Ajotuuli

Olen matkustanut tämän yhtiön kyydillä, joten laitan hieman raporttia.

Teimme alkuvuonna matkan Helsingistä itään. Kuljettajana ymmärtääkseni toimi yrittäjä itse. Muuhun miehistöön kuului alle kouluikäinen poika, jonka ymmärsin olevan kuljettajan poika. Ikänsä puolesta kuljettaja voisi olla vaikka pojan isoisä. Pisteet siitä, että (iso)isä kantaa vastuun (pojan/tyttären)pojastaan ja ottaa hänet mukaansa matkoille eikä jätä kotiin naisten armoille.

Autona oli entinen Valkeakosken liikenteen auto, josta yrityksen nimi oli tökerösti peitetty Ajotuulen logolla muun maalauksen ollessa alkuperäinen. Maalaus ja logo näkyy kuvissa yhtiön kotisivuilla. Linjakilvessä määränpäänä oli Metsäkansa, mutta ei siis ajettu sinnepäinkään. Reittiä tiedusteltuani poika kertoi, että auto on entinen Valkeakosken liikenteen linja-auto ja sen vuoksi reittimme ei kulje Metsäkansan kirkolle eikä asemalle. Pojan puheessa kuului selvä paino sanalla entinen.

Koska matkalla ei ollut kiirettä, tarjosi yhtiö meille ajon Porvoon keskustan kautta. Kaiuttimista kuultiin samalla kuljettajan selostus elämästä Porvoossa silloin ennen.
Matkan mukavuudessa ei ollut ihmeemmin valittamista. Lämmityskin saatiin toimimaan matkustamossa, joten ei tarvinnut palella. En tiedä, millaisessa kunnossa auto nyt on, sillä kuljettaja antoi luvan polttaa tupakkaa autossa. Näköjään parin tunnin matka joillekin on liian pitkä olla polttamatta, ja liikennöitsijä ei "retrobussin" alkuperäisestä savuttomasta tunnelmasta piittaa.

Kuljettajan puvustukseen kuului asianmukaisesti kuljettajan hattu. Kuljettajan paita oli kuitenkin Sihteeriopiston paita. Kyllähän nyt Sihteeriopiston paitaan pukeutuvalle kuljettaja seksuaalineuvonta kuuluu! En ihmettele tätä asiaa yhtään.
 
Autona oli entinen Valkeakosken liikenteen auto, josta yrityksen nimi oli tökerösti peitetty Ajotuulen logolla muun maalauksen ollessa alkuperäinen.



Ellen sekoita johonkin toiseen entiseen valkeakoskelaiseen, niin tuon perässä on joskus näkynyt ajo-opetuskolmio.
 
Takaisin
Ylös