Riihimäen linja-autoasemasta matkakeskus

killerpop

Tunnistettu jäsen
Liittynyt
24 Kesäkuu 2005
Viestit
3,573
Riihimäen linja-autoasema muuttaa viikonlopun aikana ja avaa 30.3.2009 uusissa tiloissa pääradan varrella. Tässä yhteydessä kaukoliikennekin siirtyy käyttämään uutta matkakeskusta.
 
Muutama kuva paikan päältä, kun kuluneena päivänä satuin kulkemaan mennen tullen tuon kautta:
 
Aika tyylikäs tuo uusi matkakeskus! Aikaisempi linja-autoasema Riihimäellä olikin vanhentuneen ja rapistuneen oloinen. Nyt kun matkakeskuksessa on samassa paikassa ostoskeskus, niin palveluitakin löytyy paremmin ja ihmiset löytävät paremmin busseille, kun ne palvelevat siellä missä ihmisetkin ja busseja on mukava odotella palvelujen parissa.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Riihimäellä autio matkakeskus

Kävin äimistelemässä Riihimäen matkakeskusta joulun jälkeisenä maanantaina. Vain kuudessa liiketilassa oli toimintaa: ravintola, pitseria, muu pikaruokapaikka, ruokakauppa, videovuokraamo sekä samassa tilassa pankki ja vakuutusyhtiö. Tyhjiä liiketiloja taisi olla noin viitisentoista, joiden joukossa kaikki rautatien puoleiset isot tilat. Mikä mahtaa olla matkakeskusten omistuspohja yleensä ja Riihimäen erityisesti? Maksatetaanko tyhjien liiketilojen kustannukset juna- ja/tai bussimatkustajilla?

Olen kokenut Tampereen asemalla - oikeastaan tunnelissa - sijaitsevan ruokakaupan käteväksi matkaeväiden ostopaikaksi, joten toivottavasti Riihimäen matkakeskuksen kauppakin kannattaa. Tosin jos muidenkin asiakkaiden ostokset ovat suuruusluokkaa 3 eur, asiakkaita tarvitaan paljon.

Linkissä on kuva Riihimäen matkakeskuksen pääkäytävältä. Vasemmalla kirkkaan valon alla on pankki ja vakuutusyhtiö. Kauempana käytävän haarautumiskohdan jälkeen on vasemmassa haarassa vasemmalla videovuokraamo ja oikealla ruokakauppa. Ravintola, pitseria ja leipäbaari ovat kuvaajan takana vasemmalla. Oikealla puolella (rautatien puoli) ei ole toimintaa lainkaan. Ainakaan keskellä päivää käytävällä ei näy tungosta.
http://tinypic.com/m/6tkz0y/2
 
Viimeksi muokattu:
Jaahas,

http://www.aamuposti.fi/Uutiset/Kai...toaseman-purkupaatos-tuonee-valituskierroksen

Aamuposti sanoi:
Riihimäen kaupunginvaltuusto päätti maanantaina selkeän enemmistön äänin purkaa entisen linja-autoaseman. Pykälän käsittelyä seurasi poikkeuksellisen laaja yleisöjoukko, joka koostui pääosin aseman säilyttämistä aktiivisesti ajaneista riihimäkeläisistä.

Purkupäätös ei lannistanut Pro linja-autoasema -liikkeen vetäjää Jouni Rasimusta.

–Seuraavaksi ryhdymme neuvotteluihin Riihimäki-Seuran, Hämeen ELY-keskuksen ja Museoviraston kanssa mahdollisen valituksen tekemisestä. Valitusprosessi voi viedä parikin vuotta, hän kertoo.

ELY-keskus ja Museovirasto ovat lausunnoissaan edellyttäneet aseman säilyttämistä, eivätkä ole pitäneet perusteltuna sen purkamista. Museovirastokaan ei silti vielä maanantaina osannut sanoa, ryhtyykö sen valituksen rustaamiseen vai ei.

Aseman purkupäätös sisältyy linja-autoaseman alueen kaavamuutokseen, jossa aseman paikalle tulee pysäköintialue ja sen tuntumaan kolme enintään kuusikerrosta asuintaloa.
 
Takaisin
Ylös