Bussivideoita

Vs: YouTube-bussivideoita

tai siis milloin HSL alkaa kilpailutuksissa vaatia tällaisia ”sähköbusseja”?
Toivottavasti ei ihan pian... Hienolta näyttää, mutta maksaa varmasti mansikoita ja videolla mainittiin huikea 23 matkustajan kapasiteetti. "Bussin" lastaaminenkin muistuttaa enemmän 1800-lukuisia junia, kun joka osastolle on käytännössä oma ovi - melko hidasta siis. Ei millään muotoa sovi paikallisliikenteeseen. Joskus vain kannattaa olla realisti.
 
Vs: YouTube-bussivideoita

"Bussin" lastaaminenkin muistuttaa enemmän 1800-lukuisia junia, kun joka osastolle on käytännössä oma ovi - melko hidasta siis.
Tuossahan on jokaiselle istuimelle oma ovi, joten lastaaminen kestää noin 10 sekuntia.

Voisi toimia kahden suuren kaupungin, joiden välillä ei ole junaa, mutta on moottoritie, välisenä yhteytenä. Kuitenkin nykymuotoinen pikavuoroliikenne lienee kustannustehokkaampaa - riippuu toki siitä, paljonko matkustaja on valmis maksamaan Superbus-matkasta - bussissahan on luksusistuimet, suuri nopeus sekä siihen saisi varmaankin vaikka jokaiselle istuimelle oman tablet-tietokoneen, jotta lipun hintaa voisi nostaa lentolipputasolle.
 
Vs: YouTube-bussivideoita

Tuossahan on jokaiselle istuimelle oma ovi, joten lastaaminen kestää noin 10 sekuntia.
Tämä toimii, jos matkustajilla on paikkaliput ja ovien tarkat paikat pysäkillä ovat tiedossa. Paikallisbussissa kumpikaan näistä ei vain oikein toteudu. Muuten menee juoksenteluksi ja hakemiseksi, jonka tavallisessa bussissa voi hoitaa pysäkiltä lähdön jälkeenkin. Alhainen kapasiteettikaan ei auta asiaa.

Videon mukaan auto on sähkökäyttöinen noin 200 km toimintasäteellä, mikä taas on nippa nappa riittävä kaukoliikenteeseen, jos akut ovat nopeasti vaihdettavissa joka pysähdyksellä. Julkisten teiden nopeusrajoitusten takia nopeusetu tavallisiin linja-autoihin verrattuna on melko minimaalinen. Epäilenpä, että hinta nousee joka tapauksessa niin korkeaksi, että ainoa mahdollinen käyttökohde on nimenomaan luksusluokkainen tilausajoliikenne, jota videollakin maalailtiin. Mikäs siinä, jos joku haluaa maksaa.
 
Viimeksi muokattu:
Vs: YouTube-bussivideoita

Ns. raideliikennekertoimeen verrattuna saattaisi tällaisen ”onnikan” käyttömahdollisuus joukkoliikenteessä kuitenkin olla huomattavasti metroja, lähijunia tai ratikoita houkuttelevampaa (tai siis milloin HSL alkaa kilpailutuksissa vaatia tällaisia ”sähköbusseja”? ...):
http://www.iltalehti.fi/autot/2011112314808731_au.shtml
http://www.iltalehti.fi/nettitv/?32320084

http://www.theonion.com/video/obama-replaces-costly-highspeed-rail-plan-with-hig,18473/

(Huom: The Onion on siis satiirinen uutiskanava.)
 
Takaisin
Ylös