Minne seuraavaksi pitäisi perustaa joukkoliikenne?

Liittynyt
10 Helmikuu 2017
Viestit
189
Mihin kaupunkiin (Suomessa tai maailmalla) kannattaisi seuraavaksi perustaa paikallisliikenne? Onko enää edes yli 50 000 asukkaan kaupunkeja ilman joukkoliikennettä?
 
Joukkoliikenne on aika suhteellinen käsite. Joku, mukaanlukien minä tarkoitan kaupungin joukkoliikenteellä sitä, että sitä pystyy käyttämään kaupungin sisäisiin matkoihin, vaikka se olisi ihan pikavuorokin jopa. Joku toinen voi ajatella joukkoliikenteen olevan yksinomaan sellaista lyhyttä kaupunkilinjaliikennettä, jolla on selkeä vuoroväli ja linjanumerot.

Mutta jos aloittaja tarkoitti tätä jälkimmäistä, niin vastaan, että Uuteenkaupunkiin olisi kiva saada lyhyehköt kaupunkilinjat kantakaupungin alueelle. Toteutettuna vaikka pienillä matalalattiaisilla pikkubusseilla.
 
Kylläpäs täällä on paljon bussi sitä bussi tätä nimimerkkejä, ja tässä ketjussa eivät tainneet heistä jokainen edes esittäytyä eli lisääkin lienee pari bussilastillista ainakin :lol:

Mutta itse aiheesta. Luulen että suomessa on jokaisessa vähänkin merkittävässä kaupungissa tai kylässä jonkinmoinen joukkoliikenne oli se sitten lautta, lentokone, linja-auto, juna, raitiovaunu, metro tai mikä vaan. Jos taas haetaan ehkä monille tutumpaa matalattiabussi liikennettä niin veikkaan että sitä on jo kaikkialla missä se on järkevää. Mutta ehkä tämä ketju olikin leikkimielinen avaus?

Omasta mielestäni joukkoliikenne tarkoittaa kaikkea mikä sopii joukkojen kuljetukseen. Myös polkupyörillä kuljetetaan joukkoja vaikka usein yhdellä pyörällä istuukin vain yksi ihminen. Yksittäinen pyörä ei ole vielä joukkoliikennettä mutta jos puhutaan vaikkapa kaupunkipyöristä niin niitä vuokrataan joukoille ja niillä liikkuu päivässä suuri joukko ihmisiä, joten nekin ovat joukkoliikennettä minun mielestäni.
 
Takaisin
Ylös