Assamiehen kaukobussien bongaukset

Otp näyttäisi ajanmukaistaneen sekä lisänneen raskaitten pitkien telibussien kalustoaan. Autot #21 & #24 nähty kaupungin katukuvassa. Muitakin havaintoja on, tosin tunnistamattomia. Näkökulma eli -vinkkeli ei ollut sopiva ponguun tekemiselle. :(
 
Rovaniemen rautatieasemalla nähtyä: Gold Linen autot #24, #25 sekä vara-autona taikka lisäbussina #11. Huom. -ei siis linja-autoasemalla.

Linja-autoaseman voimet ovet näin pakkassäällä herättivät hämmästystä ja kummastusta. Niille ei voitu tehdä mitään, niiden automatiikka oli säätänyt keskimmäiset ovet olemaan auki. Lipunmyynti suljettu la ja su.

Rovaniemen r-as. on tällä tietämällä remontin alla.
 
Viimeksi muokattu:
Paluu linja-autolla tehtyä yhteyttä varten ei onnistunut. Matkahuolto oli la-su kiinni Roi:ssa. Paluuyhteys oli yöpikajuna P266. Siitä lähemmin omassa osiossaan. Ks. -Assamiehen junabongaukset.

Ei ollut riittävää varmuutta tietyistä asioista, ja nämä jutut johtivat paluulipun ostamisen maksimaaliseen lykkäämiseen. Paluuyhteys J M Eskelisen bussilla olisi jokseenkin varmasti tapahtunut Ranuan ja Pudasjärven kautta.
 
Viimeksi muokattu:
Asemalla (Roviksessa) nähtiin tunnistamaton telibussi, joka oli Eskelisen. Ajo jäi kiinni muutamasta tärkeästä seikasta. Budjetti alkoi olla lähellä ylittymisriskiä, joten paluu tehtiin junalla P266. Siitä lähemmin omassa ketjussaan, ja siinä tunnustan tehneeni erään kolttosenkin. :oops:

Eskelisen auto ajoi jokseenkin varmasti Ranuan sekä Pudasjärven kautta. Se ei sinänsä ollut mikään este tuolle matkustamiselle.
 
Tänään nähty aseman liepeillä, kääntymässä ASemakadun suuntaan: Tampereen Ilveksen joukkuebussi (havaintoaika n. arv. 20.30-35). Tervehdin heitä pitkään kättä nostamalla. Se oli kunnianosoitukseni heille!:redface: Ilvesläiset ilmeisesti olivat menossa majoittumaan tämän illan majapaikkaansa, joka ehkä hyvinkin saattanut olla Apollo. :???: :confused:

Eilen nähty Tuirassa, Merikosken taskun pysäkillä ja nkl. 21.05 aikaan: Eskelisen Lapin Linjojen EIS-350. Säännönmukaisella linjavuoroajolla Rovaniemeltä. Eskelisen autoissa ei koskaan ole yleensä vakioidusti, niin kutsuttuja operaattorin sisäisiä järjestysnumerotunnuksia. Auton tyyppi: Star 602.:cool:

---------- Viestit yhdistetty klo 22:39 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 22:36 ----------

K: -Mitä SM-jääkiekkoliiga ja bussiliikenne toisiinsa vaikuttavat? V: -Itseasiassa aika paljonkin. Paljon kannattajia siirtyy peliareenoille seuraamaan oman suosikkijoukkueensa pärjäämistä ja kamppailua illan pistesaaliista, paikallislinjojen bussiyhteyksien turvin. Lisäksi usein vierailevan joukkueen pelaajat tuodaan edellisiltana vieraspelin paikkakunnalle bussilla. That's the name of this game.
 
Viimeksi muokattu:
Joku päivä sitten nähtyä: Kutilan Liikenteen #7 Rovaniemeltä. Tarkka aika ei tallentunut. Havaintopaikka joltisellakin varmuudella Merikosken tasku Tuirassa.

Tänään iltapäivällä nähtynä: Salmelan Liikenteen #56 Rovaniemelle via Kemi.

Eilen Rautasaaren pysäkillä illalla nähtyä: PM:n #141 Jyväskylästä. Pitkä telillinen auto, näyttäisi olleen mahdollisesti Volvo 9700. Bussidatasta tämäkin kyllä selvinnee.
 
Joku päivä sitten nähtyä: Kutilan Liikenteen #7 Rovaniemeltä. Tarkka aika ei tallentunut. Havaintopaikka joltisellakin varmuudella Merikosken tasku Tuirassa.

Tänään iltapäivällä nähtynä: Salmelan Liikenteen #56 Rovaniemelle via Kemi.

Eilen Rautasaaren pysäkillä illalla nähtyä: PM:n #141 Jyväskylästä. Pitkä telillinen auto, näyttäisi olleen mahdollisesti Volvo 9700. Bussidatasta tämäkin kyllä selvinnee.


Kyllä se on vaan tuo PM #141 on koriltaan Volvo 9700.. Oulu-JKL-Oulu pikavuorojen vakioauto, ja toinen samanlainen biili löytyy myös kyseiseltä reitiltä, ja auton numero on #26.
 
Joo, ok. Kuusamosta tuli tänään joku toinen PM:n telillinen bussi: ja hieman huonosti se tarkentumaan pääsi...:roll: :rolleyes: :oops: Olisikos tuo ehkä ollut #179. Villi arvaus, enkä väittämään menisi varmasti... (Toinen vaihtoehto voisi olla #171 - syynä tähän; osittainen sekaantuminen jonkin aiemman ponguun kesken.)

Kaupunginteatterin edessä eilen tilauksissa nähtyinä: Kutilan #8 (lähti heti pian sen havaittuani) sekä OTP:n pitkä telillinen #40. Volvolta vaikutti tämä jälkimmäinen...
 
Viimeksi muokattu:
...sekä OTP:n pitkä telillinen #40. Volvolta vaikutti tämä jälkimmäinen...
Jännempi homma että Oulun seudulla tai oikestaan Oulussa on jopa kolme sieltä käsin päivitettävää bussisivustoa (Oso, PBL, Arktiset), ja kukaan ei ole ottanu OTP:tä listoillensa. Lienee kuitenkin paljon merkittävämpi toimija siellä, kuin moni muu...
 
Jännempi homma että Oulun seudulla tai oikestaan Oulussa on jopa kolme sieltä käsin päivitettävää bussisivustoa (Oso, PBL, Arktiset), ja kukaan ei ole ottanu OTP:tä listoillensa. Lienee kuitenkin paljon merkittävämpi toimija siellä, kuin moni muu...
No joku raja sentään :)
 
^Kyllä, varmastikin juuri näin! ;)

---------- Viestit yhdistetty klo 11:42 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 11:39 ----------

Ajotilaus on siis edelleen kesken. Tilausajo Oulusta Haaparannan IKEA:aan & Ica Maxiin. Alla ollut OTP:n (Oulun Taksipalvelut) pitkä telibussi #35.

Weblink: http://onnikat.nettisivu.org/oulun-taksipalvelut-otp/ (Auton rno on ILE-430. -En tiedä siitä sitten, että kutsutaankos tuota Volvoa "Ilkaksi"... :lol: )

---------- Viestit yhdistetty klo 11:43 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 11:39 ----------

Viesti lähetetty Torniosta. Paluun aika koittaa klo 16.00.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Voittoisalta, riemukkaalta bussiretkeltä palailtu. Bussi ei poikennut Torniossa; joskaan ei IKEA:n bussiparkista tullut kovin pitkää matkaa mennä per pedes/zu füss nach Rajalla/På Gränsen -kauppakeskukseen, taikka Tornion Kaupungin Pääkirjastoon.

Minulle on joka ainut ikinen kerta, aivan kunnia-asia poiketa juuri nimenomaan Tornion puolella; sinne on tallentunut kolmen vuoden mittainen siivu - omaa henkilöhistoriaani.

Tornion pääkirjaston poistokokoelmista, on ostettu eräs mainio - ralli-aiheinen teos. Sitä voidaan soveltaa esim. Wiki-artikkelien lähdepohjana.

Bussin (OTP #35, rno: ILE-430) paluuaika koitti noin klo 17.45 aikoihin. Erityishuomio: jotkin opastetekstit näyttivät olleen kirjoitetun hollannin kielellä.

Tavan mukaan, kuljettajaa menin itse henkilökohtaisesti verbaalisesti kiittämään - tehdyn matkalennon eli tilausajon jälkeen. :D

---------- Viestit yhdistetty klo 18:46 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 18:40 ----------

^Itse hk. protestoin & boikotoin IKEA:a & sen periaatteita vastaan. Siksi en edes käynyt ko. putiikissa päinkään. Bussikuvia tosin otin juu, jopa runsain mitoin...

Olen kerran käynyt todella siellä (IKEA, Hpr/Hpa) sisällä; todeten ao. paikan todella stressaavaksi & sokkeloiseksi. Helposti vierähtää vähintäin jopa 1½ t. - siinä sitten mitään todella merkittävää löytämättä. :evil:

---------- Viestit yhdistetty klo 18:50 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 18:40 ----------

Ks. vrt ed.: -Kylmällä kaudella, talvisäällä: muodostaa pakkanen & jäätyminen usein tilureitten wc-tiloihin ongelman. Vesi ei tule, jätteet eivät huuhtoudu - + ym. vast. Siksikään en mene järin mielelläni asioimaan talvikaudella bussivessoihin. Mutta kun hätähän ei tunnetusti lakia tunne, niin minkäs sitten teet... :oops: :roll: :rolleyes:

---------- Viestit yhdistetty klo 19:03 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 18:40 ----------

^/^^/^^^ -Selvä, pankaa sitten banniin - taikka sulkekaa tämä käyttäjätunnus! Minulla ei tekstit tästä varmaankaan sievistymään tule. Turhaa toistoakin aivan varmasti liikaa kaikissa näissä höpinöissäni. Käyttämäni ilmaisut eivät olleet suoria, selviä kirosanoja - taikka muutenkaan kovin rajusti radikaaleja.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Tänään tilauksella oltua: V.Alamäen #7. Olen saattunut mennä joskus sillä ennenkin. En muista, mutta vanhemmista matkakertomuksista tuo mahdollinen aiempi ajohavainto saattaisi löytyäkin. Pääte-etappi oli Haukiputaan Virpiniemi. Koko päivän kestänyt ajotilaus, ja matkustajia n. 27 henkeä. Ajo alkoi tasan klo 09.00 ja se päättyi klo 15.25 noin-aikaa. Auto ei jäänyt odottamaan, vaan palasi - en tiedä minne, tuskin välttämättä bussiasemalle (Oulun l.-as.). :roll: :rolleyes:

Matkat, niin meno kuin tulokin sujuivat mukavan aurinkoisissa merkeissä. Ajon päätteeksi kävin kiittelemässä kuljettajan. :cool:

Päivä sisälsi runsaasti monennäköistä aktiviteettia, jopa seinäkiipeilyyn asti. Ravintolalounas, ja hyvin ravitseva sekä täysipainoinen kuului mukaan ohjelmaan. Eräälle sattunut valitettava tapaturma himmensi hieman tunnelmaa. Nuotiokahvit ja mäenlasku Stiga-rattikelkalla kruunasi tämän hyvin urheilupainotteisen päivän. Saatoin tehdä varmaankin mäen pituusennätyksen (-ainakin mitä vallinneisiin keliolosuhteisiin tulee-), mutta nopeudesta en menisi väittelemään... ;)
 
Viimeksi muokattu:
Eilen oltua tilauksella. Tilausajo ollut toisena perättäispäivänä, mikä erittäin harvinaista.

Meitä oli kyyditsemässä "Maku-Setä". Tittelin keksi iäkäs isoäitini, mutta eri yhteydessä. Minusta titteli tähän yhteyteen hyvin käypä, ja huomatkaa että sillä yritän korostaa antamaani arvonantoa ja kunnioitusta. Vain todella "mainio setä" - voisi tuon "Maku-Sedän" tittelin saada. ;)

Maku-Setä on sanavalmis bussikuski, joka osaa värittää matkaa mukavasti omalla värikkäällä persoonallaan. :) Kuljettajamme oli oikeasti Markku.:cool:

---------- Viestit yhdistetty klo 2:04 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 1:56 ----------

Tarkat ajohavainnot tullut toki tehtyä. Edelleen erittäin harvinaisesti; samalla tilauksella ajettu kahdella eri autolla. Joitain teknisiä ongelmiakin koettiin. Ei toki oman auton kohdalla, mutta kuskimme pysähtyi auttamaan toista autoa. Da; solidaalisuus kunniaan! :D

IS Open:in aikaan, jäi epäselväksi nämä: MB pitkäperän kootut seikkailut. Saattoi mahdollisesti olla rinnebussi, joka vie väkeä kohteelta toiselle.

IS Open kuvattiin rinnekisoina laajalti. Pitopaikkana Iso-Syöte. Pikkusyötteellä sielläkin luultavasti aktiviteettia nuorisopaikkana oli. :???:

---------- Viestit yhdistetty klo 2:08 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 1:56 ----------

^-lisätään tarkemmat, autokohtaiset ajohavainnot sitten myöhempänä (tied.) -^
 
Viimeksi muokattu:
Isolla Syötteellä siis nähty yksi tilataksi, eli pienoisbussi. Auton merkki luultavasti MB. Näyttäisi olleen jatketulla perällä. Näin rekisteritunnuksen, mutten saanut oikein otettua sitä talteen. Auton indikaatio (käyttö/ajotarkoitus) ei oikein selvinnyt. Operoija oli OTP, eli Oulun Taksipalvelut. Se on siirtynyt myöskin linjaoperoijaksi paikallisliikenteeseen. Ks. havaintoani omassa keskusteluketjussaan.

Oman autoni olin ristinyt "Gorbaksi".

Listataan seuraavassa järjestyksessä nämä:

-sisäinen tilausjärjestys / auton nro

#1 = UGO-980, ent. Mällisen liikenteen (?) numeroimaton auto, ei OTP:n tunnuksia
#2 = OTP #23
#3 = OTP #24
#4 = OTP #25 "Gorba" - oma auto, tilaus lähtenyt keskustasta, matkustajia 35 (tod. 34) hlöä
#5 = OTP "Ukkohalla" rno. HXF-723 (ei operaattorin antamaa järj.nroa)

Ajoin itse sisäisellä tilauksella #3:lla eli OTP:n #24:llä: - Iso-Syötteeltä Pikkusyötteelle. Se oli jatkettu eli telillinen auto, ehkä Volvo 9700. Termi "sisäinen tilaus" tarkoittaa ajon tilaajan autoille antamaa, tilapäistä järjestysnumerointia. Sen tarkoitus on selkiinnyttää ajotilausta siten, että samassa autossa tullen matkanneet voisivat palata samoissa autoissa kotipysäkeilleen. Itse kohtasin paljon tuiralaisia, minkä koin varsin virkistävänä kokemuksena. Erinäisiin aktiviteetteihin osallistuin myös, en kuitenkaan IS Open:iin.:redface:

---------- Viestit yhdistetty klo 22:10 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 21:53 ----------

^Osa autoista koki teknisiä vikoja, mutta näistä kuitenkin ennenkaikkea yhteistyön avulla selvittiin. ;) :)

Niinikään sekä liukkaus että yleinen ahtaus pysäköintipaikoilla, muodostivat nekin jonkin asteen ongelmia. Parisen plussa-astetta oli. Mäkinousut parkkipaikoille olivat siksi jonkin verran ongelmallisia.

Ongelmista selvittiin, ja perillä lähtöpisteessä suunnilleen arvioidussa ajassa. Matka meni sikälikin mukavasti, ettei mitään isompia tapaturmia (kuten laskettelumäissä esim. - taikka äkillisiä sairastapauksia) ei vaikuttanut lainkaan olleen.:cool:

---------- Viestit yhdistetty klo 22:18 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 21:53 ----------

Tänään tilauksella oltua: V.Alamäen #7. Olen saattunut mennä joskus sillä ennenkin. En muista, mutta vanhemmista matkakertomuksista tuo mahdollinen aiempi ajohavainto saattaisi löytyäkin. Pääte-etappi oli Haukiputaan Virpiniemi. Koko päivän kestänyt ajotilaus, ja matkustajia n. 27 henkeä. Ajo alkoi tasan klo 09.00 ja se päättyi klo 15.25 noin-aikaa. Auto ei jäänyt odottamaan, vaan palasi - en tiedä minne, tuskin välttämättä bussiasemalle (Oulun l.-as.).

Matkat, niin meno kuin tulokin sujuivat mukavan aurinkoisissa merkeissä. Ajon päätteeksi kävin kiittelemässä kuljettajan.

Päivä sisälsi runsaasti monennäköistä aktiviteettia, jopa seinäkiipeilyyn asti. Ravintolalounas, ja hyvin ravitseva sekä täysipainoinen kuului mukaan ohjelmaan. Eräälle sattunut valitettava tapaturma himmensi hieman tunnelmaa. Nuotiokahvit ja mäenlasku Stiga-rattikelkalla kruunasi tämän hyvin urheilupainotteisen päivän. Saatoin tehdä varmaankin mäen pituusennätyksen (-ainakin mitä vallinneisiin keliolosuhteisiin tulee-), mutta nopeudesta en menisi väittelemään...

Yksi osallistuja jouduttiin sattuneen tapaturman vuoksi saattamaan ambuölanssiin. Ilmeisesti kaatuminen, josta päähän syntynyt runsaasti vuotanut avohaava. Saattoi varmaankin vaatia ompelua eli suturaatiota. :-(
 
Viimeksi muokattu:
Takaisin
Ylös