Uusia pikavuoropysäkkejä

Liittynyt
1 Elokuu 2007
Viestit
65
En tiedä onko tästä aiheesta keskusteltu jossakin ketjussa jo aikasemmin.

Käytän Pori-PK-seutu väliin nykään junaa, koska pitkällä matkalla tulen pahoinvoivaksi ja junassa muutenkin on mukavempi matkustaa näin subjektiivisesti ilmaistuna.
Käytin kuitenkin tämän viikon maanantaina pikavuoroa Humppilasta Poriin (olin Loimaalla hautajaisissa) ja hankein kyydin vuosien tauon jälkeen vanhasta tottumuksesta Urpolan pysäkille. Kyseisellä pysäkillä ihmetys oli suuri, kun pikavuoro ajoi ohitse pysähtymättä. Kahvilasta sanottiin, että vuorot pysähtyvät enään Lasitehtaan pysäkillä lähempänä Humppilan keskustaa. Otin taksin sinne ja Kenkämaailman eteen olikin rakennettu hieno Pikavuorokatos pyörätelineineen ja penkkeineen. Vieressä autoille liityntäpysäköinti.

Pari tuntia alkuperäisen lähdön jälkeen (hämmennys + taksin tulo kesti niin kauan etten kerennyt seuraavaan vuoroon) huomasin, että 2-tien varrella vanhat pikatien varrella olevat pysäkit oli rakennettu samanmoisiksi uusiksi katoksiksi.
Katokset ovat selvä parannus varsinkin päivittäisille käyttäjille, kun pyörän/auton pystyi pistämään liityntäparkkiin. Tosin pysäkeillä olisi kiva olla jopa ihan aikataulut festarimainosten lisäksi.

Onko muille pääväylille rakennettu samanlaisia kunnollisia pysäkkejä sade- ja tuulensuojineen?

Sori jos tää oli jotenki sellast tietoo, että kaikkien pitäis tietää, mutta ihan uutuutta mulle :smile:

Ps. Lasitehtaan pihassa oli ihan hieno VR:n infotaulu seuraavista junista, jotka pysähtyvät Humppilassa vaikka Humppilan juna-asemalle on monta kilometria kyseisestä paikasta. :D
 
Porintielle on tosiaan saatu uusia katoksia. Tämäkin tosin vaati lähes kymmenen vuoden kädenväännön ja paperinpyörityksen päättävissä elimissä. (Tosin kaikille pysäkeille ei ole vaivauduttu tuomaan minkäänlaisia aikatauluja varta vasten tehtyihin aikataulukaappeihin...)
 
Takaisin
Ylös