OnniBus.com:lle sisaryhtiö Viroon

Mielenkiintoista nähdä, tuleeko Plaxtoneita myös Suomeen.

Ei liity sinänsä ketjuun, mutta pohjolassa eksoottisia kaksikerrosautoja olisi Plaxtonin lisäksi esim. Linköpingissä majaapitävän Stångåbussin Ayatsit. Näitä Espanjalaisia en ole muualla nähnyt.

Ayatseja on Helsingissä turistiliikenteessä


Plaxton olisi tosiaan mielenkiintoinen lisä maamme kaukovuoroliikennekalustoon.
 
Plaxtonin omistaa sama taho, joka omistaa enemmistön Onnista. Eli se olisi sitten vähän kuten Onnin KaBus ;)
 
Meinaakohan superbus ajaa suomen rekkarissa niin kuin nettisivujen kuva väittää? [SUP][SUP][SUP]Enpä usko[/SUP][/SUP][/SUP]
 

Vai noudatetaanko siellä lakia tiukemmin kuin kotimaassamme? "Luvat heltyvät todennäköisesti lokakuussa, jolloin joukkoliikennöintiä koskeva laki muuttuu ja kilpailu vapautuu nykyisestään."

Se että joku haluaa aloittaa toiminnan ennen lakimuutosta ja homma tyssää niin saa lähinnä katsoa itseään peiliin...
 
Kyllähän lait on tehty noudatettaviksi, myös joukkoliikenteessä. Turha on Helken itkeä suomalaisissa lehdissä, kun Virossa ei ole myönnetty Viron joukkoliikennelainsäädännön vastaisia liikennöintilupia.
 
Viron joukkoliikennekaissa ei ole ongelmaa. Ongelma on viraston sisäinen soveltamisohje, joka on lainvastainen. Se nimittäin perustuu tarveharkintaan.

Ja sitä paitsi EU:n palvelusopimusasetus EU 1370/2007 on suoraan sovellettavaa lainsäädäntöä ja se ajaa yli kansallisesta lainsäädännöstä. Sen mukaan tarveharkinta on reittiliikennelupamallissa laiton. Jos tarveharkintaa haluaa harjoittaa, tulee käyttää brutto- tai nettomalleja.

Tapasin Viron liikenneministerin tällä viikolla kaksi kertaa ja minulle kävi ilmi, että laki, Viron parlamentti, ministeri ja ennen kaikkea yleinen mielipide on avoimen kilpailun puolella. Ainoa asia mikä täytyy nyt saattaa kuntoon on soveltamisohjeiden korjaus, mikä on vääjäämätöntä.
 
Ei varmaan mene kovin paljoa metsään sellainen veikkaus, että jossain vaiheessa lähitulevaisuudessa näillä punaisilla busseilla voisi päästä Tallinnasta Varsovaan asti?
Osui ja upposi! PolskiBus aloittaa 1.10.15 reitin Varsova-Bialystok-Vilna-Riika-Tallinna yhteistyössä SuperBusin kanssa. Vuoroja on 2 päivässä suuntaansa. Hinnat näyttäisivät alkavan 20 zl:sta, eli viidestä eurosta. Matka-aika on 17h 05min. http://www.polskibus.com/en/polskibus-gold
 
Tänään koulutettiin kuljettajille Astromega. Uuden varikon wc-tyhjennyspaikka on suunniteltu Astromegan mitoille, kuten punaisesta kiveyksestä näkee. Torstaina aloitetaan Tallinna-Riiga-Vilna-Varsova -reitin liikennöinti.
 

Liitetiedostot

  • image.jpg
    image.jpg
    73.7 KB · Lukukerrat: 690
  • image.jpg
    image.jpg
    117.1 KB · Lukukerrat: 1,051
  • image.jpg
    image.jpg
    139.4 KB · Lukukerrat: 776
  • image.jpg
    image.jpg
    108.6 KB · Lukukerrat: 557
Takaisin
Ylös