Ecolines

Onko hanin ja Bussipojan esimerkkien lähtö- ja saapumisajat ilmoitettu samalla periaatteella aikavyöhykkeiden suhteen?
 
Oliko tämä Porvoon jne. kautta kiertävä vuoro? Omalla, suoralla vuorollani matka-aika oli vain 5:40 (lähtö Pietarista 23:20 ja bussi Helsingissä 4:00), mikä on huomattavasti 70km/h seiskatiellä matelevaa Lux Expressiä nopeampi.

Piti poiketa Porvoossa, Kotkassa jne, mutta kaikki matkustajat jäivät Kampissa. Ajoimme siis suoraan Vaalimaalta Kamppiin.
 
Tuoreessa Hetkussa mainittiin, että väliä ajettaisiin kahdella Suomeen rekisteröidyllä autolla: FMS-456 (Man Lions Coach L, vuosimallia 2015) ja RMS-462 (Man Lions Coach L, vuosimallia 2016). Lehdessä oli kuvakin yhdestä autosta Kampin terminaalista ja mikäli muistan oikein, taustalla pilkahti Luxin Irizar.
 
Tuli tuo Ecolinesin vuoro Helsingistä Pietariin lopulta itsekin kokeiltua. Autona oli tuo aiemmin mainitsemani Suomi-kilpinen FMS-456. Muutamia havaintoja:

- selvästi ahtaampi kuin Lux (vanhemmat autot joissa reilummin tilaa, uudet Lounge-autot ovat ahtaita tavispuolella).
- istuin muuten mukavampi normaaliselkäiselle, tukee paremmin niskaa (Luxin penkit sopivat paremmin super-suoraselkäiselle ihmiselle ilman lisätyynyä)
- kaakao pahaa (eli Luxilla parempaa)

Loppupysäkki Pietarissa eri, mutta sieltä pääsi näppärästi ratikalla ytimeen, joten tuota ei voi pitää huonona asiana. Tämähän on tietysti kiinni lähinnä siitä, minne jatkaa Pietarissa matkaansa.

Matkustajia oli vain kourallinen, eli matkanteko siltäosin mukavaa.

Saas nähdä muokkaako Ecolines myös reittiään niin, että kiertää tarvittaessa lentokentän kautta (kuten Lux on päättänyt tehdä 17.5.2018 alkaen lisäten myös yhden lisävuoron: https://luxexpress.eu/fi/lux-expres...linja-autovuoron-pietarin-ja-helsinki-vantaan)
 
Takaisin
Ylös