Outo auto linjalla - havaintoja sieltä täältä 2011

Tampereella Lahden suunta tarjosi 30.6. hieman eksotiikkaa

Paunun aamuiseen Tampere-Kotka pikavuoroon lähti PL #961, joka on seilasi jonnekin 2006 vuoteen asti vakiautona Pohjolan Liikenteen Tampere-Kotka vuoroilla.

Mainittakoon myös, että myöhemmin samaisena päivänä Koiviston Auto ajeli Tampereen ja Lahden väliä Sukulataustaisella Irizarilla #259
 
Ok, vaihtavat siis joskus jo ihan alkumatkasta. Olen ollut siinä luulossa että se vaihdetaan vasta 10-15 minuuttia ennen saapumista, mutta se siis vaihtelee.

Tuo "express sieltä ja sieltä" -kilvitys on päätöntä leikkimistä. Varmaan sillä halutaan esitellä hienoa tekstitysteknologiaa, mutta matkustajille tuo ei kerro mitään. Pysäkillä odottava tarvitsee tiedon, minne bussi on menossa.

Hölmöilyn huipentuman näin eilen iltapäivällä. Paciuksenkadulta Huopalahdentielle kääntyvän (ilmeisesti Turkuun menevän) bussin otsalla loisti "EXPRESS HELSINGISTÄ"!

Hetken päästä tuli takana pari satakunnan liikennettä, joiden linjakilvet olivat ehkä vanhanaikaiset, mutta informaatio matkustajaa palvelevaa.
 
Yhtäkkiä ajatellen tuo "Express Sieltä" -teksti palvelee ainoastaan määräasemalla matkustajiaan odottavia vastaanottajia. Tietävät sitten, minkä bussin oven lähellä odottaa tulijaa. Joten ainut järkevä aika vaihtaa tuo teksti kilpeen on käännytäessä pääteaseman pihaan. Jos tuota taas käyttää jo väliasemille saapuessa, tahtoo se unohtua näkyviin myös lähdettäessä.
 
Yhtäkkiä ajatellen tuo "Express Sieltä" -teksti palvelee ainoastaan määräasemalla matkustajiaan odottavia vastaanottajia. Tietävät sitten, minkä bussin oven lähellä odottaa tulijaa. Joten ainut järkevä aika vaihtaa tuo teksti kilpeen on käännytäessä pääteaseman pihaan. Jos tuota taas käyttää jo väliasemille saapuessa, tahtoo se unohtua näkyviin myös lähdettäessä.

Tämän kyltin on nimenomaan tarkoitus palvella matkustajia vastassa olevia henkilöitä. Oikea käyttötapa on määränpää kaupungin lisäksi mahdollisesti isommat linja-autoasemat, joissa tulo- ja lähtölaituri on eri.
 
Express-kyltit on mielekästä vaihtaa jo moottoritielle tullessa, koska seuraava pysäkki on sitten määränpäässä jossa tiedetään kyllä minne bussi menee: asemalle tietenkin. Huopalahdentie lienee yhtä pysäkkiä liian ajoissa, paha ylilyönti ei ole kyseessä.

Expressit eivät kuitenkaan muodosta määränpäässä mielekästä osaa joukkoliikenteestä, vaikka ottaisivatkin matkustajia kyytiin.
 
Paljon kulkee lapsia ja aikuisia siten että joku on vastassa. Niin, vaikka sitten Turkuun saapuessa kilvessä "EXPRESS TURKU" ei kerro tuleeko bussi Tampereelta vai mistä. Kun taas "EXPRESS HELSINGISTÄ" kertoo vastassa olevalle kaiken tarvittavan.

Pikavuorossa Salon kautta Turkuun, on taas melko turhaa vaihtaa niitä kilpiä koska linjakilvessä lukee usein "PIKA HKI-SALO-TURKU". Mutta eikö kilpeen mahdu sitten "EXPRESS HKI-TURKU" tyylistä tekstiä sitten ollenkaan? Moniin muihinkin kaupunkeihin mennessä on minusta kilvitys ollut aina onnistunutta.

En ymmärrä miksi joku on keksinyt nyt hyvästä palvelusta ruveta valittamaan.
 
Vs: Havaintoja HSL-alueelta - elokuu 2011

Pe 5.8

PL 157 (BYG-599), eli tavallinen pitkänmatkan lähibussi näkyi olevan finnair bussina.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
En nyt ole ihan varma, onko tämä oikea ketju tälle tai onko tämä mitenkään outo juttu asiasta paremmin perillä oleville, mutta havaitsin hetki sitten tilausajossa Vainion liikenteen valkoisen auton #140. Niin kauan kuin minulla on muistikuvia busseista, ovat Vainion autot olleet aina keltaisia.
 
Ainakin naapurifoorumilla ollut juttua kahdesta Turkubussin omnista jotka ovat kesän lainassa kuskeineen Vainiolla.
 
Niin kauan kuin minulla on muistikuvia busseista, ovat Vainion autot olleet aina keltaisia.
Vainiolla on (ollut jo vuosikausia) aika iso osa kalustosta keltaisen sijasta valkoisia pääväriltään. Valkoisen ohessa sitten lähinnä ExpressBus -teippauksia, mutta muistuu mieleen myös muutamama GLOBUS -teipattu sekä ainakin yksi täysvalkoinen auto (rek. SNI-740) , jossa isot VAINIO teipit kyljissä. Jo mainittujen lisäksi valkopohjaisessa värityksessä on ollut sekä perinteisiä saaristotieläisiä, että ExpressBus -värityksestä kevyesti muokattuna vihreänuolisena versiona.

---------- Viesti lisätty kello 22:29 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu kello 22:08 ----------

Perjantaina 5.8. näytti Tampere-Pori -pikavuorossa olevan todella vanhan polven Star 502, Satakunnan Liikenne #53.
Saisiko udella, minkälainen olisi todella uuden polven Star 502?
 
Muuten, eikös Helsinkiin saapuessa pitäisi lukea esim. "Express Turusta". Näin on ainakin aina aiemmin ollut.

Vainion Liikenteellä ei tietääkseni ole ns. saapumiskilpiä. Eli koko matkan lukee Helsinki express.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Eilen räjähti (autosta kuului kauhea pamaus) klo 15.05 (Imatra-Lappeenranta) lähdöllä vuorossa ollut Savonlinja 412 Imatran uimahallin pysäkille. Siinä sitten odotettiin palokuntaa ja he tarkistivat tilanteen ja totesivat, että bussi jää siihen. Onneksi Imatralla oli varalla Savonlinja 817, jonka kuljettaja haki ja niin päästiin jatkamaan matkaa 15.35 vuoron kanssa peräkanaa ajaen. :D Kun tulin Lappeenrannasta pois n. klo 18 aikaan, oli 412 uimahallin pysäkillä edelleen.
 
Tänään klo 7:05 vuorossa Kuohijoelta Tampereelle oli vuorolle hieman eksoottinen auto :lol: Nimittäin Pekolan #95 (Volvo B10M-60 Trafora 101GT vm. -83) :eek:
 
Takaisin
Ylös