Onko vielä Ikaruksia?

Liittynyt
25 Elokuu 2020
Viestit
76
Onko Suomessa vielä liikennöitsijöiden käytössä olevia Ikaruksia? Tällä tarkoitan sekä kauko- että lähiliikennebusseja.
 
Jos haluaa päästä Ikaruksen kyytiin, niin ei muuta kuin nokka kohti Tamperetta tai Hämeenlinnaa. Tampereella on edelleen se TKL:n yks Ikarus käytössä ja Hämeenlinnassa Vekka Liikenteellä on parikin Ikarusta. Ja sit myös PK-seudulla on se yks Ikarus-harrastaja, joka on ostanut sen Helbin viimeisen Ikaruksen omaksi yksityisbussikseen, ja järjestää sillä kai aina silloin tällöin museoajeluja. :D
 
Jos haluaa päästä Ikaruksen kyytiin, niin ei muuta kuin nokka kohti Tamperetta tai Hämeenlinnaa. ... Hämeenlinnassa Vekka Liikenteellä on parikin Ikarusta.

Vekka Liikenteellä (nyk. Vekka Group Oy) ei ole kumpaakaan Ikarusta ollut liikenteessä aikoihin.
 
...ja eivätkös ne muutenkin ole Kajaanissa?
Ainakin Vekka #30 seisoi jonkin aikaa tänäkin vuonna Hämeenlinnan varikolla, mielestäni myös alkusyksyllä (tai syyskesällä). Viestin alun linkin kuvassa #30 kulkee linjalla 3, mutta kuva on syksyltä 2019. Silloin autossa oli Hämeenlinnan Bussiliikenne -merkinnätkin.
 
Vekka Liikenteellä (nyk. Vekka Group Oy) ei ole kumpaakaan Ikarusta ollut liikenteessä aikoihin.

Olet oikeassa. Katoin juuri Vekan kalustolistaa, ja sen mukaan ne molemmat Ikarukset ovat jo poistettu. Toinen poistettu 2018 ja toinen 2020 eli tänä vuonna. Elikkä sitten Hämeenlinna ei ole enää vaihtoehtona, jos haluaa vielä Ikaruksen kyytiin päästä. Sitten on kai Tampere ainoa kohde.

---------- Viestit yhdistetty klo 21:33 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 21:29 ----------

...ja eivätkös ne muutenkin ole Kajaanissa?

No jos molemmat ovat jo poistettu, niin eipä ole sitten sielläkään. Ei Hämeenlinnassa eikä Kajaanissa. Sorry to say. :(
 
Takaisin
Ylös