Näytetään tulokset 1-3/3

Viestiketju: Helsingin ja Turun väliseen bussiliikenteeseen muutoksia

 1. #1
  kemkim avatar
  Liittynyt
  24.09.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  2703

  oletus Helsingin ja Turun väliseen bussiliikenteeseen muutoksia

  Lähettelin liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huoviselle sähköpostia kuukausi sitten, jossa epäilin, miten Turunväylän ruuhkat vaikuttavat bussiliikenteen sujuvuuteen. Vastauksen näette alla, siinä oli itselleni uutta ainakin bussien reititys Lohjan kautta.

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Susanna Huovinen
  Kiitos yhteydenotossanne, jossa kiinnitätte huomiota Turunväylän ruuhkiin.

  Tällä hetkellä Helsingin ja Turun välinen moottoritie vetää linja-autoliikenteen melko hyvin. Jatkossa edellytykset sujuvalle linja-autoliikenteelle lisääntyvät, koska Kehä I:n parantamisen yhteydessä on tarkoitus rakentaa kolmannet kaistat Helsingin rajalta Kauniaisiin asti. Lisäksi moottoritien jatke sen nykyisestä päätepisteestä Lohjalle avattiin liikenteelle joulukuussa. Aivan uusi parannus Lohjan yhteyksiin tulee, kun Muurlan - Lohjan välinen moottoritie on käytettävissä vuonna 2009. Tällöin kaikki pikavuorot ajanevat Lohjan kautta.

  Rautatieyhteyden rakentaminen Helsingistä Lohjan kautta Turkuun on ollut esillä hyvin pitkään. Asia on sikäli ajankohtainen, että liikenne- ja viestintäministeriö asetti marraskuussa 2004 työryhmän selvittämään ELSA - ratahanketta (Espoo-Lohja-Salo). Työryhmän tehtävänä on tuottaa 31.5.2006 mennessä riittävää ja perusteltua tietoa ELSA - radan tarpeesta ja mahdollisista linjausvaihtoehdoista jatkosuunnittelupäätöstä ja tulevia kaavavarauksia varten. Täten ensi keväänä tiedämme tästä ratavaihtoehdosta jälleen enemmän.

  Rautatieyhteys Helsingistä Lohjalle ei ole kuitenkaan lähiajan hanke. Parhaimmassakin tapauksessa tämä rata voitaisiin rakentaa aikaisintaan ensi vuosikymmenen lopulla. Täten Helsingin ja Lohjan välinen liikenne tulee vielä pitkään perustumaan tieliikenteeseen. Tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä, että tiestön puolesta sujuvaa ja tiheää linja-autoliikennettä voidaan tulevaisuudessa ylläpitää.

  Ystävällisin terveisin,

  Susanna Huovinen
  Liikenne- ja viestintäministeri

 2. #2

  Liittynyt
  05.07.2005
  Viestejä
  495

  oletus

  Eipä tuo sinällään mikään erityinen yllätys ole. Todennäköisestihän normaalipikavuoroille tehdään motarin Lohjan liittymään "solmupysäkki", jollaisia Tampereen motarilla on joka toisen kylän kohdalla.
  Isompi yllätys olisi ollut, jos ministeri olisi arvellut normalipikavuorojen jatkossakin köröttelevän vanhaa tietä Hiidenveden ja Saukkolan kautta...

 3. #3

  Liittynyt
  02.07.2005
  Viestejä
  353

  oletus Helsingin ja Turun väliseen bussliikenteeseen muutoksia

  Tiehallinnon nettisivuilla on milenkiintoinen tutkimus otsikolla "Helsingin ja Turun välisen pikavuoroliikenteen laatukäytävä ja sen kehittäminen".

  Mitään mullistavaa opus ei sisällä, mutta joitakin mielenkiintoisia reitti- ja poikkeamisvaihtoehtoja kyllä.

  Turun pää: pikavuoro voisi siirtyä Hämeenkadun kautta TYKS:n ohi suoraan Helsingin moottoritielle. Reitti nopeutuisi ja sairaala, biokeskukset ja yliopisto tulisivat nykyistä paremmin reitin varteen. Haittapuoli: Kaarina ja Paraisten suunta jäisi paitsioon. Suositus: nykyinen käytäntö jatkukoon.

  Muurla-Lohja: pikavuorot voittavat matka-ajassa 7-10 min, jos ne siirtyvät motarille. Ero on suurempi, jos vanhan ykköstien kunnossapitoluokka ja samalla nopeusrajoitusta lasketaan. Liikenne siis motarille.

  Lohjalle poikkeaminen: ei toteudu. Liittymään tulee pysäkki.
  Espoon keskukseen poikkeaminen ei myöskään toteudu.

  Helsingin pää: vaihtoehto olisi ajaa kaupunkiin kehä kakkosen ja Länsiväylän kautta. Tämän reitin varressa on paljon tietoalan työpaikkoja.
  Raportti suosittelee kuitenkin nykyistä reittiä. Meilahden pysäkki on ilmeisen vilkas, ja Munkkinmiemestä on hyvät yhteydet Tapiolan suuntaan.

  Summa summarum: mikä muuttuu ?
  Ei juuri mikään, mutta saipahan melkoinen konsulttijoukko töitä kirjoittaessaan itsestäänselvyyksiä ja rikkiviisauksia.

Vastaavia viestiketjuja

 1. Helsingin ja Turun välisen nopean radan selvitys valmistunut
  kirjoittanut Mikko Laaksonen foorumissa Kehittämishankkeet
  Vastauksia: 200
  Viimeisin viesti: 16.07.2020, 16:44
 2. HSL: Kilpailutuskierros tuo uusia autoja HSL:n bussiliikenteeseen
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 01.01.2010, 21:00
 3. HKL: Muutoksia Helsingin bussilinjoilla 1.1.
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 1
  Viimeisin viesti: 22.12.2009, 12:57
 4. Biodieseliä YTV-alueen bussiliikenteeseen
  kirjoittanut Rattivaunu foorumissa HSL-alueen paikallisliikenne
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 20.10.2006, 15:52

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •