Bussivanhusten kohtalo

Liittynyt
2 Toukokuu 2007
Viestit
2,402
Eilisestä HKL:n museobussiajelusta tuli mieleeni kysymys. Mitä busseja HKL/HelB:llä (ja miksei muillakin liikennöitsijöillä) on tallessa? Olen tuon 157:n lisäksi nähnyt jossain bussinäyttelyssä toisenkin 50-,60-luvun sinisen bussin. Onko näitä "nykyisiä vanhoja" säästetty, tai tarkoitus säästää? Monet K202:than ovat nyt Virossa tai Venäjällä.

Olisi hienoa, jos Helsinkiinkin avattaisiin samanlainen bussi/liikennemuseo kuin esimerkiksi Lontoossa tai Tukholmassa.
 
Näin tänään Itäkeskukesta ohi menevän Vanhan 50-60-luvun Wiiman, vanhoissa Helbin/HKL:n värityksissä. Muistaakseni se oli kylkinumeroltaan 555
 
Bussimuseo olisi todella hieno juttu. Olisi varmaan vakiokohde minulle.
 
Museo busseille on mahtava idea, mutta taitaisi olla liian kallis toteuttaa. Harmi sinänsä :icon_frown: Mitä tulee kysymykseen
niin muistaakseni HKL:n 8716 pitäisi olla tallessa. Asiasta tarkemmin tietävä voi varmentaa tai tarkentaa tiedon ?
 
Näistä K202 tuli mieleen. Ainakin HKL/HelB:ltä on säilössä yksi Laatikko-Wiima ja letku-Wiima Kangasalla. Hienossa kunnossa olivat, kun näin ne viimeksi. Tkl:ltä on tallessa #208 jätti-Wiima. Sitten on tallessa myös Tkl #108 (ensimmäinen matala-Wiima).
 
Tulipa tässä mieleen että multa löytyy säilöstä ex HKL #8956 etuoven yläpuolella olevan paneelin luukku jos hirveän väärässä en ole. Pitäisi vielä olla säilössä :eek: Taitaa olla ainoa osa mitä jäljellä koko vehkeestä! :lol: En tiedä kiinnostaako ketään mut tulipa vain mieleeni ja ajattelin ilmoittaa :)
 
Takaisin
Ylös