Bussivideoita

Vs: YouTube-bussivideoita

Tässä jäävät kyllä rallikuskitkin kakkoseksi. :mrgreen:

:D Haha, tällä tais olla vähä hauskaa näköjää... :D Itsellänikin on kyllä D92:n joka pääsee jopa 120kmh, mutta eipä sitä nopeutta tuu oikee ajeltua. Välillä saatan vähän ylinopeutta ajaa jos oon myöhässä aikataulusta.
 
Tässä jäävät kyllä rallikuskitkin kakkoseksi. :mrgreen:
Tämä kuvaa erinomaisesti sitä kun menen Vihtiin 280:llä. Varsinkin osuutta Nummela - Vihti. Kannattaa käydä testiajamassa joku ilta.. :D Samakuin ralliautossa istuisit.


Lisäsin juuri ensimmäisen videoni, tärähtänyt, zoomaus päällä -.- mutta lisäsin sen silti.
NF 730 - e10K Tapiola - Matinkallio.
http://www.youtube.com/watch?v=FBJNy1PPssY
 
Viimeksi muokattu:
Varsin erikoisella tavalla, kyllä. Mitähän HSL tai työnantaja tästä tuumaakaan?

Mikäpä sitä voimassa olevaa lippua estäisi kierrättämästä tällä tavalla? Suomalaiset ovat vaan aika pihiä kansaa(koskien myös rahanahnea HSL:ää), enpä nähnyt yhdenkään lipun ainakaan tällä matkalla palautuneen ;) hauska veikko tuo kuljettaja, mutta jaksaisikohan noita samoja juttuja kuitenkaan kuunnella aamuruuhkabussissa aamusta toiseen? mutta hyvä että joukossa on myös erilaisia bussikuskeja, eikä aina niitä(meitä) samoja "ruttuturpia" :D
 
Ja 99V reittivideo Rautatientorilta Vuosaareen Uthman Pirttimäen kuulutusten saattelemana! :) Mukavaa matkaa tarjosi tämä kuljettaja, ja ehdotti jopa lippujen kierrättämistä erikoisella tavalla kohdassa 14:50 ;) Kattokaa koko video niin selviää kaikkea hauskaa matkalta!

Ps. Huomenna tulossa vielä seutulinja 106:sta video.

Olen pari vuotta sitten ollut tämän kuljettajan kyydissä h58B:llä. Silloin hän muistaakseni veti leukoja Meilahden päässä ennen lähtöä, ja kuulutteli pysäkkejä matkalla, mutta muuta ohjelmaa ei hänellä vielä silloin ollut.
 
Suomalaiset ovat vaan aika pihiä kansaa(koskien myös rahanahnea HSL:ää)
Voitko jotenkin perustella tuota HSL:n ahneutta? HSL:n omistaa mukana olevat kunnat ja niiden valitsemat henkilöt päättävät HSL:n hallituksessa mm. taloudesta.
 
Voitko jotenkin perustella tuota HSL:n ahneutta? HSL:n omistaa mukana olevat kunnat ja niiden valitsemat henkilöt päättävät HSL:n hallituksessa mm. taloudesta.

Voitko väittää että esim. hra Pirttimäen lipun kierrätystä katsottaisiin kauhean suopeasti HSL:ssä? Mielestäni hyvä keksintö joka aiheutti videon perusteella hilpeän vastaanoton asiakaskunnassa. Sen sijaan HSL nostaa lippujen hintoja, jos olisi nostanut muutaman sentin enemmän matkakortin lipun hintoja, ei olisi tarvinnut nostaa paperilippujen hintoja kerralla aika kovia määriä. Seutulippuun heti yksi 50snt lisää.. Pistin HSL:ään palautetta asiasta, vastaus "yritämme saada ihmiset käyttämään matkakorttia enemmän" mutta taisittepa unohtaa satunnaiskäyttäjät jne. Kuljettajana on mukavaa pyöritellä pikkurahoja varsinkin kun ne ovat kokoaika loppu tasahinnoittelun poistuttua.

HSL myös karsii linjastoa aika rankalla kädellä, joka ei välttämättä ole asiakaskunnassa niinkään tervetullutta. Tähän asiaan en kuitenkaan ole itse jaksanut keskittyä niinkään paljoa, kun muutokset eivät koske omaa asuinaluettani, ja jonne ei saada muutoksia junaradan takia. Työn puolesta näen muutokset sitten, kun ne ovat ajankohtaisia ja lopullisia, eli niitä uusia reittejä ja tunnuksia pitäisi alkaa käyttämään.
 
Pistin HSL:ään palautetta asiasta, vastaus "yritämme saada ihmiset käyttämään matkakorttia enemmän" mutta taisittepa unohtaa satunnaiskäyttäjät jne. Kuljettajana on mukavaa pyöritellä pikkurahoja varsinkin kun ne ovat kokoaika loppu tasahinnoittelun poistuttua.

Tästä päästäänkin mukavasti toiseen aiheeseen (moderaattori siirtäköön viestin johonkin soveliampaan ketjuun). Itse asiassa satunnaiskäyttäjänkin on kannattavampi hankkia matkakortti ja ladata siihen arvoa, koska eihän se arvo sieltä mihinkään häviä. Sitten sille ulkopaikkakuntalaiselle, joka ikään kuin pakosta matkustaa matkan pari HSL-alueella, lienee se ja sama maksaako matkastaan 4 e, 4,5 e, 6 e tai jotain siltä väliltä. Matkakorttien hintojen nostolla olisi paljon suurempi vaikutus, koska matkakortilla matkoja tehdään niin paljon enemmän.

Kuljettajan kannalta toki paras olisi jos hinnat muovautuisivat esim. tasa-50-senttien mukaan, sitä en kiistä.
 
Takaisin
Ylös