Savonlinja

Muistutuksena kylkinumeroseuraajille: 74 on paku, transu CIP-582. Oli pitkään Mikkelissä matkahuollon ajossa. Myöhemmin pyöri pääkaupunkiseudulla.
 
Bussiyhtiö Savonlinja palauttaa joulunaikaan liikennöintiin vuoroja yhteysväleille Lappeenranta-Jyväskylä, Lappeenranta-Helsinki, Joensuu-Lappeenranta ja Kuopio-Jyväskylä. Ensimmäiset vuorot ajetaan jo 21.12.
Kaukoliikenteen uudet vuorot otetaan liikennöintiin aluksi joulun ja uudenvuoden ajalle. Joensuusta Lappeenrantaan liikennöidään yhdensuuntainen erikoisvuoro 21.12.

Lappeenrannasta Helsinkiin ja Jyväskylään liikennöidään 22.–23.12., 26.12., 30.12. ja 1.1.2023. Kuopio-Jyväskylä-välillä Savonlinjan autot liikkuvat 22.–23.12. ja 26.12.

https://savonlinja.fi/fi/savonlinja-lisaa-kaukoliikennetta/

https://yle.fi/a/74-20009432
 
Mikä on auton 997 tilanne? SL:n omistuksessa, mutta ei aikoihin havaintoa.
Mikä on Turun autojen 830 ... ja 860... kohtalo?
 
Vietin vappua istumalla Flexin kyydissä. Järkytykseni oli suuri, kun vastaan tuli Savonlinjan bussi linjakilvellä Oulu-Iisalmi-Kuopio. Ensin tuli mieleen, onko kyseessä jokin junakorvaus. Olisiko VR oppinut niin fiksuksi, ettei kierrättäisi Kuopioon meneviä matkustajia Kajaanin kautta? No ei sentään, junat näyttivät olevan normaalisti liikenteessä. Savonlinjan sivuja selatessa sitten löytyi tiedote, jonka mukaan Savonlinja liikennöi maalis-huhtikuussa yhtä edestakaista Kuopio-Oulu -vuoroa torstaisin perjantaisin ja sunnuntaisin. Pieni uusi aluevaltaus firmalle, eihän heillä luullakseni ole koskaan ennen ollut liikennettä tällä reitillä.

Näyttäisi siltä, että pe- ja su-vuorot ovat saaneet jatkoaikaa toukokuun loppuun. Ainakin luultavasti - vuorot aikatauluineen löytyvät matkahuollon hausta, mutta hintaa ei näy eikä lippua pysty ostamaan. Ehkäpä käteisellä pääsee kyytiin, jos nyt auto sattuu kulkemaan. :wink:
 
Hyvin saa lippuja matkahuollon sivulta 18,80 €. Nykyisin voi liikennöidä vain ruuhka-aikoina esim P, SS. Ennen tämä ei ollut mahdollista, vaan piti hoitaa likennettä kokonaisvaltaisemmin.
 
Hyvä, että lukevat tätä ketjua. :lol: Nyt toimii lipun osto SL-vuorolle, eilen ei toiminut. En kyllä huomannut kokeilla, koskiko ongelma vain tätä linjaa vai ehkä muitakin SL-linjoja.
 
Linkin tekstin perusteella sanoisin, että Savonlinja laajentaa taksiliiketoimintaan.

Muutoinkin firmalla on mennyt paremmin viime aikoina. Liikennettä on voitettu Kouvolassa ja Kouvolan seudulla, sekä Lappeenrannassa.

Mutta hukattu lopullisesti mahdollisuudet Turussa.
 
Mutta hukattu lopullisesti mahdollisuudet Turussa.

Eiköhän Turusta luopumisen tarkoitus ollut päästä turhista rönsyistä ja etäpesäkkeistä eroon. Turun toiminta oli muutenkin kutistunut jo jonkin verran huippuajoista (tosin pari väliaikaista sopimusta oli alkamassa tänä vuonna). Helsinki kuihtuu luonnollisesti pois, mutta Turussa olisi ollut vielä vuosien päähän sopimuksia jäljellä. Savonlinjan kehityskulku näyttää viimeisimpien käänteiden perusteella olevan se, että halutaan takaisin Itä-Suomen hallitsevaksi liikennöitsijäksi. Mikäli siis tällaista titteliä on koskaan edes menetetty.
 
Takaisin
Ylös