FlixBus ostaa Swebusin

Ei hyvää tee kyllä kilpailun kannalta. Flixbussilla ei taida olla kohta yhtään varteenotettavaa bussioperaattorikilpailijaa Puolassa, Saksassa tai Ruotsissa? Kilpailijat lähinnä raide- ja lentoliikenteessä?

Katselin itse hieman toukokuulle reissuja Puola/Saksa/Ruotsi-välille ja Flixbussin hinant huimia, 50-70 euron paikkeilla, lennot samaa luokkaa. Ei hyvä. Alle kympin kyytejä löytyi lähinnä Puolan sisäisille reiteille.
 
Mielenkiintoinen kysymys tosiaan, koska esim. PolskiBusin kaupassa PolskiBus jäi edelleen liikennöimään busseja. Tässä kaupassa kuitenkin bussitkin siirtyvät FlixBusille eli vaikuttaisi siltä, että he alkavat operoida itse. Saa sitten nähdä, kilpailuttavatko he operoinnin myöhemmin alihankkijoille. Sinänsä olisi ollut jopa ihan luontevaa, että Nobina olisi jäänyt liikennöitsijäksi, koska muiden tilaaman reittiliikenteen ajaminen on kuitenkin Nobinan leipälaji.

Swebus Expressin muuten perusti Brian Souter silloin kun Stategoach omisti Swebusin. Jälleen yksi Souterin luomuksista meni vihreisiin väreihin ja kun vihreä vallankumous on jo näin lähellä Suomea, niin ei välttämättä enää kauaa mene kun Souter alkaa hieroa kauppoja täälläkin.
 
FlixBus on nyt aloittamassa Swebusin integroinnin itseensä. Swebusin nimen sijasta aletaan käyttää Flixbusin nimeä 27.8.

Osana muutosta liikenne siirretään hiljalleen alihankkijoiden hoidettavaksi. FlixBusin Swebusilta ostamat bussit siirtyvät näille alihankkijoille ja FlixBusin tavoitteena on myös, että alihankkijat tarjoaisivat töitä kuljettajille vähintäänkin yhtä hyvillä työehdoilla kuin Swebusilla. Tavoitteena on saada sopimukset uusien liikennöitsijöiden kanssa tehtyä viimeistään syksyllä ja saada koko muutos valmiiksi marraskuun loppuun mennessä.

Bussmagasinetin uutinen (ruotsiksi)
 
Takaisin
Ylös