Bussiharrastelijoita muualla

Kyllähän bussi- ja joukkoliikenneharrastajia näyttää oleva aina siellä, missä on ko. liikennettäkin ja sellainen löytyy jopa täältä Fuzhousta.

Paikallinen joukkoliikennefoorumi, jossa pohditaan hyvin samantapaisia asioita kuin täällä jlf:lläkin, bongaillaan sekä kuvaillaan uusia busseja Fuzhoun kaduilla (kuvataan ja bongataan myös poistuvaa kalustoa), tehdään kalustolistoja, keskustellaan Fuzhoun raideliikenneratkaisusta (metro) sekä myös koko Kiinaa koskevista raideliikennehankkeista, yms. Ja koska itsekin asun täällä, niin toki liityin tuohon joukkoon. Google Translatorilla saa käännettyä kiinaa englanniksi sellaiseen muotoon, että siitä saa jotain tolkkua (vaikkakin ei se mitään englantia ole). Ko. palvelun avulla olen jopa kirjoitellut sinne jotakin ja täkäläiset harrastajat ovat jotenkin ymmärtäneet sen.

Mutta on hauskaa huomata, kuinka täälläkin kamerat laulavat katujen kulmissa (ja bussivarikoilla), kun jokin bussilinja saa uusia busseja; kovin "jätkä" on se joka saa ensimmäisenä uusien bussien kuvat julkaistua ko. foorumilla.

Ja nyt siellä on juuri kuumina puheenaiheina mm. BRT- järjestelmistä sekä nivelbusseista Fuzhouhun.

Tässä siis tämä täkäläinen "joukkoliikennefoorumi":
http://www.fz84.com/index.php

Tässä esimerkiksi Fuzhoun bussilinjojen 52 ja 728 uudet bussit, jotka ovat omasta mielestänikin aika hienoja ja niissä on peräti Euro III Cummins ISL- moottori (täysilmastointi on itsestäänselvyys):
http://www.fz84.com/viewthread.php?tid=8043&extra=page=5

GPS-paikannus ja reaaliaikainen pysäkkinäyttö (kuulutuksella) on arkipäivää monella bussilinjalla myös täälläkin.
 
Takaisin
Ylös