Kiinalaiset King Long -bussit

killerpop

Tunnistettu jäsen
Liittynyt
24 Kesäkuu 2005
Viestit
3,572
Ruotsalaiselle liikennöitsijälle Dacke Buss:lle on ilmestynyt kiinalaisvalmisteinen King Long XMQ6127C -turistibussi.

Mahtaakohan näitä ilmestyä myös Suomeenkin? Maahantuojaa ei tiettävästi ole, mutta mikäli hinta saadaan painettua tarpeeksi alas, voi olla tässä paha kilpailija Irisbus:lle.

Ja linkki http://www.omnibuss.se/forum/index.php?topic=12284.0 jossa lukuisia kuvia tästä Dacke Buss:n autosta.
 
Toivottavasti kaikki Kiinan kuona pysyy mahdollisimman kaukana Suomesta. Nyt alkaa jo peljättää, jos Ruotsistakin löytyy. Pietarissa ja jopa Viipurissa kaiken maailman jutongeja ja kultaisia lohikäärmeitä on ollut jo pitkään. Mitähän myrkyllisiä materiaaleja noissa on käytetty?

Tokihan hinta saadaan pidettyä alhaalla, kun valtio pitää valuutan keinotekoisen heikkona.
 
Tommoinen ruskitiluri pyöri viime viikonloppuna täällä Mansessa.

Uuden näköinen ja oloinen - kauhean kovat ja ihmelliset boxer-moottorilta kuulostavat käyntiäänet- kuulosti lähinnä joltain Cessnalta tai Spitfirelta.

Huomio kiinnittyi myös liikennevaloissa tyhjän bussin huomattavaan korin heilumiseen ja tärinään, jarrujen kovaääniseen vinkumiseen , Keskustorilla kuskin käsin väkisin tekemään etuoven sulkemiseen ja hedelmäpeliaiheisesti pyöriviin linjakilpiin....
 
Viimeksi muokattu:
Kiinan kuona? Olen matkustellut vastaavilla mm. Fuzhoun lentokentälle, eikä niissä ole juuri eroa vastaaviin pohjoismaalaisiin tai keskieurooppalaisiin turistibusseihin. Moottori noissa on Cumminsin tekoa ja akselistot Danan, joten varsin paljon käytettään länsimaisia, eteenkin amerikkalaisia, osia. Vaihteisto on zF:n manuaalilaatikko.

Heittäkää nyt ennakkoluulot jo metsään!
 
Xiamenissa sijaitseva King Longin bussitehdas kokoaa myös paljon länsimaisia bussimerkkejä ja myös toimii bussialustojen korittajana Kiinan markkinoille. Muumuassa huomattava osa Hongkongin Alexander-korisista kaksikerroksisista Dennis Trident-katureista on koottu juuri King Longin tehtailla Xiamenissa.
 
Takaisin
Ylös