Scanialta Euro5- ja EEV-moottorit

Scania on tänään julkistanut EGR-tekniikkaan perustuvat (siis ilman ureaa toimivat) Euro5- ja EEV-päästöiset moottorinsa.
Mitenkähän hyvin mahtavat toimia? Euro 5 -konettahan luvattiin aiemmin jo syksyksi 2006! Ei onnistunut. Mitenkä lie polttoaineenkulutuksen laita...?
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Mitenkä lie polttoaineenkulutuksen laita...?

Scanian suomenkielinen materiaali kertoo suoraan, että "Uusi moottorisarja on polttonestetaloudeltaan kehitetty yhtä hyväksi kuin Scanian Euro3 ja Euro4 -moottorit". Tässä vaiheessa Scanialta olisi kyllä odotettu polttoainetalouden parantumista, koska Volvo on petrannut sillä saralla huomattavasti SCR-tekniikan käyttöönoton yhteydessä.
 
Tässä vaiheessa Scanialta olisi kyllä odotettu polttoainetalouden parantumista, koska Volvo on petrannut sillä saralla huomattavasti SCR-tekniikan käyttöönoton yhteydessä.

Luin viime vuonna jostain, että SCR-vaihtoehto on polttoaineen kulutuksella mitattuna taloudellisempi kuin EGR, koska itse mottori voi olla esim. EURO2- tai EURO3-tasoinen, jossa palamistapahtuma on tehokkaampi. Pakokaasujen jälkikäsittelyllä saadaan sitten aikaan se EURO5-tasoinen tulos. Tosin lisäaineesta tulee lisäkuluja, jotka pitää myös huomioida laskelmissa.
 
Takaisin
Ylös