OMSI-bussisimulaattori

Tuo toimii myös OMSI 2:essa. Kaikki lisäosat toimivat siinä, OMSI 2 on täysin yhteensopiva OMSI 1:en kanssa.
 
Olen tekemässä Tampere-karttaa. Se on hyvin kesken ja en ehkä saa koskaan valmiiksi mutta yritän ainakin saada Hämeenkadun sinne :D ja jos yrittäisin mallintaa Tampereen rakennuksia.
 
Tein joskus sitä etelä karttaa... Se on nyt heräämässä (ehkä) taas eloon. Tosin teen uudestaan alusta saakka paremman ja tarkemman idean kera, sijanti siirtyi myös välimereltä rutkasti etelään.

Valmiina on nyt osa rannan myötäisesti kulkevasta rantatiestä jonka vierustalla on rutkasti kookospalmuja. Rannasta tulee noin ehkä 5 tai 10km pitkä. Kartta sijoittuu joksekkin lähelle päiväntasaajaa troopisen vyöhykkeen alueelle ja mukana tulee uusia tosimaailman sää vaihtoehtoja ja niitä tulee käyttää jotta tunnelma ja olosuhteet ovat oikeat...

En tiedä tuleeko siihen mitään linjoja, aattelin että se on semmonen jossa voi ajella vapaasti bussilla. Liikenne tulee olemaan kaaottista, bussissa on syytä olla kuuluva torvi vaikka hyötyä tuskin siitä on tässä kartassa. Risteyksessä joku saattaa ajaa suoraan punasia päin bussin kylkeen jos on huono tuuri, ja poukkoilla eteen tyhjästä tai vaikka talojen välistä vauhdilla eteen ja autoja tulee olemaan paljon eli jonossa saa seistä pitkiä aikoja kuumuudessa ja ehkä trooppisessa sateessa jos sattuu kohdalle.

Sitten kysymys: Mallintaako OMSI ukkosta tai tuulta ollenkaan?
 
Tosta ukkosesta en tiedä, missään mapissa kun en ole sellaista nähnyt. Tuultahan voit säätää itse asetuksista.. :D
OMSI 2 varmaan tukenee ukkosta.

Tarkotus on siis käyttää tosimaailman säätä aina, vaikka voinkin toki myös sisällyttää karttaan jonkin sääprofiilin josssa on +36 ja ilmankosteus jotain 85% ja toisen jossa on +28 ja ilmankosteus 70% jne mutta ne eivät muutu miksikään joten se on tylsää eikä ole realistinen trooppinen ilmasto. Tosimaailman sää päivityy kokoajan ja vastaa sitä mikä on siellä mistä sää otetaan. Karttaan ei saa kiinteästi mitään sääilmiöitä vaan nuo profiilitkin pitää kytkeä päälle, ukkosta voisi siis olla (jos OMSI tukisi sitä) kaikissa mapeissa jos sen laittaa päälle.

Mutta siis jos on tosimaailman sää ja siellä ukkostaa niin OMSI ei taida ymmärtää sitä ukkosta, tuulen se siis kai sitten tajuaa.
 
Siinä Tampere kartassa on tällä hetkellä vain se nuppukivitie (kilometrin pituinen) ja joku bauhaus tien alkupäässä mutta en ole varma jaksanko tehdä karttaa loppuun koskaan
 
Siinä Tampere kartassa on tällä hetkellä vain se nuppukivitie (kilometrin pituinen) ja joku bauhaus tien alkupäässä mutta en ole varma jaksanko tehdä karttaa loppuun koskaan

Et saakkaan, jos otat valmiiksi asenteen ettet saa valmiiksi. ;) Ota asenteeksi että "kyllä tän saa valmiiksi, ei ehkä nyt, mutta myöhemmin" :)
 
Tarkat pituudet eri teille saat Google Earth ohjelmalla käyttämällä sen mittanauha ominaisuutta. Mittaat sillä miten pitkä mikäkin tie on.

Täällä ei kai ole "heti nyt kaikki mulle välittömästi ääää!" tyyppejä joten rauhassa saat tehdä karttaa. Kukaan ei pakota tekemään kerralla valmiiksi vaan rauhassa teet.
 
Hyvä tapa saada projekti etenemään on tehdä projekti nopeasti karsittuun mutta käyttökelpoiseen tilaan. Tämän jälkeen jatkokehitys on vain parantelua jota voi tehdä ihan niin hitaasti tai nopeasti kuin viitsii. Jos julkaisee avoimella lisenssillä, joku muukin voi kiinnostua tekemään pikku parannuksia.
 
Takaisin
Ylös