Kalustolistat

yksi auto sieltäkin puuttuu http://killerpop.sytes.net/thk/kortti.php?haku=XML-608 ei tosin rekisterilläkään kovin hyvin löydy.

Se puuttuu siksi, että käsittääkseni se on kalustonvalmistajan (eli VDL:n) sijaisauto ja niitä ei esitetä sivuillani - mm. Pohjolan Liikenteellä sijaisautoina olleita Irisbusejakaan ei ole esitetty. Käsitykseni sijaisautona olosta perustuu siihen, että vuonna 2014 kun hain ko. bussin haltijan ajoneuvorekisteristä, oli ensisijainen haltija VDL Bus & Coach Finland Oy. Sittemmin en ole tukenut AKE:n toimintaa enää enempää kyselemällä saman bussin haltijatietoa.
 
Tämä aihe kun on rajaamatta oikeastaan mihinkään yksittäiseen kalustolistaan tai seutuun, niin pakko myöskin kommentoida jokunen sana.

Oikeastaan vain ja ainoastaan ne kalustolistat, jotka käsittelevät lopettaneita yrityksiä, ovat jokseenkin ajan tasalla. Toimivien yritysten osalta lähtökohtaisesti voisi todeta: mitä pienempi yritys on ja mitä vähemmän vaihtuvuutta, sitä varmemmin autotiedotkin ovat ajan tasalla.
Hyvin monet kalustolistat perustuvat eri harrastajien ”bongauksiin”. Ehkä vajaa 10% tiedoista tulee yrityksiltä suoraan, joten listat laahaavat auttamattomasti perässä monessa tilanteessa. Suuri kiitos itseni ja muiden kalustolistojen tekijöiden puolesta niille yrityksille, jotka näkevät vaivaa kertoa mahdollisista muutoksista.

Alla olevaan taulukkoon koitin kerätä merkittävimmät kalustolistasivut, mutta jokaiseen tulee suhtautua sillä varauksella, että ne eivät ole ihan jokaisen ajoneuvon osalta ajan tasalla. Muutama näistä kalustolistasivustoista sijaitsee ainakin toistaiseksi omalla palvelimellani, sisältö on kuitenkin ylläpitäjänsä vastuulla. Jokaiselta saitilta kuitenkin varmaan löytyy ylläpitäjän osoite, jonne voi lähettää päivitettyjä autotietoja.

TSB-Bussisivuthttp://killerpop.sytes.net/tsb/Pirkanmaa, Satakunta, Pohjanmaa ja Kanta-Häme
Arktiset Bussithttp://kalusto.arktisetbussit.com/Lappi
Miskan kalustolistathttp://killerpop.sytes.net/moba/kalustolistat/Valtakunnallinen
OSO – Oulun Seudun Onnikathttp://oso.dy.fiPohjois-Pohjanmaa
Oikoradan Bussisivuthttp://killerpop.sytes.net/oikoradanbussit/Etelä-Suomi, Päijät-Häme, Kymenlaakso
Savon- ja Keski-Suomen Bussithttp://www.savonjakeskisuomenbussit.fiPohjois-Savo, Etelä-Savo, Keski-Suomi
THK-Bussisivuthttp://thk.dy.fiEtelä-Suomi, Varsinais-Suomi
 
Takaisin
Ylös