Onnibus - Uusi pikavuoroyritys

Aamusta Radio Sunnilla mainostettiin että Onnibus on halvin tapa matkustaa Tampeeelta Turkuun ja Jyväskylään. Vähän harhaanjohtavaa...
 
Tiistai 6.5.

Kaksi kappaletta punaisia VanHool Astromega telibussia tuli Manskulla vastaan suuntana Tampere, lie nyt niitä Onnibusin autoja.
 
Niin, paljonko maksaa 15 uutta Astromegaa... Tämän jälkeen perustajaosakkaat lienevät lähinnä nappikauppiaiksi verrattavia omistusosuuksiensa suhteen.


http://www.heraldscotland.com/busin...er-buys-75-of-finnish-coach-operator.24149662 Tuolla mainitaan, että Stouter omistaa 75% OB:sta.


Tuo omistusosuus ei välttämättä kerro sijoitetusta summasta yhtikäs mitään. Homma voidaan yritysrahoituksessa tehdä niin, että sijoittaja pistää summan x kiinni firmaan ja antaa sille sen lisäksi lainan y. Ja lainasummasta y se perii korkoa z. Käytännössä tämä lainasumma y on usein monin(kymmen)kertainen suoraan sijoitukseen x verrattuna. Miksikö näin?

Koska
a) Liikevoitto voidaan siivota pois tuloslaskelmasta lainapääoman lyhennyksenä ja koronmaksuna Suomen verottajan ulottumattomiin. Eli firma tekee voitollisenakin kirjanpidollista nollatulosta, ja raha "katoaa" lainan myöntäneen yrityksen tuloslaskelmaan. Se onkin sitten toinen juttu, että mihin maahan tämä lainanlyhennykset ja korot itselleen kuittaava firma maksaa veronsa tai että maksetaanko siinä maassa veroja lainkaan...

b) Jos firma menee nurin, niin yrityksen omaisuus siirtyy velkojien haltuun. Eli konkurssin sattuessa sijoittaja on samanaikaisesti sekä velallinen, että velkoja ja mitäs silloin tapahtuukaan.... Bussit siirtyvät velkojan eli sijoittajan haltuun.


Miettikääpä kuinka helppo homma OB on Stouterille. Worst case scenarionkin kohdatessa se voi ajaa Vanhoolinsa pois Suomsesta ja takkiin tulee ainoastaan käyttöpääomarahoituksen verran. Se onkin sitten oma tarinansa se, että kuinka epäkiitollista toimintaa sijoittajalle tämä käyttöpääomarahoituksen antaminen on.
 
Uusi logo on identtinen PolskiBusin kanssa.
onnibus.com_logo_www.png


https://mps.rekrytointi.com/paikat/..._RJ&ASESSION=76rp5hmvorjovpc68uq9k6877r9ie46n
 
Tervetuloa tutustumaan Astromegaan nyt viikonloppuna 24-25.5 Rautatientorilla, Onnibussin osastolla Maailma Kylässä festivaaleilla!

Onnibussin osasto sijaitsee Vilhonkadun varressa,
Kansallisteatterin edessä.
 
Millekköhän reitille nuo on ajateltu, vai onko tuleville reiteille vasta?
 
Takaisin
Ylös