Näytetään tulokset 1-6/6

Viestiketju: Ecolines

 1. #1

  Liittynyt
  05.11.2007
  Sijainti
  Ulkomailla
  Viestejä
  91

  oletus Ecolines

  Jostain syystä ei ollut tälläkään suurella bussifirmalla omaa ketjua. Mielestäni voisi olla, on kuitenkin iso tekijä naapurissa.

  Eli Latviasta lähtöisin oleva firma, mutta joka ajaa myös liikennettä Tallinnasta Pietariin. Juuri nyt on hyviä hintoja, Tallinnast Pietari ja Riika eurolla.

  www.ecolines.ee

  Tallinnasta lähtevä kalusto on usein tuoretta Setraa. Kotisivujen mukaan Neoplania löytyy konsernista yli 200 kappaletta.

  Viron tytäryhtiön kalustolista löytyy täätlä:
  http://www.ebus.ee/index.php?a=ps&v=list&did=62

  Aiemmin bussit olivat nuhjuisia, mutta uudemmat vetävät vertoja kyllä Lux Expressin autoille.

  Yhtiöltä löytyy myös kohtuullinen kanta-asiakasohjelma ja tarjouskampanjoita on tiuhaan.

  Reittejä on reilusti, ja myös ns ulkomailla. Olen itse esimerkiksi matkustanut Minskistä Kiovaan Ecolinesin autolla. Tässä autossa oli tarjoilija, jolta sai tilattua parilla eurolla nakkimuussiannoksia. Laitan myöhemmin rapsaa tästä reissusta.

 2. #2

  Liittynyt
  30.06.2005
  Sijainti
  Helsinki, Hamina
  Viestejä
  671

  oletus Vs: Ecolines

  Erikoinen firma tämä Ecolines, Virossa virallisesti joko Norma-A tai Ecolines Estonia, Latviassa Norma-A, Venäjällä Amron jne. Ainakin seitsemän maan rekisterikilpiä löytyy busseista, kuulin että Bulgaria olisi kahdeksas. Ja omistus kuulemma kuitenkin Armeniassa! Autolista osoitteessa (likviidit autot valkoisella pohjalla)
  http://fotobus.msk.ru/list.php?grid=63
  Matkustin kaverin kanssa viime syyskuun 4.päivä 14:15-vuorolla Riiasta Tallinnaan ja vanha pappa ajoi aika reippaasti, perille tultiin vartti etuajassa ja Pärnustakin jatkettiin 10 min etuajassa. Kuski lähti ennen Iklaa ohittamaan monen auton rypästä ja havahtui yhtäkkiä kun vastaan tulikin henkilöauto. Tilanne ratkesi kun vastaantulija väisti penkalle. Ainakaan minä en olisi kehdannut ihan tuolla lailla ajaa.
  antti

 3. #3

  Liittynyt
  26.07.2005
  Sijainti
  Espoo
  Viestejä
  794

  oletus Vs: Ecolines

  Lainaus Alunperin kirjoittanut antti Näytä viesti
  Erikoinen firma tämä Ecolines, Virossa virallisesti joko Norma-A tai Ecolines Estonia, Latviassa Norma-A, Venäjällä Amron jne. Ja omistus kuulemma kuitenkin Armeniassa!
  Muistelen, että Latviassa Ecolinesilla olisi virallisesti muitakin nimiä. En nyt kyllä keksinyt näitä muita nimiä ja Wikipediakin tietää vain yrityksen nimeltä Transinesta. Olisiko Ecolines kasvanut ostamalla muita yrityksiä? Ja kuuluvatko kaikki Euroopassa Ecolines-nimellä ajettavat vuorot tähän samaan yritysryppääseen vai annetaanko nimeä myös kumppaneiden käyttöön? Onko tälle armenialaisomistukselle mitään lähdettä?
  Blogi yleisistä saunoista: http://www.saunakulttuuri.com

 4. #4

  Liittynyt
  26.07.2005
  Sijainti
  Espoo
  Viestejä
  794

  oletus Vs: Ecolines

  Tässä huhtikuussa The Baltic Course on uutisoinut, että Ecolines ostaa taas kymmenen uutta bussia pankin rahoilla. Saman kirjoituksen mukaan vuodesta 2014 Ecolines on ostanut 31 uutta bussia. Linkki uutiseen:
  http://www.baltic-course.com/eng/goo...ss/?doc=128917

  Ecolinesin sivujen mukaan yhtiöllä on yli 200 bussia. Tällä kymmenen bussin vuositahdilla kaluston vaihtuminen kestää 20 vuotta ja keski-iäksi tulee 10 vuotta. Ihan siis ei vielä olla LuxExpressin lukemissa. Vai voisiko olla jotenkin niin, että Ecolinesin väreissä liikennöi 200 bussia, mutta latvialaisella Norma A:lla busseja on vähemmän? Norma A:n liikevaihto vuonna 2015 oli melkein 19 miljoonaa euroa. Voisitteko te asiantuntijat tämän perusteella arvioida bussimäärää?

  Tuo linkkaamani kirjoitus tuo myös jotain valoa Ecolinesin omistukseen. Yhtiön omistajat ovat Andris Podgornijs ja Jegors Ribzamens. Ei kuulosta kovin armenialaiselta.
  Blogi yleisistä saunoista: http://www.saunakulttuuri.com

 5. #5

  Liittynyt
  27.10.2005
  Viestejä
  470

  oletus Vs: Ecolines

  Epäilen että tuo yli 200 bussia on koko yhtiön kalusto, siis myös ne jotka ovat rekisteröity muualle kun Latviaan.
  Kaluston käyttö on kuitenkin sellainen, että uusilla autoilla liikennöidään länteen sekä Luxia vastaan tietyillä reiteillä Baltiassa, vanhoilla itään. Riiasta Saksaan pääset uuden Setran kyytiin, Moskovaan 90-luvun Neoplanin.
  Positiivista on kuitenkin että nyt ostetaan ihan uusia autoja, vielä viitisen vuotta sitten hankinnat olivat noin 10 vuotiaita Neoplaneja.

 6. #6

  Liittynyt
  05.11.2007
  Sijainti
  Ulkomailla
  Viestejä
  91

  oletus Vs: Ecolines

  Merkittävästi edullisempia busseja ostavat. Tuon uutisen mukaan kappalehinnaksi tulee 12000000/31=390000, kun Luxin viimeinen hankinta oli 4000000/8=500000.

Vastaavia viestiketjuja

 1. Ecolines Finland
  kirjoittanut antti foorumissa Kauko- ja tilausliikenne
  Vastauksia: 2
  Viimeisin viesti: 10.07.2014, 08:18

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •