Bussinkuljettajaksi?

Liittynyt
3 Marraskuu 2010
Viestit
3,234
Miten pääsisi bussinkuljettajaksi?
mitkä koulut pitää käydä?

Kun kiinostaa pikkusen tuo ala.:biggrin:
 
Viimeksi muokattu:
Riippuu vähän iästäsi.
Toisen asteen koulutuksessa logistiikka-ala tarjoaa joissakin oppilaitoksissa mahdollisuuden valmistua bussinkuljettajaksin käytännössä 19 v. ikäisenä. Opoilta saanee tietoa.

Jos tuo ikävaihe on ohi, niin kannattaa seurata eri oppilaitosten ja joidenkin autokoulujen oppilashakuilmoituksia. Työvoimatoimistoista (tai mitä ne lienee nykyään ovatkin) saa lisää tietoa.

Ps. Jos vain pikkusen kiinnostaa, niin unohda koko juttu.;)
 
Lehdissä on silloin tällöin aikuiskoulutuskeskusten yms ilmoituksia kursseista. Ja jos on työtön niin käy työkkärin tädin juttusilla ja ilmoittaa että haluaa kuljettajakurssille. Pk-seudulta jos on niin ainakin tts järjestää kahdenlaista koulutusta, citibussinkuljettajaa ja linja-autonkuljettajakursseja, linja-autonkuljettajakurssi on laajempi. Työkkärin kautta työntävät mielellään citibussinkuljettajakurssille.

Vaativat ajokortin valvontaotteen(?) kuitenkin sellaisen jossa näkyy onko ylinopeuksia jne. Jos on rattijuoppous taustalla niin tuskin pääsee kurssille.
 
Oma neuvo, valmistu ammattikoulusta ja armeijaan kuljetuspuolelle, saa edes jotain kilsoja alle. Sitten vasta kouluttautumaan kuskiksi. Parasta olisi jos jonkun mukaan pääsisit pariksi päiväksi katsomaan mitä tämä todellisuudessa on.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
No jos menen ammattikoulussa kuljettajan alalle niin ja sieltä sitten viellä bussinkuljettajaksi niin riittääkö ammattikoulu vai pitääkö käydä muitakin kouluja kuin vain ammatti koulu?
 
Muistaakseni logistiikka-alan ammattikoulun kolmantena vuonna voi suuntautua linja-autonkuljettajaksi. D- kortin voi saada alle 21- vuotiaana, ja sillä pääsee kaupunkiliikennettä ajamaan.
 
Takaisin
Ylös