Näytetään tulokset 1-7/7

Viestiketju: Yli 500 bussivuoroa lakkautusuhan alla

 1. #1
  JT
  JT ei ole kirjautuneena
  Tunnistettu jäsen JT avatar
  Liittynyt
  29.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  2263

  oletus Yli 500 bussivuoroa lakkautusuhan alla

  Tämän päivän (26.9.) Hesarissa kerrotaan, että todellakin noin 520 bussivuoroa aiotaan lakkauttaa 2 vuoden sisällä. Tämä koskee erityisesti Länsi- ja Itä-Suomea, jossa lakkautettavat vuorot ovat 200 kpl tietämillä. Lapissa vähennetään 50 sekä Oulussa 20. Etelä-Suomikaan ei jää lakkauksitta: Riihimäen, uudenmaan sekä Kymenlaakson alueilta vähennetään yhteensä 80 vuoroa.

  Tämä tarkoittaa sitä, että valtio vähentää bussiliikenteen tukeaan 5,1M euroa sekä 3,5M euroa joukkoliikenteen kehittämiseen sekä suunnitteluun. Karsinnat kohdistuu yli 4,1M bussimatkaan 345M bussimatkasta. LAL arvelee, että 400 työpaikkaa vähenee sekä niiden kuntien määrä lisääntyy entisestään, joissa ei ole viikonloppuliikennettä.

 2. #2
  JSL
  JSL ei ole kirjautuneena
  JSL avatar
  Liittynyt
  31.07.2005
  Viestejä
  829

  oletus

  Kuinkahan paljon niissä on matkustajia? Meinaan on ihan järjen köyhyyttä ajattaa pelkkiä penkkejä päiväkaupalla. Turussaja sen ympäristössä on esimerkiksi paljon vähämatkustajisia linjoja, joita ajatetaan veronmaksajien rahoilla. On se hienoa ajella teliautolla ja olla yksin kyydissä! Jos kaupungissa on tämä tilanne niin en epäile yhtään että leikkaukset olisivat tarpeettomia.

 3. #3
  JT
  JT ei ole kirjautuneena
  Tunnistettu jäsen JT avatar
  Liittynyt
  29.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  2263

  oletus

  Ainakin Itä-Suomessa supistukset kohdistuivat runkolinjojen vuoroihin. Tiedä sitten, kuinka paljon niillä matkustellaan.

 4. #4
  Tunnistettu jäsen killerpop avatar
  Liittynyt
  24.06.2005
  Sijainti
  Ylöjärvi mlk
  Viestejä
  3336

  oletus

  Lainaus Alunperin kirjoittanut JT
  Ainakin Itä-Suomessa supistukset kohdistuivat runkolinjojen vuoroihin. Tiedä sitten, kuinka paljon niillä matkustellaan.
  Ja tässä on taasen se huono puoli, että seutulippua on entistä huonompi markkinoida, kun ei saa vastinetta rahoilleen yhtä paljoa.

  Meitäkin ihmisiä on, jotka ovat sataprosenttisesti joukkoliikenteen käyttäjiä. Silloin on hyvin tärkeää, että kulkea voi muulloinkin kuin kerran aamulla ja kerran iltapäivällä. Ostamme kuitenkin matkustusoikeuden kuukaudeksi ja käytämme mitä vuoroa milloinkin, mikä itselle sopii kuhunkin tilanteeseen. Jos tilanne on vaikka se, että klo 18 - 06 välisenä aikana ei kulje ainuttakaan vuoroa, niin siinä menee puoli vuorokautta "hukkaan". Mut minkäs mahtaa tälle autoistumiskierteelle, onneksi kasvukeskuksissa leikkauksia ei pahemmin tehdä vaan tilanne on ennallaan, joiltain osin jopa parantunutkin.
  Meillä on ratikka!

  Nämä ovat vakioita.

 5. #5

  Liittynyt
  24.07.2005
  Viestejä
  22

  oletus

  Hallitus päätti tänään toisen lisätalousarvion sisällöstä. linkki.

  Lainaus Alunperin kirjoittanut valtioneuvosto.fi
  Liikenne- ja ympäristöhankkeet

  Liikenteen määrärahoja lisätään EU:n avustustuloja vastaavasti perustienpitoon, perusradanpitoon, joukkoliikenteeseen sekä hallinnonalan tutkimus- ja kehittämistoimintaan yhteensä 13,2 miljoonaa euroa. Tiehankkeiden maa-alueiden hankintaan esitetään 4,3 miljoonaa euroa ja ratahankkeiden maa-alueiden hankintaan 0,9 miljoonaa euroa.

  Määrärahalisäyksiä esitetään myös öljyntorjunta-alusten ja -varastojen kalustohankintoihin ja luonnon virkistyskäytön ja luontomatkailun edellytysten parantamiseen eteläisessä Suomessa.
  Vaikuttaneeko lisäraha vähenevien bussivuorojen määrään? Toivoa ainakin sopisi.

  Itä-Suomessa ensi kesän alussa lakkautettavista yhteyksistä on jo tehty lista, löytyy pdf-muotoisena Itä-Suomen lääninhallituksen sivulta. Pdf:stä näkyy myös karsittavien vuorojen matkustajamääriä. Monella linjalla ovat aika minimaalisia, suurimmat luvut taitavat löytyä koululaisvuoroilta, jotka paikallisten kuntien on luultavasti pakko ostaa jatkossa omalla rahallaan.

 6. #6

  Liittynyt
  29.06.2005
  Viestejä
  449

  oletus Re: Yli 500 bussivuoroa lakkautusuhan alla

  Lainaus Alunperin kirjoittanut JT
  Tämän päivän (26.9.) Hesarissa kerrotaan, että todellakin noin 520 bussivuoroa aiotaan lakkauttaa 2 vuoden sisällä.
  Tänään (12.10) ilmestyneessä bussikuskien ammattiliiton AKT lehdessä kerrotaan etusivulla, että supistukset uhkaavat 1400 bussivuoroa ja 400 kuljettajan työpaikkaa. Asiasta on lehdessä koko aukeaman juttu: http://akt.ip-finland.com/magazine/2005/12-2005/4.php jatkuen neljälle sivulle.

 7. #7
  Tunnistettu jäsen killerpop avatar
  Liittynyt
  24.06.2005
  Sijainti
  Ylöjärvi mlk
  Viestejä
  3336

  oletus

  Länsi-Suomen läänin alueella 31.5.2006 päättyvät ostosopimukset löytyvät lääninhallituksen kotisivulta .doc -muotoisina. Otin oikeuden muuttaa nuo asiakirjat paremmin verkossa luettavaan PDF-formaattiin.

  Taitaa olla useammassakin näissä vuoroissa lähes epätodennäköistä, että niitä haettais liikenneluvalle.

  Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueen papereista löytyy myös liikenneluvalta lakkautettavaksi listatut 39 vuoroa. Varsin mielenkiintoista luettavaa näissä matkustajamäärät/vuoro
  Meillä on ratikka!

  Nämä ovat vakioita.

Vastaavia viestiketjuja

 1. Volvon nivelalustat Wiiman N100/N200-korien alla
  kirjoittanut Bussiterminaali foorumissa Muuta joukkoliikenteestä
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 06.10.2005, 17:09

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •