Akkusähköbussi

Nivelmallinen sähkö-volvo esittelyssä: https://youtu.be/zPhmF_SqKs0

Mielenkiintoinen tämä on ainakin perän osalta. Sähkömoottorit vievät varsin vähän tilaa ja tämä näkyy istuinkapasiteetissakin. Jos tämän sarjan yksilöissä on 49 istumapaikkaa, niin sisustusjärjestyksestä päätellen niihin kyllä saisi muutaman lisääkin vielä.

Ite pidän tota uutuutta erittäin tervetulleena Suomenkin markkinoille ja toivottavasti sähkönivelet saavat HSL-alueella hyvän menestyksen. Onhan toi komee. Toihan vois olla oikein sopiva vaihtoehto HSL-alueen seuraavassa sähkönivelhankinnassa. Ja jos TKL aikoo vielä jossain vaiheessa hankkia uusia nivelbussia, niin tossahan olis erinomainen vaihtoehto TKL:lle, jossa luotetaan Volvoon. Täytyy kyllä sanoa että hyvää työtä Volvolta. Snygg buss! :)
 
Telisähköbussien ensimmäinen liikennöintipäivä Suomessa alkaa kääntyä yön puolelle. Ensimmäiset bussit aloittivat HSL-linjalla 562N heti aamuneljän jälkeen ja ne ensimmäisinä aloittaneet ovat jo palanneet varikolle. PL 408 oli linjalla yhtäjaksoisesti klo 4.05 - n. klo 21 ja linjalla ajettuja kilometrejä ehti tulla sinä aikana 350,9 (siirtoajot vielä päälle). Tällaisilla ajomäärillä ilman välilatausta sähköbussien lataamisesta ei tule ongelmaa. Vain aivan pisimmissä vuoroissa täytyy ladata kesken päivän ja niissäkin se voidaan tehdä illalla, kun vuorovälit ovat jo harventuneet ja busseja on sen ansiosta vapaana - ellei sitten autokiertoja saa muokattua niin, että myöhään yöhön jatkavat bussit pitävät tauon päivällä, jolloin välilatauksia ei tarvittaisi ollenkaan.

Onko kova pakkanen vaikuttanut akkuihin tai kuluttaako lämmitys - eli pääseekö nytkin yli 350 km?
 
Onko kova pakkanen vaikuttanut akkuihin tai kuluttaako lämmitys - eli pääseekö nytkin yli 350 km?

Näyttäisi, että nyt kovilla pakkasilla sähköteleillä ei ole ajettu ihan noita 350 km:n suoritteita, mutta useilla autoilla on kuitenkin ajettu yhteen menoon n. 250 km:n rupeamia + siirtoajot.
 
No ihan kiitettäviä lukemia kuitenkin. Nyt autot ja akut on tosin uusia, muutaman vuoden käytön jälkeen ei varmaankaan ylletä yhtä koviin suorituksiin.
 
MTV3 teki jutun syksyllä tulevista sähkönivelbusseista https://www.mtv.fi/sarja/uutisaamu-...5-vuoden-tauon-jalkeen-nyt-sahkoisina-1384429. Ohjelmassa käytettiin havainnollistamisessa HSL:llä testissä olevaa Volvon nivelsähköbussia, josta on foorumillakin ollut havaintoja.

HSL:n edustaja mainitsi vain Länsi-Helsingin runkolinjat ja sanoi että nivelbusseja on tulossa 40, joka kattaa vain nuo linjat. 570 tai sille tulevista nivelbusseista ei ollut mainintaa. Niidenhän kanssa nivelbusseja pitäisi tulla lähemmäs 60, eli ilmeisesti valitus ja väliaikainen sopimus on tuonut jonkin verran epävarmuutta uuden kaluston saapumiseen ennen vuodenvaihdetta.
 
Noita KAMAZ-sähköbusseja voisi olla ihan mielenkiintoista nähdä myös Suomessa. Veikkaanpa että hinta lähempänä Kiinalaista sähköbussia.
 
Takaisin
Ylös