Ideana ihan hyvän kuuloinen mutta toteutus olisi sitten jo vaikeampaa..
Nykyään kuitenkin esim. Helsingin sisäiset linjat on suunniteltu pitkälti niin, että isommasta keskuksesta (kamppi, eliel, rautatientori, hakaniemi, itäkeskus, herttoniemi) lähdetään liikkeelle ja käydään päätepysäkillä (esim. Malminkartano, p-haaga, suutarila, ala-tikkurila, mellunmäki, laajasalo) vain kääntymässä, jonne aikaa käytännössä jää maksimissaa se 5min ruuhka-aikaan tuskin yhtään. Tällä on maksimoitu se auton ja kuljettajan työteho päivän aikana.
Oletetaan että kuljettaja X lähtee linjalle akkubussilla ja ajaa sen ensimmäisen 5 tuntia vaikka linjaa h85. Tämän jälkeen pitäisi lähteä akkuja vaihtamaan ja jostain pitäisi saada korvaava auto linjalle h85 jolloin nykyinen auto määrä pitäisi ehkä 1.5 kertaistaa jotta saadaan korvaavaa liikennettä tilalle.
Tähän voisi ehkä olla helpotusta se että em. esimerkissä olisi herttoniemessä aikaa ennen seuraavaa lähtöä vaikka 15 min jolloin auto voisi roikkua latausjohdossa sen 15min.
Toinen mutta on sitten akkujen paino. LE tyyppisessä bussissa akuille jää rutkasti tilaa korin alle takaosissa, mutta akut ovat kuitenkin aika painavia jolloin taas matkustaja määriä joudutaan karsimaan.