Sivu 121 / 167 EnsimmäinenEnsimmäinen ... 21416181101111117118119120121122123124125131141161 ... ViimeisinViimeisin
Näytetään tulokset 1801-1815/2499

Viestiketju: Onnibus - Uusi pikavuoroyritys

 1. #1801
  Tunnistettu jäsen Rehtori avatar
  Liittynyt
  02.07.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  277

  oletus Vs: Onnibus - Uusi pikavuoroyritys

  Lainaus Alunperin kirjoittanut JaM Näytä viesti
  Tätä onkin mielenkiintoisempi pohtia. Jos aikataulussa seisoo, että 15.15 mutta sitten asiakkaalle ilmoitetaan, että ollaan 25 minuuttia myöhässä niin onko bussi sen jälkeen enää aikataulussaan jos se kuitenkin lähtee 15.15. Aikataulun suhteen se toki on mutta asiakasviestinnän suhteen ei missään tapauksessa.

  Kaiken kaikkiaan tämä tapaus on täydellinen epäonnistuminen OB:n asiakasviestinnältä. Kuluttaja-asiakkaille viestittäessä täytyy aivan ensimmäiseksi ymmärtää, että asiakas ei mitä todennäköisimmin ymmärrä palvelun tuotantoprosessista hevon humppaa, eikä prosessin tarvitse myöskään asiakasta kiinnostaa. Toiseksi kuluttaja-asiakkaalle suunnatussa viestinnässä kaiken on oltava mahdollisimman yksiselitteistä. Viestien on pakko olla ymmärrettävissä vain yhdellä tavalla. Jos tulkinnan varaa jätetään niin erilaisia tulkintoja tulee aivan varmasti ja sitä kautta viesti ei mene perille tarkoitetulla tavalla.

  Jos viestinnässä ilmoitetulla ajalla, tässä tapauksessa 25 minuutilla, ei ole mitään tekemistä sen kanssa miten asiakas voi toimia niin aikaa ei tulisi edes ilmoittaa. Huomattavasti parempi vaihtoehto olisi lykätä asiakkaalle vain täsmälleen bussin aikataulunmukaisena lähtöaikana viesti, että "myöhässä, mutta tulossa." Toinen vaihtoehto on avata asiakkaalle pääsy bussin reaaliaikaiseen paikkatietoon johon on oheistettu tieto suhteesta aiottuun aikatauluun.
  Hienoa että Onnibussilla viestintä toimii, ilmoitaakohan esimerkiksi Paunu myöhästymisistä asiakkaillensa? Lähtökohtaisesti tämä on hyvää palvelua. Normaalitilanteessa voisi kuvitella että asiakas ymmärtää että vaikka aikataulusta ollaan jossakin matkan kohdassa myöhässä, aikataulua voidaan ajaa myös kiinni. Lähtökohtaisesti linja-autoa tulisi kuitenkin odottaa pysäkillä aikataulunmukaisena aikana ja tämän tyyppisellä viestinnällä annetaan lisätietoa siitä miksi linja-autoa ei vielä näy. Näistä palautteista tulee oppia joten uskon etä Onnibus käsittelee myös tämän palautteen ja kehittää viestintäänsä, toinen kerta toden sanoo. Joka tapauksessa Onnibus on viestinnän osalta esimerkillinen toimija suomen linja-automarkkinassa. Muun muassa Pohjolan Liikenne on seurannut perässä ja kehittänyt viestintäänsä voimakaasti.

 2. #1802
  JaM
  JaM ei ole kirjautuneena

  Liittynyt
  28.06.2013
  Viestejä
  73

  oletus Vs: Onnibus - Uusi pikavuoroyritys

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Rehtori Näytä viesti
  voisi kuvitella että asiakas ymmärtää että vaikka aikataulusta ollaan jossakin matkan kohdassa myöhässä, aikataulua voidaan ajaa myös kiinni.
  Juuri tuosta syystä kirjoitin, että "asiakas ei mitä todennäköisimmin ymmärrä palvelun tuotantoprosessista hevon humppaa, eikä prosessin tarvitse myöskään asiakasta kiinnostaa."

  Tuhansia asiakkaita palvelevan yrityksen viestintä ei myöskään voi perustua "voisi kuvitella" -olettamaan. Kaiken pitää olla 100-0.

  Ei tosin ollu hirveän vaikea arvata, että Paunu mainitaan tässä keskustelussa hyvin nopeasti, vaikka Paunulla ei kaiken käsityksen mukaan ole mitään tekoa OB:n viestinnän kanssa. Pian varmaan tulee joku selittämään, että koko tapaus johtui "periytyvistä yksinoikeuksista."

 3. #1803
  ess
  ess ei ole kirjautuneena
  ess avatar
  Liittynyt
  10.11.2007
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  733

  oletus Vs: Onnibus - Uusi pikavuoroyritys

  Lainaus Alunperin kirjoittanut JaM Näytä viesti
  Ei tosin ollu hirveän vaikea arvata, että Paunu mainitaan tässä keskustelussa hyvin nopeasti, vaikka Paunulla ei kaiken käsityksen mukaan ole mitään tekoa OB:n viestinnän kanssa. Pian varmaan tulee joku selittämään, että koko tapaus johtui "periytyvistä yksinoikeuksista."
  Paronien peliä.
  "Juna toisi huumeet."

 4. #1804

  Liittynyt
  19.07.2006
  Sijainti
  Nokia
  Viestejä
  352

  oletus Vs: Onnibus - Uusi pikavuoroyritys

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Rehtori Näytä viesti
  Hienoa että Onnibussilla viestintä toimii, ilmoitaakohan esimerkiksi Paunu myöhästymisistä asiakkaillensa? Lähtökohtaisesti tämä on hyvää palvelua.
  Kyllähän varmasti jokainen yritys palvelisi asiakkaitaan myös myöhästymis ja auton hajoamistilanteissa. Kukahan taho rakentaisi ja kustantaisi jokaiselle reitin varrella olevalle pysäkkitolpalle informaatiojärjestelmän jota voisi tässä käyttää? Luonnollisestihan niin, ettei tämän rakentamisen kustannukset kaadu loppukäyttäjän syliin? Katselin, että Onnibussin sivuilla on tuo vapaaehtoista antaa kännykkänumeronsa myöhästymisilmoituksia varten. Kuitenkaan en löytänyt mistään käsittääkseni lain vaatimaa selostusta kuka ja miten Onnibus hallinnoi näin kertyvää puhelinnumerotietokantaa? Myöskään sähköpostiosoitteiden (jota tarvitaan lipun ostossa) rekisterin hallintailmoitusta en löytänyt. Riittääkö tässä tapauksessa pelkkä verkkokaupan olemassaolo näiden yksilöitävien asiakasrekisterien ylläpitoon ja hallinnoimiseen? Vai enkö vain löytänyt sivuilta kyseisen asian tietoja?

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Rehtori Näytä viesti
  Joka tapauksessa Onnibus on viestinnän osalta esimerkillinen toimija suomen linja-automarkkinassa.
  Jättäisin sanan esi tuosta lauseesta pois. Tietysti jos joku haluaa mm. Yhdysvalloista poliittisesta kampanjoinnista tutun järjestelmän pesiytyvän Suomeen hyvänä, niin saahan sitäkin mieltä kait olla. Yhdysvalloissahan jo pitkään poliittisissa kampanjoissa (niin presidentivaaleista kuvernöörien vaalien kautta pelkkiin edustajanpaikka vaaleihin asti) on ollut ensisijaista mustamaalata vastusta ja hänen tekemisensä. Omien tekemisien mainostaminen on ollut yleensä näille alisteista. Tätähän Onnibus:n kampanjointi oli enimmäkseen ennen Irlantilaisomistusta. Irlantilaisomistuksen (tai sijoituksen) myötä yhtiön virallinen kanta asioihin tuntuisi siistiytyneen ja muuttuneen enemmän "tosiasioihin" perustuvaksi. Nämä siis perustuvat omiin huomioihini ja mielipiteeseeni.

 5. #1805
  Tunnistettu jäsen Rehtori avatar
  Liittynyt
  02.07.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  277

  oletus Vs: Onnibus - Uusi pikavuoroyritys

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Admiral Observer Näytä viesti
  Katselin, että Onnibussin sivuilla on tuo vapaaehtoista antaa kännykkänumeronsa myöhästymisilmoituksia varten. Kuitenkaan en löytänyt mistään käsittääkseni lain vaatimaa selostusta kuka ja miten Onnibus hallinnoi näin kertyvää puhelinnumerotietokantaa? Myöskään sähköpostiosoitteiden (jota tarvitaan lipun ostossa) rekisterin hallintailmoitusta en löytänyt. Riittääkö tässä tapauksessa pelkkä verkkokaupan olemassaolo näiden yksilöitävien asiakasrekisterien ylläpitoon ja hallinnoimiseen? Vai enkö vain löytänyt sivuilta kyseisen asian tietoja?  Jättäisin sanan esi tuosta lauseesta pois. Tietysti jos joku haluaa mm. Yhdysvalloista poliittisesta kampanjoinnista tutun järjestelmän pesiytyvän Suomeen hyvänä, niin saahan sitäkin mieltä kait olla. Yhdysvalloissahan jo pitkään poliittisissa kampanjoissa (niin presidentivaaleista kuvernöörien vaalien kautta pelkkiin edustajanpaikka vaaleihin asti) on ollut ensisijaista mustamaalata vastusta ja hänen tekemisensä. Omien tekemisien mainostaminen on ollut yleensä näille alisteista. Tätähän Onnibus:n kampanjointi oli enimmäkseen ennen Irlantilaisomistusta. Irlantilaisomistuksen (tai sijoituksen) myötä yhtiön virallinen kanta asioihin tuntuisi siistiytyneen ja muuttuneen enemmän "tosiasioihin" perustuvaksi. Nämä siis perustuvat omiin huomioihini ja mielipiteeseeni.
  Erittäin hyviä huomioita Admiral Observerilta. Lain mukaan verkkopalveluissa joissa kerätään henkilötietoja tulee olla esillä rekisteriseloste. Rekisteriselosteeseen liittyviä asioita on käsitelty käyttöehdoissa, mutta se ei silti ole rekisteriseloste. http://www.tietosuoja.fi/fi/index/us...riseloste.html. EB:n verkkokaupassa rekisteriseloste on esimerkillisen hyvin esillä.

  Olen samaa mieltä kilpailijoiden mustamaalaamisesta. Se on onneksi vähentynyt ja nykyisin mielestäni viestintä on esimerkillistä. Alkuaikoina uskoisin tämän mustamaalaamisen johtuneen lähinnä kokemattomuudesta ja ammattitaidon puutteesta, mutta kaiken takana on varmasti ollut näkyvyyden hakeminen. Onnibus on valjastanut viestinnän hyvin markkinoinnin apuvälineeksi. Linja on nyt selvästi muuttunut ja puskista huuteleminen on loppunut, tavoite näkyvyyden osalta siis saavutettu. Myös viestintään on varmasti vaikuttanut se että nykyisin Onnibus käyttää ammattimaista viestintätoimistoa viestinnän tekemiseen. Joka tapauksessa itseäni harmittaa kilpailijoiden mustamaalaaminen mitä matkan varella on esiintynyt. Olen kuitenkin sitä mieltä näin sivusta katsoen että Suomesta ei löydy montaa linja-autoyhtiötä jolla viestintä on yhtä korkealla tasolla.

 6. #1806
  Suljettu tunnus
  Liittynyt
  24.07.2014
  Viestejä
  20

  oletus Vs: Onnibus - Uusi pikavuoroyritys

  Jään popcornit kädessä odottamaan, kun joku valittaa tästä rekisteriseloste asiasta tietosuojavaltuutetulle. Tämän jälkeen Onnibus syyttää parooneita tästäkin asiasta.
  Jos kuitenkaan ei sorruta syyttämään parooneita, niin seuraava vaihtoehto on syyttää valtiota järkyttävästä lainsäädännöstä (onhan sen pakko olla jonkun muun vika jos itse tekee virheen).

 7. #1807

  Liittynyt
  04.11.2010
  Viestejä
  140

  oletus Vs: Onnibus - Uusi pikavuoroyritys

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Admiral Observer Näytä viesti
  Jättäisin sanan esi tuosta lauseesta pois. Tietysti jos joku haluaa mm. Yhdysvalloista poliittisesta kampanjoinnista tutun järjestelmän pesiytyvän Suomeen hyvänä, niin saahan sitäkin mieltä kait olla. Yhdysvalloissahan jo pitkään poliittisissa kampanjoissa (niin presidentivaaleista kuvernöörien vaalien kautta pelkkiin edustajanpaikka vaaleihin asti) on ollut ensisijaista mustamaalata vastusta ja hänen tekemisensä. Omien tekemisien mainostaminen on ollut yleensä näille alisteista. Tätähän Onnibus:n kampanjointi oli enimmäkseen ennen Irlantilaisomistusta. Irlantilaisomistuksen (tai sijoituksen) myötä yhtiön virallinen kanta asioihin tuntuisi siistiytyneen ja muuttuneen enemmän "tosiasioihin" perustuvaksi. Nämä siis perustuvat omiin huomioihini ja mielipiteeseeni.
  Ensinnäkin, Onnibus ei ole irlantilaisessa omistuksessa eikä saanut sieltä myöskään sijotusta, vaan kyseessä on skotlantilaisesta omistuksesta / sijoituksesta.

  Mustamaalaamista tai ei, niin tosiasioihin se on aiemminkin perustunut. Alalla oli aika luutuneet ja pölyttyneet rakenteet, joka johti siihen että hinnat olivat käyttäjälle huippukalliita ja palvelu kehnoa. Ala ei siis kehittynyt. Se, että alkuvaiheessa Onnibus kertoi perinteisten toimijoiden valittaneen oikeuteen about jokaisesta Onnibussin luvasta, on asiallista viestintää mikäli se piti paikkansa. Viestin läpimenoon vaikuttaa olennaisesti se, että alan säätely on johtanut mainittuihin ilmiöihin koskien hintoja, palvelua ja huonoa täyttöastetta. Tämä sääntely on ollut juuri yksi sellainen tässä maassa ollut turha lain asettama este kasvulle ja kehitykselle, mikä olisi pitänyt purkaa nykytilan muotoiseksi jo ajat sitten. Ja asiakkaat ovat yleisesti ottaen sitä mieltä, että kilpailun avautuminen on hyvä asia, halusi perinteiset toimijat sitä tai eivät. Yksikään liikeyritys kun ei päätä menestyksestä, vaan siitä päättää vain kuluttajat. Lisäksi ilman kilpailua ei synny laatua eikä tehokkuutta. Onnibus on hoitanut viestinnän todellakin esimerkillisesti, sillä toimialan saamat palstamillimetrit ovat epäilemättä rajussa kasvussa.

  Sinänsä pidän todellakin oikeana sitä, että oikeuslaitos ei ole kumonnut yhtäkään halpayhtiöiden lupaa. Jos se olisi sen tehnyt, olisi paljastunut erittäin iso virhe lainsäädännössä. Vai onko joku tästä eri mieltä?
  Viimeisin muokkaaja kuukanko; 16.11.2014 kello 22:19. Syy: ylimääräiset rivinvaihdot pois

 8. #1808

  Liittynyt
  19.07.2006
  Sijainti
  Nokia
  Viestejä
  352

  oletus Vs: Onnibus - Uusi pikavuoroyritys

  Lainaus Alunperin kirjoittanut dreamy83 Näytä viesti
  Ensinnäkin, Onnibus ei ole irlantilaisessa omistuksessa eikä saanut sieltä myöskään sijotusta, vaan kyseessä on skotlantilaisesta omistuksesta / sijoituksesta.
  Kiitos ja anteeksi. En tiedä mistä tuon Irlannin tuonne kirjoitin enkä edes huomannut sitä oikolukiessa. Todellakin Skotlantilaisesta omistuksesta/rahoituksesta siis kyse.

 9. #1809
  Tunnistettu jäsen 339-DF avatar
  Liittynyt
  08.08.2005
  Viestejä
  6841

  oletus Vs: Onnibus - Uusi pikavuoroyritys

  On tämä keskustelu hurmaavaa. Eiköhän Onni toimi myöhästymistekstiviestien ja lippuostossähköpostien kanssa ihan samalla tavalla kuin isoveljet VR ja Finnair.
  "Puolet asunnosta on oltava kylpyhuonetta siltä varalta, että sinne tulee joskus joku invalidi suihkuun."
  – Minna Lindgren: Kuolema Ehtoolehdossa

 10. #1810
  Tunnistettu jäsen
  Liittynyt
  28.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  1459

  oletus Vs: Onnibus - Uusi pikavuoroyritys

  Lainaus Alunperin kirjoittanut akilep Näytä viesti
  Muistaakseni samaa on käynyt VR:lle myös. Oli jossain lehdessä taannoin. Ensin ilmoitettu että on myöhässä ja uusi arvioitu lähtöaika, juna kuitenkin saanut otettua aikataulun kiinni ja joku "myöhästynyt" kun meni laiturille tämän arvioidun lähtöajan mukaan.
  VR:n linja käsittääkseni on, että ainakin laiturinäytöissä näkyvä arvioitu uusi aika on vain arvio ja ennen sitä voidaan lähteä. Minusta tulkinta on asiakkaalle vihamielinen, mutta olen todistanut sitä käytännössäkin. Olen myös päätellyt, että näyttöihin laitetaan yleensä hiukan optimistisia arvioita, jotta ennen arvioitua aikaa lähtemisen riski olisi pieni.

 11. #1811
  Moderaattori
  Liittynyt
  24.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  6079

  oletus Vs: Onnibus - Uusi pikavuoroyritys

  F4:lle Jyväskylästä Helsinkiin 13.30 lähti tänään kaksi Astromegaa (F302 ja F318).

 12. #1812
  Moderaattori
  Liittynyt
  24.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  6079

  oletus Vs: Onnibus - Uusi pikavuoroyritys

  Pirkanmaan ELY-keskus on myöntänyt haetun reittiliikenneluvan Helsinki - Vaasa. Päätöksen mukaan Kiasman pysäkki on käytettävissä maaliskuun 2015 loppuun saakka.

 13. #1813
  Moderaattori
  Liittynyt
  24.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  6079

  oletus Vs: Onnibus - Uusi pikavuoroyritys

  OnniBus.com tilaa 20 uutta Astromegaa: OnniBus.com:n tiedote

 14. #1814
  Aleksi.K avatar
  Liittynyt
  27.04.2006
  Sijainti
  Leppävaara
  Viestejä
  2697

  oletus Vs: Onnibus - Uusi pikavuoroyritys

  Lainaus Alunperin kirjoittanut kuukanko Näytä viesti
  Pirkanmaan ELY-keskus on myöntänyt haetun reittiliikenneluvan Helsinki - Vaasa.
  Koska reitti alkaa ja ajetaanko mitä reittiä? Veikkaan että noin 6 tuntia päästä päähän matka-aika.
  Tyhmä ei se joka myy, vaan se joka ostaa.

 15. #1815

  Liittynyt
  09.11.2005
  Viestejä
  138

  oletus Vs: Onnibus - Uusi pikavuoroyritys

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Aleksi.K Näytä viesti
  Koska reitti alkaa ja ajetaanko mitä reittiä? Veikkaan että noin 6 tuntia päästä päähän matka-aika.
  Katso tuosta

  http://www.ely-keskus.fi/documents/1...5-d7c0622f9cde

Vastaavia viestiketjuja

 1. VR:lle uusi toimitusjohtaja
  kirjoittanut Autoton espoolainen foorumissa Junat
  Vastauksia: 1
  Viimeisin viesti: 02.03.2009, 22:10
 2. HKL uusi webbisivunsa
  kirjoittanut 339-DF foorumissa HSL-alueen paikallisliikenne
  Vastauksia: 4
  Viimeisin viesti: 06.06.2006, 01:42
 3. Uusi foorumiohjelmisto
  kirjoittanut vko foorumissa Foorumista itsestään
  Vastauksia: 15
  Viimeisin viesti: 26.04.2006, 15:58
 4. SL:n uusi rahastusjärjestelmä
  kirjoittanut Eppu foorumissa Kehittämishankkeet
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 13.04.2006, 09:45
 5. HKL:lle uusi suunnittelujohtaja
  kirjoittanut kuukanko foorumissa Muuta joukkoliikenteestä
  Vastauksia: 10
  Viimeisin viesti: 20.12.2005, 19:31

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •