtu.

Mitä erityistä 3: paluu tapahtui Hd (myös Hp) kuntakeskuksen kautta, eli ns. wanhaa 4-tietä. Epäkurantit lyhennökset tarkoituksellisia joskin taustaa RHK:lta (TraFi).

Erityishuomio 4: auton akselistossa ilmeni jonkin verran epätasaisuutta, moderni Volvon telibussi äänsi jkv. sekä kulussa epätasaisuutta, ilmeten yli 80 km/t (h.) nopeudella.
 
Viimeksi muokattu:
Eilen ajettua, tilauksella alias charterilla: Sassin Liikenteen #605. Bussi oli kokovalkea, telillinen bussiauto ja malliltaan Volvo 9700. Matka oli ollut todella mainio ja aivan ongelmaton. Sassin Liikennettä voisin kyllä aivan suositella, varsin tai sangen ongelmattomana matkaoperaattorina.:) Yt.:cool:

Tilausajo tapahtui välillä Oulun linja-autoasema - IKEAn parkki, Haaparanta, Ruotsi. Retkeen kuului hyvin runsas lounas, mikä tapahtui Mustanparran Päämajassa, Tornion keskustassa. Lounaspaikka oli suositeltavan mainio. Ateriatarjonta oli hyvin monipuolista, kuten kasvis-vaihtoehtoineen ja sekä varsin maittavaa. Siis: Mustanparran Päämajan ruokapaikka, sen olen kokenut erittäinkin houkuttelevana. :p Jälkiruuaksi oli lettuja hillolla, kermavaahdolla sekä kahvin kera. Se kruunasi kaiken, ateria oli kaikkinensa todella mahtava. Legendaarinen Kärppä-fani "Pullo-Eki" lounasti palokunnan kera kanssamme myös! :)

Mitä muuta erikoista: Kävelin lähes koko saaren ympäri, useammalle ystävälle ollut vaikeutta selittää tätä jakoa, Suensaari versus Juhannussaari.

---------- Viestit yhdistetty klo 21:17 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 20:51 ----------

Jos se sentään sanoo jotain: golfparkki, rajapuisto ja mattojen pesupaikka. Niissä minä kyllä olin. Rajan ylitykseen olisikin vaadittu polkupyörä ainakin. Lisäksi tein pientä sievää hienovaraista luonnonsuojelu-työtä. Tornion TIHC Tigers Juniorsit saivat 0,65£ ts. €,
 
Viimeksi muokattu:
Anteeksi huomautus, mutta ainakaan minussa ei bussialan arvostusta nosta mitkään englannista lainatut sanat.
Samaten lähinnä huvittaa Alma Manun lehdenjakajien muuttuminen couriereiksi.
 
^Nimet joita käytetty ovat alkuperäiset. Ehkä pitäisi tutustuttaa tarkemmin ja sekä paremmin erääseen soittoniekka - diivailija ent. ystävääni; joka vaikuttanut olleen erittäinkin rakastunut, tuahon Armoriikan / Amerriikan kiäleen...:mrgreen: En ole yrittänyt tarkoituksella viljellä mitään englannin kielistä termistöä, turhaan tarpeetta - vailla siihen liittyvää selkeätä kontekstia! :twisted: ;)
En käsittääkseni ole mistään lehdenjakajista tähän ketjuun mitään laittanut? Courier on kuriiri, jota sanaa kyllä käyttäisin omissa teksteissäni.

---------- Viestit yhdistetty klo 21:49 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 21:39 ----------

Tilausmatka oli charter-ajona Tornioon. Tilaus oli yksityinen, ja jäin kesken pois matkan. Eli en palannut bussilla takaisin sinne mistä lähdin. Charter on tilausajo, ja yleisemmin myöskin kotoisessa Suomessamme käytetty ilmaisutapa.

Valkoinen pitkä telibussi vei allekirjoittaneen Tornioon. Ajomerkintöjä ei tehty: eli ei mainintoja operaattorista taikka bussin identifikaatiosta. Yst tv.:)
 
Viimeksi muokattu:
Takaisin
Ylös