Näytetään tulokset 1-3/3

Viestiketju: Yhteistyötä VR:lle ja bussialalle

 1. #1
  kemkim avatar
  Liittynyt
  24.09.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  2703

  oletus Yhteistyötä VR:lle ja bussialalle

  VR ja bussiyhtiöt voisivat kerrankin tehdä yhteistyötä. Kun oikorata valmistuu, rakentaisivat nopean runkopalvelun junien pohjalle ja syöttöliikenteen varaan. Tällöin joukkoliikenteen olisi mahdollisuus olla yhtä nopea kuin henkilöauto. Junan tultua asemalle, bussi odottaisi matkustajat siitä myös rautatieasemalla ja lähtisi heti sen jälkeen jatkomatkalle. Jos bussiyhtiöt eivät suostuisi tähän järjestelyyn, voisi ainakin Helsingistä tulevan bussin aikatauluttaa niin, että halukkaat pystyvät vaihtamaan siihen junasta sujuvasti ja jatkamaan matkaa perille bussilla.

  Otetaanpa esimerkki. Helsinki-Rovaniemi -expressbus, joka kulkisi rinnakkaisena niin, että saapuu Ouluun samaan aikaan, kuin nopea juna Helsingistä Rovaniemelle. Bussi palvelee nelostien vartta Helsingin ja Oulun välillä keräten matkustajia muun muassa Lahdesta, Heinolasta, Jyväskylästä ja pienemmiltä paikkakunnilta. Nämä voivat vaihtaa nopeaan junaan Oulussa, jos haluavat esimerkiksi Rovaniemelle tai pysyä bussissa, jos ovat pienemmille paikkakunnille matkalla Oulun ja Rovaniemen välillä. Helsingistä lähtevät taas voivat mennä nopealla junalla Ouluun ja sieltä tarvittaessa vaihtaa sujuvasti tähän pienempiä paikkakuntia palvelevaan pikavuoroon.

  Ennen matkustajia oli niin paljon, että junilla ja busseilla oli varaa kilpailla toisiaan vastaan. Nykyään se, että noin 85% matkoista tehdään henkilöautolla, puhuu puolestaan. Yhteinen lippujärjestelmä, yhteensovitetut aikataulut ja valtakunnallisen reittioppaan laaja mainostaminen, niillä joukkoliikenne pärjää.

 2. #2

  Liittynyt
  09.05.2006
  Viestejä
  2

  oletus Vs: Yhteistyötä VR:lle ja bussialalle

  Mut entäs, kun junat menee eri aikaan? Eihän kaikki junat tuu samaan aikaan...

 3. #3
  kemkim avatar
  Liittynyt
  24.09.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  2703

  oletus Vs: Yhteistyötä VR:lle ja bussialalle

  Lainaus Alunperin kirjoittanut satsie
  Mut entäs, kun junat menee eri aikaan? Eihän kaikki junat tuu samaan aikaan...
  Bussit pitää laittaa palvelemaan junia. Joillekin junille jatkoyhteyksiä ei yksinkertaisesti ole, eikä niitä kannata järjestää vähäisestä tarpeesta johtuen, mutta ainakin suosituimmille junavuoroille tulisi olla kunnolliset jatkoyhteydet bussilla tai muulla sopivalla kulkuvälineellä.

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •