OMSI-bussisimulaattori

Odotetuin on kuitenkin Omsi 2 ja siitä ehkä kaikkein odotetuin ja tärkein mikä nykyisestä muuttuu: multi-core support!

Mutta 1.03:ssakin on mielenkiintoisia bugeja korjattuina :smile:

Tätä olen itse tuskastellut: oma neliydinpiiri ei pääse oikeuksiinsa Omsissa joka näkyy ajoittaisena tökkimisenä jopa Grundorfissa.
 
Tätä olen itse tuskastellut: oma neliydinpiiri ei pääse oikeuksiinsa Omsissa joka näkyy ajoittaisena tökkimisenä jopa Grundorfissa.

Jep sama täällä. Pelailee jotain junasimuu esim. ihan täysillä graffa asetuksilla, ei lagimista näkyvissä. Sitten pelaa Omsii alhaisilla asetuksilla=hirveet lagit..
 
Jep sama täällä. Pelailee jotain junasimuu esim. ihan täysillä graffa asetuksilla, ei lagimista näkyvissä. Sitten pelaa Omsii alhaisilla asetuksilla=hirveet lagit..

Tähän tulee onneksi korjaus viimeistään OMSI 2:n yhteydessä, jolloin tuo bugi on korjattu.
 
Tähän tulee onneksi korjaus viimeistään OMSI 2:n yhteydessä, jolloin tuo bugi on korjattu.

Mikä bugi? Ominaisuus jota ei ole ollenkaan, ei voi myöskään bugittaa ;) Koska jotta se voi bugittaa, niin se täytyy ensin olla olemassa :lol:
 
Mikä bugi? Ominaisuus jota ei ole ollenkaan, ei voi myöskään bugittaa ;) Koska jotta se voi bugittaa, niin se täytyy ensin olla olemassa :lol:

Mitä mä nyt ymmärsin, niin tuon OMSI 1:sen pitäisi tukea tupla- ja neliydinprosessoreita, mutta ei tue koska ei ole tehty kunnolla loppuun.. :D
 
Mitä mä nyt ymmärsin, niin tuon OMSI 1:sen pitäisi tukea tupla- ja neliydinprosessoreita, mutta ei tue koska ei ole tehty kunnolla loppuun.. :D

Jos olen ymmärtänyt, Omsi on tehty 32bittiseksi ohjelmaksi, ja 32bit ohjelmat tukevat vain tuplaytimillisiä prosessoreja ja maksimissaan 2GB RAM-muistia. Näytönohjaimen rajoituksia en ulkoa muista.
 
OMSI:n koodi on niin vanhaa että se on ajalta jolloin prosessorit ovat olleet pääosin yhdellä tai korkeintaan kahdella ytimellä varustettuja. Silloin kun koodi on tehty, ei ole ollut vielä mitään neliydin hommia joten tukea semmosille ei ole ollut mahdollista tehdä.

OMSI:n kirjoittamisen aikaan päähomma on ollut prosessorien nopeuden kasvattaminen ja sitä silmällä pitäen OMSI on koodattu, asiat muuttuivatkin niin että ruvettiin lisämään ytimimiä nopeuden sijaan.

32 bittinen se on siksi koska 64 bittisiä sydeemejä ei ole myöskään ollut liiemmin silloin kun nämä kaksi saksalaista ovat vapaa-ajallaan koodia näpytelleet.

OMSI 2:dessa on nimenomaan kirjoitettu koodi uusiksi tukemaan näitä ominaisuuksia. Paitsi että se lienee yhä 32 bittinen.

Lopuksi: Kyseessä ei todellakaan ole mikään iso rikas pelitalo, vaan kaksi ihmistä on koko pelin takana ja yhä sitä tekee vain nämä samat kaksi ihmistä. Tämä pitää ymmärtää.
 
Tuosta ilmastointi ketjusta tuli mieleen, OMSI:iin lienee mahdollista tehdä myös automaattinen ilmastointi, vai onko semmoinen peräti jo jossain bussissa?

Tosimaailmassa ainakin 9700 bussissa on automaattinen ilmastointi matkustamoon, joten kai myös 9900 bussissa ;)

Sitten, olen tuolta toiselta foorumilta käsittänyt että Volvon julkaisu olisi jo aikas lähellä, onko näin? :D

Uusin video siitä on kanssa hieno: http://www.youtube.com/watch?v=eD8qjdXTSPs (Musiikkikin on mukavan hiljasella)

Ajattelin siis tämmöistä:

Ilmastointi on oletuksena päällä kun bussin laittaa käyntiin, se lukee jostain päin että mikä on lämpötila bussin sisällä ja sen mukaan päättää onko lämmitys vai jäähdytys. Tavoite olisi +22. Mahtaakohan koodilla päästä lukemaan lämpötilaa bussin sisällä... 9900 Volvossahan on täysautomaattinen ilmastointi matkustamoon ja kuljettajalle omat säätimet.

tai

Ilmastointi kytketään itse päälle, mutta se toimii muuten automaattisesti

tai

Ilmastointi menee itsestään päälle, mutta se säädetään käsin.



Lisäksi tämmöisiä sekalaisia kyselyitä ja ehdotuksia ilman mitään järjestystä esitettynä:

Ovatko matkatavaratilan luukut avattavia? Tämä toisi aitoutta terminaali ja pysäkki tilanteisiin. Joissain busseissa luukut saa auki (suljettuakin?) kojepöydästä käsin. Miten Volvossa?

Peruutuskamera! Saa vissiin kaikkiin uusin Volvo busseihin, ja OMSI:iin saa helposti tehtyä.

Matkustamon näytöt mahdollista saada päälle, niissä voisi olla jokin tyylikäs kuva bussista vain. Ei tarttee olla esim. keulakamera kuvaa mitä joskus projektin alussa ehdotin... Tuo tunnelmaa, voi laittaa päälle kun ajelee turistiajoja. Näihin voisi liittyä jokin melodia joka soi taustalla hiljaa näyttöjen ollessa päällä, muka elokuva tms pyörimässä.

Varotus piippaus peruuttaessa, mikä lie oikea termi. Tuo jälleen tunnelmaa, äänenvoimakkuus kohtalainen, kuuluu ulos paremmin.

ESP eli ajonvakautusjärjestelmä. Lienee kai jo valmiina? Auttaa suurissa nopeuksissa.
 
Viimeksi muokattu:
Automaattisesta ilmastoinnista en menisi takuuseen että olisi mahdollista tehdä, tällä hetkellä tulossa on manuaalisäätöinen ilmastointi.

Matkatavaratilan luukut tulevat olemaan joskus avattavat, siinä on vain semmoinen juttu että äärivalot vai mitkä lie ovatkaan niin pitää saada mukaan liikkumaan niiden luukkujen kanssa. Volvossa nuo luukut avataan käsin ulkoa, ei ole mitään nappeja niille.

Peruutuskameraa emme ehkä tule tekemään, saas nähdä. Peruutuskameran kun lisää bussiin niin FPS tippuu 3-4:llä.

Matkustamon näytöt saa päälle, kun muokkaat texture-tiedostoa. Musiikkia ei pysty laittamaan soimaan, tai pystyy mutta siinä on hirveä homma koodaamisen suhteen.

Peruutusääni kyllä tulee.

ESP saattaa olla hieman hankala toteuttaa, omsin rajoituksista johtuen, teemme sen jos se on mahdollista. Joku muu saa kyllä tehdä sen jos osaa.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Okei...

OMSI 1.03 saattaa tuoda helpotusta noihin näyttöihin/peileihin eli fps ei ehkä tippuisi sen kanssa enää niin paljon... Oikeassa se menee automaattisesti päälle, mutta ehkä tässä voisi olla fiktiivinen on/off nappi sille.

Ne näytöt saa kyllä menemään napista päälle. Ideahan on ihan sama kuin vaikka siinä kamera kuvaruudussa Mobitec Solariksessa. Eli on/off tyylinen koodi. Ja musiikki soimaan samalla menetelmällä kuin vaikka bussin käynnistyksessä kuuluvat äänet.

Matkatavaraluukuista, voisko sen kohdan valo sammua aina kun luukku avataan? Tällöin sitä valon jäämistä paikalleen ei huomaa.

I-shiftistä joka on nyt vissiin 6 pykäläinen ZF ilman ZF ääniä ja hieman epä ZF:äisempi jne. Miksette pyydä sen ZF modin tekijältä apua? Hänhän on tehnyt Allison, ZF, hybridi, manuaali, uusittuja moottori jne jne koodeja. Homma tuskin olisi hänelle kovin vaikea. Hän tekisi varmasti muutamassa viikossa upean Volvo moottorin ja jonkilaisen I-shiftin Jos on apua saatavilla niin kannattaa sitä käyttää. Sama heppu on tehnyt monen muunkin bussin moottori ja vaihteisto koodeja. Hällä on tunnus World of OMSI foorumilla eli kysyminen käy sitä kautta helposti.

OMSI 2 avaa enemmän mahdollisuuksia joten ESP lienee silloin mahdollinen. ASR on OMSI:issa vakiona pitää vaan kopsata koodiin, se ainakin tulenee, ja ABS siinä onkin videoiden perusteella.
 
Niin, emmehän me olekkaan odoiteltu apua krtz:iltä kuin puoli vuotta.. Ei hän vastaa.

Luulen että hän on aktiivisempi virallisella OMSI foorumilla... En tiedä oikeastaan.

http://aussiex.org/forum/index.php?/topic/16443-vehicles-volvo-9900hd/?p=156356 Eli tekijä itse tietää miten ne luukut pitää tehdä valoineen jne mutta intoa ei löydy... :icon_frown:

Jos vain saisin "lainaksi" ne koodit 9900:n moottoriin ja vaihteistoon niin voisin katsoa voinko auttaa... Osaan tehdä niihin yhtä ja toista muutosta, joten saattaisin hyvinkin onnistua.
 
Takaisin
Ylös