Käytetyn bussin ostaminen

Liittynyt
24 Syyskuu 2005
Viestit
2,703
Missäs myydään bussiyhtiöiden käytöstä poistamat vanhat bussit? Jos nyt otetaan lukuun ihan Suomessa sijaitsevat bussit, eikä näitä ulkomaiden suuria bussikauppiaita. Onko näistä myytävistä busseista missään netissä listausta? Mihin YTV-alueelta, Tampereelta ja Turusta bussit myydään? Entä maakuntien pienemmiltä liikennöitsijöiltä?
 
Isommat liikennöitsijät yleensä myyvät bussit itse. Heillä on usein suhteita erilaisiin välittäjiin, jotka etsivät asiakkaita mm. Itä-Euroopasta. Ainakin HelBin ja Veolian webbisivuilla mainostetaan käytettyjen bussien myymistä. Välittäjien ansiosta Suomessa myytävänä olevat bussit voivatkin näkyä ulkomaalaisilla myyntisivustoilla.

Ne liikennöitsijät, joilla ei ole resursseja myydä busseja itse, antavat ne usein vaihdossa uudempaa ostaessaan. Vaihtoautoja voi selata ainakin Scanian ja Volvon webbisivuilta.
 
Osoitteesta nettikone.com löytyy myös kaikkea raskasta kalustoa.
Sitten on mascus.com , autokanta.com ja muillakin myyntipalstoilla.
 

Revidillä, kuten monilla muillakin suomalaisilla käytettyjen bussien kauppiailla, valtaosa myytävistä busseista on ulkomaisia. Läheskään kaikki myytävät bussit eivät edes ole Suomessa, vaan suomalainen myyjä vaan yrittää välittää jossakin ulkomailla myynnissä olevaa bussia Suomeen.
 
Tämänkuun Konepörssissä Lehtisen Jari Paattisilta (Turusta) kauppaa muutamaa autoa kuvan ja hinnan kera. Liikaa hintaa..
 
Tämänkuun Konepörssissä Lehtisen Jari Paattisilta (Turusta) kauppaa muutamaa autoa kuvan ja hinnan kera. Liikaa hintaa..

Tämä kyseinen kaveri on jo pitkään markkinoinut bussejaan myös Bussiammattilainen -lehdessä sekä yrityksensä kotisivuilla. Tiettävästi kauppakin on käynyt, koska monelle suuntaa Suomea on kulkeutunut viime vuosien aikana joko Jarin uutena hankkimia tai käytettynä ostamia linja-autoja. Autoja on myyty Lehtiseltä niin jokapäiväiseen linjan ajoon, kuin myös mm. koulutuskäyttöön sekä keikkabussiksi. Tämän tiedon valossa hintakin lienee ollut jossain määrin kohdallaan? Toki pitää myös muistaa, että pyyntihinta on eri kuin myyntihinta useimmissa autokaupoissa ;)
 
Mitä papereita tarvitaan, jos esim Ruotsista tuo onnikan Suomeen ja aikoo täällä laittaa sen kilpiin? Kannattaako ennemmin ostaa sellanen, joita muut on jo tuonu? Entäs sitten Alv, joutuuko sitä maksamaan Ruotsiin/ja ja saako sen jostain palautuksena?
 
Takaisin
Ylös