Bussivideoita

Vs: YouTube-bussivideoita

Onko linjoista H39,h45 ja 539:Stä tulossa videota?
 
Vs: YouTube-bussivideoita

Aika eksoottinen bussiprototyyppi:

On ihan mielenkiintoinen sinänsä. Harmittaa vain, että menevät tällaistakin lausumaan (videon kuvaustekstissä): "According to its makers, the Superbus is interesting for metropolitan areas that do not want to invest a lot of money into railway infrastructure for hi-speed trains."

Juu, tietenkään kun Superbus kulkee 250 km/h, se ei tarvitse mitään kallista, täysin eroteltua ja hyvin perustettua väylää, jota olisi kallis ylläpitää. Ja jolla vielä voi matkustaa ilman pahaa oloa, kun tie on täysin tasainen. Olen ihan varma, että jos Superbusin väylästä tehdään yhtä turvallinen ja nopea kuin 250 km/h kulkevasta junastakin, se maksaa enemmän. Sinänsä tuo on toki loistava edistys nykyisiin kaukobusseihin, jos niitä vain kuljetetaan 100 km/h. Saadaan siitäkin isot energiasäästöt paremmasta aerodynamiikasta.

---------- Viesti lisätty kello 15:02 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu kello 14:57 ----------


Hys! Joku hullu vielä ehdottaa noita tosissaan kohta.

Onhan noita ihan kaupallisessakin käytössä toki: http://www.youtube.com/watch?v=zspMI3LBDKs

Jos ihan tosissaan puhutaan, niin suurin ongelma taitaa olla, että nuo ovat vedessä sietämättömän hitaita (en kyllä ole spekseihin tutustunut). Todennäköisesti nopeammin bussi ajaisi Kruunuvuorenrannasta maata pitkin Liisankadulle kuin vedessä.
 
Takaisin
Ylös