OnniExpress

Liittynyt
28 Elokuu 2008
Viestit
282
www.onniexpress.fi sanoi:
Halpabussiyhtiö Onnibus Oy:n liikennöitsijät päättivät perustaa yhteisen yrityksen vastalauseeksi sille, että Onnibus myy kaukoliikenteensä skottimiljonäärille.

Tästä syntyi ajatus liikennöitsijöiden uuden yhteenliittymän perustamisesta. Näin sai alkunsa OnniExpress, joka otti haltuunsa suurimman osan Onnibusin nykyisistä reiteistä.
www.onniexpress.fi
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Reittiliikennelupamallia on kutsuttu myös villin lännen malliksi ja tästä tilanteesta voi seurata villin lännen pyssytappelua muistuttava sota. OnniExpressillä on varmasti asioita hampaankolossa OnniBus.com:ia vastaan, mutta aggressiivinen taistelu toisi varmasti matkustajia myös henkilöautoilusta sekä niistä joukkoliikenneyrityksistä, jotka eivät lähde hintasotaan mukaan. Jos Onnibus on tähän mennessä ollut ainoa laajemmin vakiintuneita liikennöitsijöitä vastaan hyökkäämään lähtenyt liikennöitsijä, niin OnniExpressin myötä vakiintuneilla liikennöitsijöillä onkin vastassaan kaksi vakavasti otettavaa kilpailijaa.

Onnibus puhui työehtosopimusten noudattamisen puolesta, mitenköhän OnniExpress? Olisi aika kova kilpailuetu, jos tuotanto voitaisiin järjestää selvästi kilpailijoita alemmin kustannuksin.
 
Varsin mukavan ja selkeä oloinen. Pitää ehkä lähiaikoina kokeilla toimiiko ostaminen myös.
 
Matka Jyväskylästä Helsinkiin alkaakin kolmesta kympistä.

Ei tarvitse mennä kuin 23.5 niin silloin lippu irtoaa jo 1e klo 18.30 Helsingistä lähtevällä vuorolla. Sitäkin ennen lipun saa useille lähdöille18-20e hintaan.
 
Viimeksi muokattu:
Kuopiosta pääsee Helsinkiin halvimmillaan viitosella 31.5, mutta euron lähtöjä en kyllä löytänyt.
 
Ainakin bussin kori näyttäisi olevan espanjalaisvalmisteinen Beulas

Se taas ei liene mikään suuri ihmetyksen aihe Britanniassa. NationalExpress:kin näytti luottavan Salvatore Caetanon koreihin...

Mutta asiaan: Raaka veikkaukseni on, että nämä pikkufirmat tulevat olemaan liemessä viimeistään siinä vaiheessa, kun alkuperäinen Onnibus saa pyörät pyörimään. Saattaa tulla muutamille muillekin hankaluuksia. Pienillä ei tosin ole varaa ryhtyä hintakilpailuun mitenkään, ainoa mahdollisuus lienee, että saavat lisää porukkaa kimppaan.
 
Takaisin
Ylös